|

Galatasaray kızgın: Çakır'ı istemiyoruz

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 'Galatasaray antipatisini daha önce de defalarca kanıtlamış söz konusu hakeme bundan böyle Galatasaray maçlarında görev verilmesini hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz'

Taha Güvendi
00:00 - 21/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:24 - 20/04/2014 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray kızgın: Çakır'ı istemiyoruz
Galatasaray kızgın: Çakır'ı istemiyoruz

Farklı Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından Galatasaray'dan sert açıklama. Sarı-kırmızılılar, maçın hakemi Cüneyt Çakır'a tepkisini dün yaptığı sert açıklamayla sürdürdü. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada hakem Cüneyt Çakır'ın, sonucu 'doğrudan' belirlediği bir karşılaşma olarak kayıtlara geçtiğini dile getirilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Karşılaşmanın 7. dakikasında yaşanan ve önde gelen hakem yorumcularının tartışmasız faul olarak değerlendirdiği ve milyonlarca futbolseverin de ekranları başında tanık olduğu pozisyonu, Türkiye'de görmeyen tek kişi Cüneyt Çakır olmuştur.

Faulu yapan Kasımpaşalı oyuncunun maç sonunda, samimi itirafında sergilediği dürüst tavrı, maçtaki yönetimiyle asıl hakemden beklemek hakkımızdı.

Ancak, 'talimat'ları, daha önceki örneklerinde olduğu gibi 'eksiksiz' yerine getiren 'kerameti kendinden menkul' bir hakemden, böyle bir tavrı beklemek zaten düşünülemezdi.

Galatasaray'ımızın Kasımpaşa'yla oynadığı maç, bizim açımızdan yedinci dakikasında bitmiştir. Bu dakikadan sonra yapılacak her türlü 'teknik-taktik' tartışması abesle iştigaldir.

Çarşamba günü, deplasmanda oynadıkları çok zorlu bir yarı final maçından, müthiş bir geri dönüşle, 5-2'lik zaferle dönen futbolcularımızı, ne bizim, ne de başkalarının eleştirmeye hakkı yoktur.

Bir 'emir kulu' gibi maçı yöneten Cüneyt Çakır, bugüne kadar sergilediği hakemlik performansıyla Dünya Kupası'nda, Türk futbolunu ve Türk hakemliğini değil ancak bağlı olduğu Federasyon'un düzeyini temsil edebilir.

Camiamız; Galatasaray antipatisini daha önce de defalarca kanıtlamış sözkonusu hakeme bundan böyle maçlarında görev verilmesini hiç bir şekilde kabul etmeyecektir..

Cüneyt Çakır emir kulu ne söylenirse onu yapıyor

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, de 4-0 kaybedilen Kasımpaşa maçının hakemi Cüneyt Çakır'a yüklendi. Ergün, 'Kasımpaşa'dan alınıp Beşiktaş'a verilen 3 puan şimdi de Galatasaray'dan alınıp Kasımpaşa'ya iade edildi. Olay budur. Türkiye'nin en iyi hakemi denilen Cüneyt Çakır emir kulu. Kendisine ne söyleniyorsa, onu yapıyor' eleştirilerini yöneltti.

Galatasaray Pazartesi istemiş!

Çarşamba günü Bursaspor ile kupa maçı oynayan Galatasaray'ın Kasımpaşa maçını Pazartesi günü oynamak için TFF'ye başvurduğu ancak ret cevabı aldığı öğrenildi. TFF yetkilileri ile G.Saray yöneticiler arasındaki görüşmede, 'Hakemin aklı karışık. Dünya Kupası'na gitmeden önce risk almak istemiyor. Ama siz bizim maça atıyorsunuz' şeklinde diyalogların geçtiği kaydedildi.

Drogba Tıp zirvesi

G.Saray'ın yıldızı Drogba'nın Türkiye Kupası finalinde oynaması için doktorlar seferber oldu. Kasığındaki rahatsızlığının tedavisi için özel doktorunun yanına Katar'a giden Fildişli yıldız için G.Saray doktoru Yener İnce ve Chelsea'deyken çalıştığı doktoru da gelerek hızlı tedavisine başladı.


10 yıl önce