|

Galatasaray'da Mancini dönemi

Galatasaray Sportif AŞ., Profesyonel Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğü için Roberto Mancini ile anlaşmaya varıldığını duyurdu. KAP'a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

yenisafak.com.tr / spor / ajanslar
00:00 - 30/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 17:21 - 30/09/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray'da Mancini dönemi
Galatasaray'da Mancini dönemi

Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğuna Mancini otururken, İtalyan teknik adamın yardımcısı Tugay Kerimoğlu olacak.

ANLAŞMA KAP'A BİLDİRİLDİ

'Galatasaray, İtalyan teknik direktör Roberto Mancini ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını borsaya bildirdi.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den borsaya yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, İtalyan çalıştırıcı ile bu sezondan başlamak üzere 3 futbol sezonu anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Mancini'ye bu sezon 3 milyon 500 bin avro, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarının her biri için yıllık 4 milyon 500 bin avro olmak üzere toplam 12 milyon 500 bin avro ücret ödeneceği belirtildi. A Futbol Takımı bir futbol sezonunda Türkiye Ligi şampiyonluğunu elde eder ve aynı sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamaya hak kazanırsa, bir sonraki sezon Mancini'nin yıllık ücretine 300 bin avro daha ekleneceği aktarıldı.

Açıklamada, ayrıca şunlar bildirildi:

"Türkiye Ligi şampiyonluğu durumunda 2013-14 sezonu için 1 milyon 250 bin avro, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarının her biri için de teknik direktöre 1 milyon avro ödenecektir. Türkiye Kupası şampiyonluğu durumunda ise teknik direktörün görevde bulunduğu ve kazanılan her kupa için prim tutarı 500 bin avrodur. Şampiyonlar Ligi primleri; teknik direktörün görevde bulunduğu ve oynanan çeyrek final için 350 bin avro, yarı final için 500 bin avro, final için 1 milyon avro ve kazanılan kupa için 2 milyon 500 bin avrodur. (rakamlar kümülatif değildir) Avrupa Ligi primleri; teknik direktörün görevde bulunduğu ve oynanan final için 300 bin avro, kazanılan kupa için 1 milyon 150 bin avrodur. (rakamlar kümülatif değildir) UEFA Süper Kupa primi; teknik direktörün görevde bulunduğu ve kazanılan kupa için 500 bin avrodur. FIFA Kulüpler Dünya Kupası primi; teknik direktörün görevde bulunduğu ve kazanılan kupa için 300 bin avrodur."

İŞTE MANCİNİ'NİN İLK SÖZLERİ:

'Galatasaray gibi büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Çok farklı, çok büyük bir camiaya geldim ve doğru bir karar verdim. Galatasaray-Juventus karşılaşması benim için güzel bir tesadüf olacak. '

Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan da "Camiamıza hayırlı olsun. 3 yıllık bir anlaşma imzaladık. İnşallah başarılı olur. Dünyanın kabul ettiği başarılı bir teknik direktör. Başarılarımız kaldığı yerden devam edecek" ifadesini kullandı.

OYUNCULARLA TANIŞTI

Galatasaray'da başkan Ünal Aysal ile ters düştüğü için görevden alınan Fatih Terim'in yerine getirilen İtalyan teknik adam Roberto Mancini oyuncularla tanıştı. Sarı - kırmızılı yönetim İtalyan teknik adamı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirirken, ödemeler hakkında da detaylı açıklama yaptı.

İtalyan teknik adam akşak saatlerinde geldiği Florya Metin Oktay Tesisleri'nde resmi sözleşmeye imza atarken, antrenman için tesislerde bulunan sarı - kırmızılı oyuncularla da tanıştı.

İMZALAR ATILDI

Galatasaray Kulübü, Roberto Mancini ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde üç yıllık sözleşme imzaladı.

Dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelen İtalyan teknik adam ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya varıldı. Akşam saatlerinde Florya'ya gelen Mancini, Başkan Ünal Aysal ve Galatasaray İcra Kulübü Başkanı Lütfi Arıboğan'ın hazır bulunduğu ortamda Sarı-kırmızılı kulüple sözleşme imzaladı.


11 yıl önce