|

Geleceğimiz ümit dolu

Ümit Milli Takım Başantrenörü Erhan Toker, çok yetenekli bir kadroya sahip olduklarını belirterek, ''Avrupa Şampiyonası''nda da her maç daha iyi oynayarak, beklediğimiz başarıyı kazandık'' dedi. Şampiyon oyuncular ise başarının çok çalışmanın yanı sıra birlik ve beraberlik sayesinde geldiğini ifade ettiler

.
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:51 - 23/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Geleceğimiz ümit dolu
Geleceğimiz ümit dolu

Yunanistan''ın Girit Adası''nda düzenlenen Ümit Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası''nda şampiyon olan Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, Türkiye''ye döndü. Sakatlığı nedeniyle turnuvada yer alamayan Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Kenan Sipahi, çiçekler ve tezahüratlarla millileri karşılayanların arasındaydı. Ümit Milli Takım Başantrenörü Erhan Toker, elde edilen Avrupa şampiyonluğu için uzun zamandır çalıştıklarını belirterek, ''Oyuncularımız çok yetenekliler. Hem kamp dönemini hem de turnuvaları iyi geçirdiler. Avrupa Şampiyonası''nda da her maç daha iyi oynayarak, beklediğimiz başarıyı kazandık'' dedi. Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Nihat İziç ise Ümit Milli Takım''ın 10 maçta 9 galibiyet alarak zor bir işi başardığını aktararak, ''On maçta dokuz galibiyet aldık, bu turnuva tarih olarak kalacak'' ifadelerini kullandı.

TÜM TAKIM TEK YÜREK OLDU

Kendilerine inananlara teşekkür eden kaptan Tayfun Erülkü de ''Hepimiz altın madalyayı alacağımıza inandık. Çok iyi takım, çok iyi arkadaş olduk. Her maça çıkmadan önce toplantılar yaptık ve hatalarımızı konuştuk. Bence şampiyonluğun anahtarı, takım olarak arkadaşlığımızdır'' değerlendirmesinde bulundu. Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Cedi Osman ise çok iyi bir turnuva geçirdiklerini dile getirerek, ''Bizim için birlik ve beraberlik önemliydi. İnancımızı yitirmedik ve şampiyon olduk'' şeklinde duygularını dile getirdi.

EN İYİ TAKIM BİZDİK

Turnuvanın en iyi takımı olduklarını gösterdiklerini vurgulayan Kartal Özmızrak da, ''Ancak final maçını kazanmazsak bunun bir anlamı olmayacağını biliyorduk. Onun için konsantre olarak çıktık'' diye konuştu. Şampiyonluğu Türk halkına armağan eden Metecan Birsen de saha içinde ve dışında birlik olduklarını anlatarak, ''Dünyaya iyi bir jenerasyonun geldiği mesajını verdik'' ifadelerini kullandı.

10 yıl önce