|

Gökhan Töre vurulma anını anlattı

Gece kulübünde yaşanan olayla ilgili ifadeleri alınan yaralılar milli futbolcu Gökhan Töre, Hüseyin Kanat, Taner Yalçın, Kadir ipekçi, Burkay İsen ve Mahir Arslan'ın poliste verdikleri ifadelerinde olay sırasında gece kulübünde büyük bir panik yaşandığı ortaya çıktı.

Dha
00:00 - 23/04/2014 Wednesday
Güncelleme: 17:53 - 23/04/2014 Wednesday
Yeni Şafak
Gökhan Töre vurulma anını anlattı
Gökhan Töre vurulma anını anlattı

Esentepe'de bir gece kulubünde havaya ateş ederek aralarında Beşiktaşlı Milli Futbolcu Gökhan Töre'nin de aralarında bulunduğu 6 kişiyi yaralayan Korhan B.'nin, yanında götürdüğü kadınla olay gecesi tanıştığı belirtildi. Şu ana kadar bulunamayan kadının Korhan B., tarafından zorla tutuluyor olabileceği ihtimali polis tarafından değerlendiriliyor. Öte yandan yapılan soruşturmada Korhan B.'nin İstanbul dışına çıktığı tespit edildi.

Esentepe, Kore şehitleri caddesi üzerinde bir eğlence mekanında önceki gün meydana gelen olayda havaya ateş açan bir kişi, milli futbolcu Gökhan Töre, Hüseyin Kanat, Taner Yalçın, Kadir ipekçi, Burkay İsen ve Mahir Arslan'ı yaralamıştı. Yapılan incelemede yaralananların bulunduğu locanın yanındaki locada oturan bir kişinin önce sevgilisi ile tartıştığı ardından havaya ateş ettiği tespit edilmişti. Mermi çekirdeklerinin parçalanıp, şarapnel etkisi yaparak yaralanmaya sebep olduğu belirtilmişti.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada gece kulübünde havaya ateş eden kişinin Korhan B., olduğu tespit edildi. Benzin istasyonları bulunduğu öğrenilen Korhan B.'in daha önce polise geliş kaydı bulunduğu belirlendi.

Yanındaki kadını da kaçırmış olabilir

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada Korhan B.'nin yanında bulunan kadınla olayın meydana geldiği gece tanıştığı belirlendi. Şu ana kadar bardan Korhan B.'nin kullandığı araçla gece kulübünden ayrılan kadına ulaşılamadığı belirtildi. Genç kadının Korhan B., tarafından tehditle kaçırılıp zorla tutuluyor olabileceğinin emniyet yetkilileri tarafından değerlendirildiği belirtildi.

Cep telefonu kapalı İstanbul dışında

Öte yandan soruşturma kapsamında yapılan incelemede Korhan B.'nin olaydan sonra cep telefonun kapandığı ve bir daha açılmadığı tespit edildi. Şu ana kadar yapılan incelemeler sonucu Korhan B.'nin olaydan kısa süre sonra İstanbul dışına kaçtığı belirtildi.

Yetkililer Korhan B.'nin ve bardan birlikte ayrıldığı kadının bulunması için operasyonların aralıksız sürdüğünü belirttiler.

Mahir Arslan, poliste verdiği ifadesinde "Birlikte oturuyorduk. Bir anda yan locadan önce bağırış sesleri yükseldi. Ne olduğunu görmek için oraya döndüğümüzde elinde tabanca olan bir şahıs gördüm. Birden rastgele ateş etmeye başladı. Hepimiz önce masanın altına sığındık ancak bu yeterli olmayınca yerde sürünerek orada bulunan bir kolonun arkasına saklanarak ölümden kurtulduk" dedi.

Töre: Vurulduğumu fark etmemiştim

Milli futbolcu Gökhan Töre'nin de benzer bir ifade verdiği ateş eden şahsı daha önceden tanımadığını, görmediğini söylediği öğrenildi. Silah seslerinin kesilmesinin ardından saklandıkları kolonun arkasından çıktıklarını anlatan Gökhan Töre'nin "Masadaki arkadaşlarla birlikte dışarı çıktık. O ana kadar vurulduğumu fark etmemiştim. Ancak sırtımda bir sıcaklık hissettim. Elimi sırtımı götürdüğümde kan bulaştı. Vurulduğumu anladım. Canım yanmadığı için sıyırmış olduğunu düşündüm. Ancak hastanede sırtımda kırık bir mermi çekirdeği olduğu anlaşıldı" dedi.

Olayda diğer yaralıların da benzer ifadeler verdikleri öğrenildi.


10 years ago