|

Göstermelik güvenoyu

Mancini''nin ayrılığı yönetim içerisinde de dillenirken sezon sonuna kadar bekleme kararı alan G.Saray Kulübü, İtalyan teknik adam için güvenoyu açıklaması yaptı. Açıklamada; ''Bu sezon için kalan hedeflere ulaşılmaya çalışıldığı'' belirtildi. Ancak gelecek sezon için Mancini''nin hiçbir garantisi yok

Taha Güvendi
00:00 - 23/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:31 - 23/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Göstermelik güvenoyu
Göstermelik güvenoyu

Galatasaray''da Şampiyonlar Ligi için direkt vize verecek lig ikinciliği tehlikeye girdikten sonra koltuğu sallantıda olan teknik direktör Roberto Mancini için sarı-kırmızılı kulüp dün ''güvenoyu'' vurgusu yapılan bir açıklama yayımladı. Mancini''nin görevden ayrılma gibi bir düşüncesinin olmadığı, kulübün de bu yönde bir fikre sahip olmadığı kaydedilen açıklamada yeni bir teknik direktör arayışı da olmadığı vurgulandı.

''Galatasaray; hocasıyla, futbolcusuyla, yönetimiyle; hep birlikte kenetlenmiş olarak, ligdeki ve kupadaki hedeflerine ulaşmak için var gücüyle çalışmaya devam etmektedir'' diye biten açıklama her ne kadar Mancini''ye güvenoyu vermeye yönelik olsa da gelecek sezon planlarını ligde kalan 4 maç ve kupa finalinin belirleyeceği öğrenildi.

LUCESCU VE HEYNCKES ZOR İHTİMAL

Gelecek sezon için B planlarını şimdiden yürütmeye başlayan G.Saray yönetiminin Shaktar Donetsk''in teknik direktörü Mircea Lucescu ve Bayern Münih''in eski hocası Jupp Heynckes isimleri üzerinde durduğu ancak iki teknik adamın sarı-kırmızılı takıma gelme konusunda isteksiz olduğu kaydedildi.

Yönetim içinde de geleceği tartışılmaya başlayan Roberto Mancini ile sezon sonuna kadar devam edecek sarı-kırmızılılarda son sözü Başkan Ünal Aysal söyleyecek.

Menajerler aracılığıyla G.Saray''a şimdiden isimler geldiği öğrenilirken, Mancini''ye kovulması halinde ödenecek 9 milyon Euro''luk bedel de yönetimi kara kara düşündürüyor.

YERLİ ADAYLAR GÜNEŞ VE DENİZLİ

Mancini''den önce adı Galatasaray''da teknik direktörlük için geçen ve İtalyan teknik adamın göreve gelmesinden sonra sportif direktör olarak da anılan ancak bu teklifi kabul etmediği iddia edilen Şenol Güneş''in Mancini''nin sezon sonu gönderilmesi halinde teknik adam adayları arasında olduğu belirtildi.

Eğer G.Saray''ın Şampiyonlar Ligi''ne direkt olarak gidememesi halinde en güçle aday Şenol Güneş olduğu da iddia ediliyor. Mustafa Denizli de yerli adaylar arasında ismi yeni sezon için anılıyor. Daha önce Başkan Ünal Aysal da Mustafa Denizli de Galatasaray için görüşme yaptıklarını duyurmuşlardı.

Ünal Aysal PFDK''da Sezonu kapatabilir

G.Saray''da Başkan Ünal Aysal, 4-0 kaybedilen Kasımpaşa maçında yenilginin sorumlusu olarak gördükleri hakem Cüneyt Çakır hakkında kulüp internet sitesinden yaptığı açıklama nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu''na sevk edildi. Maçın 1 gün sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu ve hakem Cüneyt Çakır''ı açıklamalarıyla topa tutan Başkan Aysal''ın disiplin talimatının 37. maddesinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle en az 30 gün hak mahrumiyeti cezasıyla karşı karşıya kaldığı öğrenildi.

Sarı-kırmızılı kulüp, siteden ''TFF: 4-Türk futbolu: 0'' başlığıyla yayımladığı açıklamada ''Türkiye Futbol Federasyonu''nun kendisine verdiği ''talimat''ları, daha önceki örneklerinde olduğu gibi ''eksiksiz'' yerine getiren ''kerameti kendinden menkul'' bir hakemden, böyle bir tavrı beklemek zaten düşünülemezdi. Cüneyt Çakır gibi bir ''emir kulu''nu, bu maça atayan TFF, bizim açımızdan yaşananların baş sorumlusudur'' şekilnde ifadelere yer vermişti.

Hajrovic: Daha takıma alışma sürecindeyim

Galatasaray''ın Bosna Hersekli futbolcusu İzet Hajrovic, ligi en azından ikinci sırada bitireceklerini, Ziraat Türkiye Kupası''nda da şampiyonluğa ulaşacaklarını söyledi. Cevat Köprübaşı Futbol Akademisi adına Belek Turizm Merkezi''ndeki Susesi Sport Center''da düzenlenen CKFA Cup Antalya etkinliğine katılan sarı-kırmızılı futbolcu, ''Hem şehre hem takım arkadaşlarıma hem de Süper Lig''e alışmaya çalışıyorum. Önümüzdeki sezon çalışmalarıma devam edeceğim. Takıma daha da alışacağım için çok daha iyi olacağım. Kaliteli bir lig ve iyi bir takıma geldiğimi biliyorum'' ifadelerini kulandı.

YÜZDE 100 İLE OYNARSAK!

Eskişehirspor ile 7 Mayıs''ta Konya''da oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası finalini değerlendiren Hajrovic, ''Ziraat Türkiye Kupası finalinde tabiki büyük şansımız olduğunu düşünüyorum. Kendimizi yüzde 100 sahaya verebilirsek ve iyi hazırlanırsak Eskişehirspor ile oynayacağımız maçı kazanıp kupayı alırız'' şeklinde konuştu.


10 yıl önce