|

Mevlüt Galatasaray'la anlaştı

Galatasaray, Mevlüt Erdinç için temaslarını sıklaştırırken golcü oyuncunun Türk menajeri görüşmeleri doğruladı, hatta kulüple anlaşmanın yapıldığını belirtti. St.Etienne Teknik Direktörü Galtier de 'Mevlüt'ün durumuna göre forvet arayacağız' diyerek ayrılığı kuvvetlendirdi

Taha Güvendi
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:25 - 30/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Mevlüt Galatasaray'la anlaştı
Mevlüt Galatasaray'la anlaştı

Takıma forvet takviyesi yapmayı planlayan Galatasaray'ın listesindeki kuvvetli adaylardan olan Mevlüt Erdinç için yetkili ağızdan çarpıcı açıklamalar geldi. Sarı-kırmızılıların peşini bırakmadığı, kulübü St.Etienne ile yoğun görüşme halinde olduğu Mevlüt Erdinç'in Türkiye temsilcisi Arslan Alçiçek, oyuncuyla kulübün anlaştığını, kulüpler arasındaki görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Görüşmelerin bir hafta içerisinde sonuçlanacağını açıklayan Alçiçek, 'Bizim için şu anda ilk sırada Galatasaray var. St.Etienne Kulübü ile sorunları çözersek transfer gerçekleşecek. Başka kulüplerden de teklif alıyoruz ancak bizim Galatasaray'a sözümüz var. 1 hafta içerisinde sonuç alamazsak diğer tekliflere bakacağız' dedi. Transferin şu ana kadar gerçekleşmesinin nedenleri hakkında da bilgi veren Mevlüt'ün menajeri, 'St.Etienne, transferin belirlenen bonservis ücretiyle gerçekleşmesini istiyor, G.Saray ise belirli bir miktar ve futbolcu takası teklif ediyor' diye konuştu.

St.Etienne Teknik Direktörü Christophe Galtier de yaptığı açıklamayla ayrılığı kuvvetlendirdi: 'Kiralık olarak bir forvet alacağız. Bu ismin gelişi Mevlüt'ün takımdaki geleceği ile bağlantılı olacak'

CAMPBELL'DA KİRALIK FORMÜLÜ

Mevlüt Erdinç'te bu gelişmeler yaşanırken G.Saray'ın bir diğer forvet adayı Arsenalli Joel Campbell için de temaslar sürüyor. Kiralık olarak kadroya katılması düşünülen 22 yaşındaki forvetin kiralanmasına Arsenal Kulübü de sıcak bakıyor. Mevlüt'ün yanında Campbell da forvet takviyesinde bir diğer kuvvetli aday.

Sağda işler karışık!

Galatasaray'ın transfer listesinde ilk sırada yer alan Tarık Çamdal transferinde mutlu sona ulaşılmaması halinde devreye teknik direktör Cesare Prandelli girecek. Eskişehirspor'un inadı kırılamazsa rota İtalya'ya çevrilecek ve Matteo Darmian için girişimlere başlanacak. Tarık ile büyük ölçüde anlaşan ancak Eskişehirspor'u bonservis bedeli konusunda ikna edemeyen sarı-kırmızılılar, bu transfer girişimine bu hafta olumlu ya da olumsuz son noktayı koymayı hedefliyor. 3,5 milyon Euro+1 futbolcu teklifinde bulunan sarı-kırmızılılarda Başkan Ünal Aysal, 'Öncelikli olarak Tarık transferine yoğunlaşmayacağız. Eskişehir'in makul rakamlara inmesi gerekiyor' sözleriyle kırmızı-siyahlılara restini çekmişti.

DARMİAN TAM BİR JOKER

Galatasaray, yine de Tarık Çamdal, transferini tamamen kapatmış değil. Herhangi bir olumsuzluk halinde B planı için Torino forması giyen Matteo Darmian'ı düşünen sarı-kırmızılı yönetim, 24 yaşındaki savunma oyuncusu için temaslarda bulunacak.

Prandelli döneminde ilk kez İtalya Milli Takımı'na davet edilen 24 yaşındaki yıldız, ana bölgesi sağ bek olmak üzere defansın her mevkisinde forma giyebiliyor.

Son iddia Ben-Hatira

Galatasaray'ın transfer arayışı dış basının da iştahını kabarttı. Alman Bild gazetesi, Hertha Berlin'in 26 yaşındaki Tunuslu yıldızı Anis Ben-Hatira'nın sarı-kırmızılı takımın radarında olduğunu yazdı. G.Saray'ın bu transfere 2.5 milyon Euroluk bir bütçe ayırdığı kaydedilirken resmi teklifi önümüzdeki günlerde yapılacağı iddia edildi.

MEDEL OLMUYOR

Prandelli'nin kafasındaki stoper tipi olan Gary Medel, transferi ise rafa kalkmak üzere. Hem stoper hem de ön libero özelliğiyle İtalyan teknik adamı cezbeden Medel'in yeni takımının İnter olacağı kaydedildi.

Bremen'den karşı atak UEFA'ya başvurdular

Alacakları gecikince G.Saray'ı FIFA'ya şikayet edip 4 yıllık alacağını isteyen, bu süre zarfında Werder Bremen'e imza atan İzet Hajrovic konusunda sarı-kırmızılı takımın açtığı davaya karşılık Alman kulübü de bir hamle yaptı. Werder Bremen Sportif Direktörü Thomas Eichin, Hajrovic'in serbest kalması adına FIFA'ya başvurduklarını belirtti. G.Saray da FIFA'ya açtığı davada Hajrovic'ten Grasshoppers'a ödenen bonservis bedelinin yanı sıra, 250 bin Euro'luk tazminat ve yerine alınacak oyuncunun tüm maliyetinin karşılanmasını talep etmişti.

M'Bolhi'ye Prandelli vetosu

CSKA Sofia'nın Cezayirli kalecisi Rais M'Bolhi, ABD MLS ekiplerinden Philadelphia Union'a transfer oldu. Rus basını bu transfer haberini verirken Galatasaray ile ilgili ilginç bir iddiada bulundu. Fernando Muslera için gelen iyi teklifleri değerlendirmek isteyen G.Saray yönetiminin Dünya Kupası'nda yıldızlaşan M'Bolhi'yi almayı planladığı, ancak teknik direktör Cesare Prandelli'nin Muslera'nın satılmasına onay vermemesi sonrası bu transferin başlamadan bittiği öne sürüldü.

3. kaleci değişiyor: Eray'ın yerine Alperen

Kaleci Fernando Muslera'nın arkasına Sinan Bolat'ı transfer ederek kulübeyi güçlendiren sarı-kırmızılılarda 3. kalecinin de ismi değişiyor. Geçtiğimiz sezon Muslera'nın arkasında çoğu maçta kulübede oturan Eray, Avusturya kampında gösterdiği performansla sınıfı geçemeyince Prandelli'den veto yedi. Eray'ın kiralanması için rapor veren İtalyan teknik adamın onayıyla A2 takım kalecilerinden Alperen Uysal'ın A takıma dahil olacağı öğrenildi.

10 yıl önce