|

Gücü yetmedi

Ligde Bursa'ya yenilip kupada G.Saray'a elenen sarı-lacivertliler, Başkent'te de umduğunu bulamadı. Zico 9 önemli eksiğe, Aurelio ve Deivid'i oynatmayıp ekleme yaptı. Yedek kadro maçı pozisyonsuz bitirdi, son yarım saat içinde kalesinde üst üste tehlikeler yaşadı. Bir puanı, 7 ay sonra kaleye geçen Serdar kurtardı.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 2/03/2008 Pazar
Güncelleme: 00:05 - 2/03/2008 Pazar
Yeni Şafak
Gücü yetmedi
Gücü yetmedi

F.Bahçe'nin şampiyonluk yarışında puan kayıpları sürüyor. Geçen hafta Kadıköy'de Bursaspor'a 2-0 yenilen sarı-lacivertliler, mutlak galibiyet için çıktığı A.Gücü ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak zirve yarışında çok önemli 2 puan daha bıraktı. Bursaspor ve A.Gücü maçlarıyla bir hafta içinde toplam 5 puan kaybeden sarı-lacivertliler, liderlik fırsatlarını da tepmeye devam ediyor. Bir hafta içinde 3 maçta teknik direktör Zico'nun kadrodaki tercihleri de puan kayıplarında önemli rol oynarken F.Bahçe, A.Gücü karşısında 90 dakika boyunca vasat bir futbol sergiledi.


SERDAR KALEDE DEVLEŞTİ

6. dakikada Alex'in serbest atışında ceza sahasında Önder'in boş pozisyonda kafa vuruşu az farkla auta gitti. 11'de yine Alex'in serbest atışında Önder'in vuruşu autla sonuçlandı. Başkent ekibi ise 37'de Gökhan ile bulduğu fırsatta kaleci Serdar'ı geçemedi. 66'da Murat Duruer'in vuruşunda top kaleci Serdar'da kaldı. 76'da A.Gücü Bebe ile net fırsatı değerlendiremedi. 79'da Gökhan, Serdar ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşu kaleciden döndü, ardından tehlikeyi savunma uzaklaştırdı.


Carlos, Sevilla maçında zor

Sakatlığı nedeniyle dün kontrolden geçen Roberto Carlos'un kemiğinde ödem oluştuğu ve Sevilla maçında oynamasının zor olduğu açıklandı. Carlos'un kesin durumu bugün netleşecek.


Serdar gözünü rövanşa dikti

Kritik kurtarışlarıyla F.Bahçe'nin 1 puanında önemli rol oynayan Serdar Kulbilge, gözünü Sevilla maçına dikti. Genç kaleci, 'Bu maçın üzerinde durmaya gerek yok. İnşallah Sevilla'yı eleyeceğiz” diye konuştu.


'Bu futboldan sonra 1 puan sevindirici'

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, saha şartlarının ve G.Saray maçı yorgunluğunun gösterdikleri performansı etkilediğini, kazanılan bir puanı Serdar'ın son dakikalardaki kritik kurtarışlarının getirdiğini söyledi. Oynadıkları oyundan sonra 1 puana sevinebileceğini ifade eden Brezilyalı teknik adam, “Önümüzde kritik Sevilla maçı var. Bunu düşünerek Aurelio ve Deivid'i dinlendirdim' dedi.


Sevilla da 8 eksikle yenildi

F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde İspanya'da karşılaşacağı Sevilla da, dün 2-1 kaybettiği Deportivo lig maçına 8 önemli oyuncusundan yoksun çıktı. Teknik Direktör Jimenez, Çarşamba günü oynanacak 3-2 yenildikleri maçın rövanşını düşünerek, Alves, Escude, Dragutinoviç, Duda, Keita, Adriano, Luis Fabiano ve Capel'e ilk 11'de şans vermedi. Jimenez, 2. yarıda Alves, Keita ve Luis Fabiano'yu oyuna aldı ancak yine de puan gelmedi.


Yıldırım'dan motivasyon

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, maç öncesi soyunma odasında futbolculara bir moral konuşması yaptı. Yıldırım, bugünkü derbi öncesi kazanılacak 3 puanın önemini anlattı ancak bu motivasyon sarı-lacivertlileri ateşlemeye yetmedi.




16 yıl önce