|

Gürcistan'da başlarına gelmeyen kalmadı!

Chikhura Sakhare-Bursaspor maçında yeşil-beyazlı futbolcular ve basın mensuplarının karşılaştığı kötü muameleye, takımlarını desteklemek için 30 saat yol tepip Tiflis'e giden taraftarlar da maruz kaldı. Batum'da dört saat bekletildiler, yanlış stada yönlendirildiler, maç sonunda polisin saldırısına uğradılar.

Efkan Bucak
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 15:16 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Gürcistan'da başlarına gelmeyen kalmadı!
Gürcistan'da başlarına gelmeyen kalmadı!

Olaysız bir yolculukla Gürcistan sınırına gelen Bursaspor taraftar grubu Teksas için tatsız olaylar sınırı geçip Batum'a girmeleriyle başladı. Gürcü polisi ufak bir yazı için yeşil-beyazlı taraftarları 4 saati aşkın bir süre bekletti. Hal böyle olunca kafile maçın başlamasına 20 dakika kala Tiflis'e girdi.

Polisin hiçbir şekilde yardımcı olmadığı taraftarlar taksicilerin yanlış yönlendirmesi sonucu önce Dinamo Stadı'nda gitti. Mikheil Meskhi Stadı bulunduğunda maçta dakikalar 30'u gösteriyordu. Lakin Gürcü polisi taraftarların pankart ve davullarını stada almazken sık sık yeşil-beyazlıları gözaltına almakla tehdit ettiler.

Bu olumsuzluklara karşın takımlarını coşkuyla destekleyen taraftarlar, son penaltıyı atan Mumladze'nin tüm sahaya kat ederek karşılarında müstehcen bir sevinç yapması üzerine çileden çıktı.

Gürcü futbolcu tahrik etti, polis saldırdı

Duruma tepki gösteren Bursasporlu taraftarlara bu kez Gürcü polisler saldırırken birçok taraftar bu saldırıda yaralandı. Yeşil-Beyazlı taraftarlar, "Eğer konsolosluktan birileri gelmese çok daha büyük sıkıntılar yaşardık" dediler.

Bu arada Gürcü taraftarlar ve basın mensupları Türk basın mensuplarına da saldırdı. İki Türk gazeteci darp edildi.

10 yıl önce