|

Hababam Sınıfı'nın 'Bacaksız'ı artık kulüp başkanı

Hababam Sınıfı filmlerinin 'Bacaksız'ı olarak ün yapan, usta oyuncu Tuncay Akça şu sıralar İstanbul amatör liglerinde kulüp başkanlığı görevini yürütüyor.

Efkan Bucak
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:56 - 23/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Hababam Sınıfı'nın 'Bacaksız'ı artık kulüp başkanı
Hababam Sınıfı'nın 'Bacaksız'ı artık kulüp başkanı

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Tuncay Akça, İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Ataşehir Doğuşspor'un 13. olağan genel kurulunda başkanlığa getirildi.

1989'da Ümraniye Doğuşspor olarak kurulan Mavi-Sarılılar'ın kurucu üyelerinden olan, burada daha önce de başkanlık yapan Akça, ikinci kez bu göreve getirildi. Usta oyuncu genel kurulda son başkan Haydar Saraçoğlu'nu 64 oya karşı 67 oyla geçti. Doğuşspor bu vesileyle tarihinde ilk kez 137 kişiyle genel kurul yaptı.

İlk başta, kulübün başına ikinci kez geçmek gibi bir niyeti olmadığını ifade eden Akça, "Kulüp zor duruma düşünce arkadaşlar bana geldi, 'kulübün başında seni görmek istiyoruz' dediler. Ben de aday oldum" dedi.

İki sezon öncesine kadar Süper Amatör Lig'de yer alan Ataşehir Doğuşspor, içine düştüğü maddi darboğaz nedeniyle önce Süper Amatör, ardından da 1. Amatör'den çekilmişti.

1963 doğumlu Tuncay Akça, şu sıralar kardeşiyle birlikte bir emlak firması işletiyor.

10 yıl önce