|

Hami kazandırdı

Ligde 9. sırada devraldığı, ligi 4. sırada bitirip UEFA Avrupa Ligi''ne katılma ihtimalinin de az görüldüğü Trabzonspor''u şaha kaldıran Hami Mandıralı, 2 ayda kendine duyulan güveni boşa çıkarmadı

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 01:04 - 24/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Hami kazandırdı
Hami kazandırdı

Trabzonspor''da teknik direktör Mustafa Akçay ile yolların ayrılmasından sonra geçici olarak takımın başına getirilen ancak daha ilk maçta verdiği güvenle takımı tamamen devralan Hami Mandıralı, milyon Euro''luk hocalara taş çıkartırken bordo-mavili takıma kazandırdıkları yanında kendi kazandığı devede kulak kaldı. Trabzonspor''un başında sahaya çıktığı 10 karşılaşmada 5 beraberlik, 4 de galibiyet alan Hami Mandıralı, 30. hafta sonunda takımı 46 puanla hedeflenen yerde; 4.''lük koltuğuna oturttu. UEFA Avrupa Ligi''ne katılma ihtimali bile zayıfken 53 puanla 3. sırada bulunan Galatasaray''ın üst üste puan kayıpları sonrası Şampiyonlar Ligi için bile ''neden olmasın'' denecek konuma gelindi. Trabzonspor''a 10 karşılaşmada 4 galibiyet, 5 beraberlikle (bir de hükmen F.Bahçe mağlubiyeti) 17 puan aldıran Hami Mandıralı, kulübün kasasına da yaklaşık 6 milyon TL girmesini sağladı. Kulüpler galibiyet başına Türkiye Futbol Federasyonu''nda 920 bin TL alırken Trabzonspor, Hami Mandıralı yönetiminde 4 galibiyetle toplamda 3 milyon 680 bin TL gelir elde etti; 460 bin TL''den 5 beraberlikle birlikte 2 milyon 300 bin TL de buna eklenince toplamda 5 milyon 980 bin TL kazanç sağlandı. Süper Lig''de milyon Euro''lara takım yöneten hocalar olduğu düşünüldüğünde aylık 30 bin TL''ye görev yapan teknik sorumlu Hami Mandıralı''nın kazandırdıkları yanında kendi kazandığı devede kulak kaldı.

Soyunma odasına inmekte geç kaldım

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Eskişehirspor maçının ardından soyunma odasına inip futbolcuları uyardığını, bunun takıma bir hayli fayda sağladığını söyledi. Soyunma odasına geç indiği itirafında bulunan Hacıosmanoğlu, aynı tarzda uyarıyı ligin başında yapsaydı durumun daha farklı olacağını kaydetti. Başkan Hacıosmanoğlu, ''Eskişehir maçının ardından soyunma odasında indim ve futbolcuları uyardım.

Trabzonspor hız kesmiyor

Ligde Cumartesi günü Gaziantepspor ile karşılaşacak Trabzonspor, hazırlıklarını dün yaptığı idmanla sürdürdü. Basına açık yapılan idmanda Mustafa Yumlu, Bosingwa ve Bamba yer almazken Yusuf ile Özer takımdan ayrı çalıştı. Kadro dışı olan Colman ve Zokora yine farklı bir idman sahasında bireysel antrenman yaptı.

Babam niye yok?

Özel Neşem Koleji öğrencisi olan Colman''ın oğlu Matteo, okul arkadaşlarıyla önceki günkü Trabzonspor antrenmanını izlemeye gitti ancak bir sürprizle karşılaştı. Tesislerde babasını göremeyen Matteo; öğretmenlerine ''Babam nerede?'' sorusunu yöneltti. Cevap alamayınca ısrarlarına devam eden Matteo''ya kimse babasının kadro dışı olduğunu söyleyemedi. Matteo, diğer sahada tek başına koşan Colman''ın yanına getirildi ve babasıyla bir süre görüştürüldü.


10 yıl önce