|

Hami''nin yabancı isyanı: Trabzon çiftliği!

''Sorunların hepsini birden ortadan kaldırmamız mümkün değil. Bunlar yönetimsel problemler'' diyen Mandıralı, ''Benim için savaşan futbolcular kıymetlidir. Onlarla yolumuza devam ederiz'' sözleriyle sert yüzünü gösterdi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:43 - 15/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Hami''nin yabancı isyanı: Trabzon çiftliği!
Hami''nin yabancı isyanı: Trabzon çiftliği!
Keyif veren bir takım ortaya çıkardık

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, katıldığı bir spor programında bordo-mavili kulüpte forma giyen sorunlu yabancılarla ilgili çarpıcı sözler kullandı. Bordo-mavili kulüpte görev aldığı için mutlu olduğunu belirten genç teknik adam, ''Trabzon çocuğuyum. Burada kimlik oldum. Uzun bir süreçten sonra Trabzonspor''da görev aldım. Mustafa Akçay hocanın ekibi ile devam ettim. Taraftarlara keyif veren bir futbol oynamaya çalışan bir takım ortaya çıkarmaya çalıştık. Bütün mesaimizi takımın üzerine yoğunlaştırıyoruz. Güzel şeyler olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor''da görev yapmanın, marka takımın içerisinde olmanın keyfini yaşıyorum'' ifadelerini kullandı.

Savaşan oyuncularla yola devam ederiz

Kadrodaki mevcut yabancı oyunculardan rahatsızlığını dile getiren Hami, hiçbir futbolcunun Trabzonspor markasını küçümsemesine asla müsaade etmeyeceğini dile getirerek şunları söyledi: ''Trabzonspor''da oynamış en büyük yabancı oyuncu Şota''ydı. Trabzonspor''da görev yapan bütün teknik adamların öncelikli görevi, bu markayı temsil etmek olmalı. Futbolcunun ismi büyük olabilir ama takımın forması için savaşırsa önemli olur. Trabzonspor''u babalarının çiftliği gibi gören futbolculara ben asla müsaade etmem. Çünkü ben gördüğünü gören, duyduğunu duyan bir adamım. Benim önceliğim Trabzonspor''dur. Savaşan futbolcular benim için kıymetli ve değerlidir. Onlarla yolumuza devam ederiz. Yetenekleri sınırlı olabilir ama savaşırlar, mücadele ederler.''

Bedava ve karakterli oyuncu bulmalıyız

Trabzonspor''daki geleceği hakkında da açıklamalar yapan Hami Mandıralı, ''Gelecek sezon için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye''de kulüpleriyle sözleşmesi biten bütün futbolcuların listesini çıkartıp Trabzonspor''a yakışan oyuncular hakkında bir fikir ediniyoruz. Gerçekten zor bir süreçteyiz. Trabzonspor''un kadro sıkıntısı var. Mevcut oyuncuların iyi niyeti ile bu duruma geldik. Yurt içi ve yurt dışından da isimler geliyor. Teknik ekip olarak transferle ilgili raporu başkanımıza sunacağız. Biz çalışacak gibi her şeyimizi hazırlayıp sunacağız. Trabzonspor''u futbol arenasında iyi temsil edecek, karakteri düzgün oyuncular bulmak zorundayız. Trabzonspor''u yarıştıracak oyuncular bulmalıyız'' şeklinde konuştu.

Benim otoritemi kimse sarsamaz

Trabzonspor Teknik Sorumlusu, kimsenin otoritesini sarsamayacağını vurgulayarak, ''Kadromuzda amacından uzaklaşmış çok futbolcu var. Bunların hepsini birden ortadan kaldırmam söz konusu değil. Bunlar yönetimsel olarak çözülmesi gereken konular. Hiçbir oyuncu Trabzonspor hocasının otoritesini sarsmamalı, sarsamaz'' açıklamasını yaptı.

Zokora ve Colman için rapor sunduk

Zokora ve Colman''ın kadro dışı bırakılmalarını değerlendiren genç teknik adam, bu konuda şunları söyledi: ''Oyuncumuz lig devam ederken düğün yapıyor. Bundan başkanın, benim ve kulübün haberi yok. Burada dik durmazsanız, bütünlüğün saygısını kaybederseniz. Ben ''gitmeyin'' diyorum. Onlar da nasılsa ''yarın idmana yetişirim'' diyerek gidiyor. Siz benim otoritemi sarsamazsınız. Raporu yazdık, yönetime sunduk.''

Devam etmek istiyorum; başarabilirim

Trabzonspor''da teknik direktörlük yapmak istediğini yineleyen Hami Mandıralı sözlerini şöyle tamamladı: ''Trabzonspor''un içinde olan bir Hami olarak daha fazla güzel işler yapacak insan olduğunu düşünmüyorum. Ama büyükler ne düşünür bilemiyorum. Ben Trabzonspor''da hocalık yapmak istiyorum. Bu işe gönül verdim ve başarabilirim.''

Malouda sorunu bitmiyor!

Trabzonspor''a sezon başında transfer olan Florent Malouda, bordo-mavili takımdan ayrılmak üzere. Henüz yeni imzalar resmiyet kazanmasa da Fransız yıldız için Trabzonspor defteri kapanmışa benziyor. Hem eşinin rahatsızlığı hem de Trabzonspor''daki mutsuzluğu yüzünden takımdan ayrılmak isteyen yıldız oyuncu, Premier Lig''de bir kulübe imza atmak için görüşmelerde bulunuyor. Trabzonspor ile serüvenini tamamlamaya hazırlanan Malouda, sözleşmesindeki detaylardan dolayı da çok rahat. Takım bulamaması halinde bile alacağı paraları garantileyen yıldız futbolcu, jübilesine kadar her şeyi düşünmüş.

Freansız futbolcu sözleşmesindeki avantajların yanı sıra aldığı astronomik bedelle birlikte bonuslarla da oldukça ciddi ücreti garanti olarak cebine koyuyor. Bu şartlara rağmen Trabzonspor''da mutlu olmayan Malouda, Westham United ve West Bromwich ile görüşüyor.

Özer sezonu kapattı

Son haftalarda oynadığı başarılı futbolla beğeni toplayan ancak Eskişehir deplasmanında attığı golün ardından sakatlanarak müsabakayı sedyede terk eden Özer Hurmacı''dan kötü haber geldi. Başarılı oyuncunun İstanbul''da çekilen MR''ında adalesinde 1.5-2 santimlik yırtık tespit edildi. Bu sakatlık nedeniyle tedavisine hemen başlanan Özer''in yaklaşık 3-4 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Başarılı oyuncunun sakatlığının ciddi olması teknik heyeti üzerken, Özer''in ligin son haftasında oynanacak Galatasaray karşılaşmasına yetiştirilmesine çalışılacak.

Caner''e forma şansı

Trabzonspor''da Eskişehirspor maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Aykut Demir''in yokluğunda formaya yakın isim Caner Osmanpaşa. Teknik sorumlu Hami Mandıralı''nın, Cuma günü oynanacak Kayseri Erciyesspor maçında Aykut''un yokluğunda Mustafa Yumlu''nun yanında Caner''e şans vermesi bekleniyor. Bu sezon 3 lig ve 1 Avrupa maçında forma giyen Caner, bu maçlarda başarılı performans sergilemişti. Mandıralı''nın, Caner''e şans tanıyarak oyuncusunu yavaş yavaş ilk 11''e hazırlamayı düşündüğü öğrenildi.


10 yıl önce