|

Hasret bitti

F.Bahçe, Manisa'da kabustan uyandı. Antalya yenilgisinden sonra çıktığı Akhisar maçına da Çağdaş'ın şok golüyle başladı. Kuyt ve Selçuk'un golleri sarı-lacivertli takıma yarışta çok önemli 3 puan kazandırdı

.
00:00 - 4/11/2012 Pazar
Güncelleme: 00:47 - 4/11/2012 Pazar
Yeni Şafak
Hasret bitti
Hasret bitti

Bu sezon dış sahada oynadığı 4 maçta henüz galibiyeti bulunmayan Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'u 2-1 yenerek kötü gidişe son verdi. Dış sahada en son 6 Mayıs 2012 tarihinde Süper Final'de Trabzonspor'u 3-1 mağlup ederek kazanan sarı-lacivertliler, Manisa'da oynanan maçta geriye düşmesine rağmen 4 dakika içinde bulduğu gollerle 3 puan aldı. 18'de Sertan'ın serbest vuruşunda ceza sahası içinde Çağdaş'ın kafa golüyle yenik duruma düşen Fenerbahçe, 25'te Cristian'ın serbest atışında Kuyt'ın kafa golüyle maça denge getirdi: 1-1. 29'da beraberlik golünü atan Hollandalı yıldızın ceza sahası içinde kafayla pasında Selçuk topu ağlara göndererek F.Bahçe'yi 2-1 üstünlüğe taşıyan golü attı. Sarı-lacivertli takımın ilk golü atan ve bir de asist yapan Hollandalı oyuncu, başarılı performansıyla galibiyette önemli rol oynadı. 44'te direğin az farkla yanından auta giden Gökhan'ın geri pasını ıskalayan kaleci Volkan, ikinci yarıda net gollük vuruşlarda gole izin vermedi. Son 3 maçta 3 gol atan Sow dün 3 kez pozisyona girmesine rağmen kaleci Oğuz'u geçemedi.

Artık yeter, benim de bir ailem var

F.Bahçe'nin Akhisar Belediye karşısında aldığı galibiyette kritik bir rol oynayan Selçuk Şahin, kendisi hakkındaki eleştirilere tepki gösterdi. 10 yıldır hakkında eleştiri yapıldığını ve bunun bir dozajının olması gerektiğinin altını çizen Milli futbolcu, 'Oyuncu için çok zor. Benim yanımda olan insanlara çok teşekkür ediyorum. Belirli bir grup var, onların fikirlerini değiştiremiyorsunuz. Gol attım, belki sevindiler ama yarın yine aynısı olacak. Ben 10 yıldır bu şekilde, bu baskı altında oynuyorum. Hiçbir zaman eleştiriye kapalı olmadım ancak eleştirinin de bir sınırı var. Bizim de bir ailemiz var' ifadelerini kullandı. Selçuk, Akhisar karşısında attığı golü doğum günü olan Sezer Öztürk'e armağan ettiğini söyledi. Bu arada maçta F.Bahçe'nin 2. golüne imza atan Selçuk, ligde 2 sezon sonra golle tanıştı. Tecrübeli futbolcu ligdeki son golünü 2010-2011 sezonunun son maçı olan Sivasspor deplasmanında kaydetmişti.

Dirk Kuyt: Kazanmak önemliydi

F.Bahçe'nin Akhisar'ı yendiği maçta bir gol atan ve bir de asist yapan Dirk Kuyt, maç sonu yaptığı açıklamada, 'Bizim için en önemli şey kazanmaktı' değerlendirmesinde bulundu. Pazartesi günkü hayal kırıklığının ardından kazanmanın önemine dikkat çeken Hollandalı yıldız, 'Bir gol bir asist yaptığım için mutluyum. Ama en önemli şey kazanmaktı, bunu da başardık. Son hayal kırıklığının ardından çalışmak gerekiyordu. Özgüvenimizi de kazanmamız gerekiyordu. Bunun için çok çalışmalıydık. Zaman zaman yoruldum ama kazanmak için yeterli performansı sergilediğimi söyleyebilirim. Hem ofansta hem defansta katkım olduysa mutluyum' dedi. F.Bahçe'nin Perşembe günü AEL Limassol ile yapacağı maçla ilgili de açıklamalarda bulunan Kuyt, 'Taraftarlarımızla buluşmak için Perşembe gününü heyecanla bekliyoruz. Onları çok özledik. Umarım arkamızda olacaklar, bizi destekleyecekler. Böylece maçı 11 değil, 12 kişi oynayacağız' şeklinde konuştu.

Önemli olan galip gelmekti
F.Bahçe Teknik Direktörü Kocaman, Akhisar Belediye maçında çok istedikleri 3 puanı aldıkları için mutlu olduklarını söyledi

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Akhisar maçında sahadan galibiyetle ayrılmalarının önemine dikkat çekti. 'Bu sezon özellikle ligdeki yarışmamızda tamamen F.Bahçe'nin standartlarından fazla puan kaybı yaşadık. Amacımız puan kaybımızı en aza indirmekti. Maça şanssızlıklar altında başladık ancak daha sonra kontrolü elimize aldık. Son paslarda ve vuruşlarda isabet kaydedemedik. Yine de aldığımız 3 puan çok önemliydi' değerlendirmesinde bulunan Kocaman, 'Öncelikli amacımız 3 puan almaktı. Bence maçın en önemli tarafı buydu. Antalyaspor mağlubiyeti sonrası toparlanmamız gerekiyordu. Bu maç bizim toparlanmamıza neden oldu' dedi. Perşembe günkü AEL Limassol maçıyla ilgili de açıklamalarda bulunan F.Bahçe Teknik Direktörü, "Galibiyet için sahaya çıkacağız. 4. maç bizim için çok önemli. Limassol'u yenersek, 5. ve 6. maçlara çok avantajlı şekilde gideceğiz' ifadelerini kullandı.


11 yıl önce