|

Hayale kapılmayız!

Şampiyonlar Ligi''nde play-off''lara kalmak istediklerini belirten Hırvat teknik adam, ''Düğüm İstanbul''da çözülecek'' dedi; maçta performanslarını beğendiği oyuncuları için de ''Avrupalı gibi oynadınız'' yorumunda bulundu

Süleyman Hatısaru
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 00:10 - 1/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Hayale kapılmayız!
Hayale kapılmayız!

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Feyenoord''u 2-1 yenen Beşiktaş''ta teknik direktör Slaven Bilic rövanş maçında da tedbiri elden bırakmayacaklarını söyledi. Hollanda''daki maçta çok iyi bir sonuç almalarına rağmen hayale kapılmamaları gerektiğini belirten Hırvat teknik adam, ''Bu iş daha bitmedi hala çok açık. Maçın sadece ilk devresini bitirdik'' ifadesini kullandı. ''Çok iyi bir sonuç aldık bunu İstanbul''a taşıdık ama bir hayale kapılmamız gerekiyor'' diyen Bilic, ''Turu geçebilmemiz için İstanbul''da da en az Hollanda''da oynadığımız kadar iyi oynamamız ve en az bu kadar performans göstermemiz gerekiyor. Oyuncularımız istediğimiz her şeyi yaptılar. Taktik olarak gayet saygı duyarak istediğimiz taktiği uyguladılar. Cesur oynadılar, Avrupalı gibi oynadılar, çok iyi bir iş çıkardılar'' şeklinde konuştu. İki takımı ve özellikle de kendi takımını tebrik ettiğini ifade eden Bilic, oyuncularının performansının kendisini gururlandırdığını ifade etti. Savunmada ve hücumda çok iyi bir oyun ortaya koyduklarına değinen Bilic, ''Çok önemli bir zafere imza attık. Önde ve toplu halde savunma yaptık. Çok adamla hücum ettik. Topu çok iyi saklayarak oyunun yönünü iyi değiştirdik. Topu kaybettiğimiz dönemlerde öndeki baskıyı çok çabuk bir şekilde yaptık. Bütün bunlar çok olumluydu. Fakat bu eşleşme ne yazık ki tek maçlık bir eşleşme değil. Fred Rutten de toplantısında belirtmiş. Bu eşleşme büyük ihtimalle İstanbul''da çözülecek diye söyledik ve öyle de olacak'' dedi.

Demba Ba''yla daha iyi olacağız

Beşiktaş''a Hollanda''daki Feyenoord maçında galibiyeti getiren gollerden birini atan Mustafa Pektemek, Şampiyonlar Ligi''nde play-off turuna kalmak istediklerini söyledi. İstanbul''daki maç için avantajlı bir sonuç aldıklarını belirten golcü oyuncu, ''İnşallah bu avantajımızı İstanbul''da değerlendiririz ve turu atlayan taraf oluruz. Hocamız takımı iyi analiz etti, biz de iyi bir mücadele örneği gösterdik ve avantaj elde ettik. İstanbul''da da aynı disiplinle sahaya çıkacağız. Rehavete kapılmayacağız'' dedi. Hazırlık maçlarında iyi bir performans gösterdiğini kaydeden Mustafa, ''Resmi maçlarda gol olmayınca bir anlamı olmuyordu. İlk resmi maçımızdı ve ben golle buluştum. Bana iyi bir moral oldu. Demba Ba ile iyi anlaşıyoruz. Sanki yıllardır bizim takımda oynuyormuş gibi hiç uyum problemi yaşamadı. Kendisini kanıtlamış bir isim. Beşiktaş da ondan faydalanmak istiyor. İnşallah takımı hep birlikte daha iyi yerlere taşırız'' diye konuştu

İstanbul cehennem olacak

Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turu ilk maçında Feyenoord''un sahasında Beşiktaş''a 2-1 yenilmesi Hollanda basınında geniş yer buldu. Siyah-beyazlı takımın Rotterdam''da kazanması üzerine Hollanda basını Feyenoord''u yerden yere vurdu. Gazetelerde yer alan haberler şöyle:

De Telegraaf: Bouhlarouz döküldü, takım savruktu. Son dakika golü umutlandırsa da İstanbul, Feyenoord''a cehennem olacak.

Volkskrant: Tükenmiş kadro İstanbul''a ağır yaralı gidiyor. Bu Feyenoord''un Beşiktaş''la baş etmesi imkansız. Son gol bile tur için yetersiz.

Spits: Hırpalanmış Feyenoord''u yeni teknik direktörü Rutten bile kurtaramadı. Kale düştü, umutlar bitti. Güçlü Beşiktaş karşısında İstanbul''da işimiz çok zor olacak.

UEFA: Beşiktaş üst tura çıkma adına önemli bir avantaj yakaladı.

FIFA: 5 dakika uzatmada Mitchell te Vrede''in penaltı golü Feyenoord için teselli oldu.

AFP: Beşiktaş 1970 Avrupa Kupası şampiyonunu evinde yendi.

Muhammed Gaziantep''e Günay Mersin''e

Beşiktaş, iki genç oyun-cusu Muhammed Demirci ile Günay Güvenç''in kiralık olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Mersin İdmanyurdu''na verileceğini borsaya bildirdi. Borsa İstanbul''a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu''nda da yer alan açıklamada, Muhammed Demirci''nin Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü''ne, genç kaleci Günay Güvenç''in ise Süper Lig''e yeniden çıkan Mersin İdmanyurdu''na kiralanması konusunda görüşmelerin başladığı açıklandı. Beşiktaş ayrıca altyapıdan yetişen Ömer Arslan''ı Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Altay''a kiralık verdi.

Bilic''in Lanzini aşkı bitmedi

Beşiltaş Manuel Lanzini''nin transferinden vazgeçmiyor. Genç oyuncunun kulübü River Plate''in isteklerinin bir türlü bitmemesi başkan Fikret Orman''ı sinirlendirirken devreye teknik direktör Slaven Bilic girdi. Hırvat teknik adamın Orman''a ''Lanzini''yi takımda görmeyi çok istiyorum'' dediği öğrenildi. Başkan Orman''ın da Bilic''in bu isteği üzerine Arjantin ekibiyle bir görüşme daha yapacağı belirtildi. Siyah-beyazlılar, River Plate kulübüyle yapılan pazarlıklar sonunda Lanzini''nin bonservisini 10 milyon Euro''dan 5.5 milyon Euro''ya kadar indirmişti.

Feyenoord''a Türk oyuncu

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Beşiktaş''a 2-1 yenilen Feyenoord, Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredevisie) ekiplerinden Heerenveen''in formasını giyen Türk asıllı Bilal Başacıkoğlu ve Dinamo Moskova''da oynayan Luke Wilkshire''yi transfer etti. 19 yaşındaki Başacıkoğlu''nun 4, Wilkshire''nin ise bir yıllık sözleşme imzaladığı belirtildi. Sağ kanat oyuncusu Başacıkoğlu''nun 14, Wilkshire''nin ise 2 numaralı formayı giyecekleri kaydedildi. Sağlık kontrolünden geçip takım arkadaşlarıyla vedalaşan Başacıkoğlu ise De Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada, transferinin çok hızlı geliştiğini söyledi. Yaklaşık bir yıldır Heerenveen''in ilk 11''inde sahaya çıkan Başacıkoğlu, geçen sezon oynadığı 25 maçta 6 gol attı. Feyenoord''un her iki transferinin UEFA kriterleri gereği önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş maçında forma giyemeyeceği belirtildi.

Ronaldinho kararını veriyor

Brezilya''nın Atletico Mineiro kulübü ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden ve Beşiktaş''ın transferi için girişimlerde bulunduğu yıldız futbolcu Ronaldinho, futbol kariyerine ilişkin gelecek hafta karar vereceğini açıkladı. 34 yaşındaki futbolcu, dün düzenlediği basın toplantısında geleceğiyle ilgili sorulara ''Önümüzdeki hafta kararımı vereceğim'' cevabını verdi. Birçok takımdan teklif almasına rağmen isim veremeyeceğini belirten Ronaldinho, transfer iddialarına ilişkin esprili bir dille, erkek kardeşi ve menajeri Roberto de Assis''in telefonunun sürekli çaldığını söyledi. Atletico Mineiro''dan başı dik bir şekilde ayrıldığını kaydeden Brezilyalı futbolcu, ''Oynadığım her kulüpte şampiyonluklar yaşadım. Hepsi de benim yüreğimde iz bırakan kulüpler. Uzun yıllar oynadığımdan Barcelona''nın yeri biraz daha ayrı ama bu takımda da (Atletico Mineiro) çok gol attım'' dedi. Kulüp binası önünde kendisini bekleyen Atletico Mineirolu taraftarlarla da vedalaşan Ronaldinho, ''Güle güle demek çok zor bir şey ve bunu söylemek hiç hoşuma gitmiyor'' dedi.

Kartal''a sert rakipler!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi elemelerinde Feyenoord''u geçip play-off oynama hakkı elde ederse buradaki kurada temsilcimizi birbirinden önemli takımlar bekleyecek. Seri başı olmayan Beşiktaş''ın eşleşebileceği 4 takım belli oldu: Arsenal (İngiltere), Porto (Portekiz), Bayer Leverkusen (Almanya) ve Napoli (İtalya).

Beşiktaş gibi Şampiyonlar Ligi''nde 3. ön eleme turunda mücadele eden Zenit St.Petersburg (Rusya) turu geçerse siyah-beyazlı takımın muhtemel rakiplerinden biri olacak. İlk maçta AEL Limassol''a Güney Kıbrıs''ta 1-0 yenilen Zenit elenirse Athletic Bilbao (İspanya) seri başları arasına dahil olacak.

Oğuzhan şoku! 1. derece yırtık çıktı

Feyenoord maçını kazanan Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup''u kaybetti. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada maçta sakatlanan Oğuzhan''ın MR''ının çekildiği ve sol kasık bölgesinde 1. derece yırtık bulunduğu tespit edildi. Feyenoord ile 6 Ağustos''ta Olimpiyat Stadı''nda oynanacak rövanş maçına yetişemeyecek genç oyuncu en az 2 hafta yok. Bu arada Beşiktaş, Feyenoord ile oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarına ara vermeden dün kendi tesislerinde başladı.

Beşiktaş zengin olacak!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunu geçerse play-off''ta elense bile Avrupa Ligi''nde gruplara katılacak. Turun geçilmesi maddi olarak da büyük anlam taşıyor. UEFA, geçen yıl Play-off''ta elenen her takıma 2 milyon 100 biner Euro verdi. Geçen sezon Trabzonspor''un 7.8 milyon Euro gelir elde ettiği göz önüne alındığında Beşiktaş''ın bu turu geçmesi ile geçememesi arasındaki fark yaklaşık 50 misli oynayabilir. Şampiyonlar Ligi''ne kalınması durumunda ise fark daha da büyüyebilir.

10 yıl önce