|

Hepsi birer Kartal'dı

Bir gün önce bir söz vermişlerdi, “Şehitlerimiz için kazanacağız” dediler. Sahada 11 Beşiktaş askeri, canını dişine taktı, mağrur İngilizler'e unutamayacakları bir ders verdi.

Engin Albayrak
00:00 - 25/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:59 - 25/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Hepsi birer Kartal'dı
Hepsi birer Kartal'dı

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik maçta Liverpool'u 2-1 mağlup ederek umudunu son 3 maça taşıdı. 13. dakikada kavuştu. Bobo topu çizgiden götürdü. Rakibine çarpmasına rağmen topa yine sahip olan Brezilyalı futbolcunun pasında topla buluşan Serdar Özkan'ın vuruşun da Hyypia'ya çarpan top kaleci Reina'yı da şaşırtınca ağlarla buluştu: 1-0. Beşiktaş golden sonra daha iyi oynamaya başladı. 30'da Babel'in uzaktan sert şutu defansı da geçerek sol direği sıyırarak auta gidince devre 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.


BOBO ZAFERİ PERÇİNLEDİ

İkinci yarıda taraftarının susmak bilmeyen müthiş tezahüratlarını da arkasına alarak giren siyah-beyazlılar, 50'de Bobo'nun ayağından büyük bir fırsatı kaçırdı. Bu dakikada kaleci Reina ile karşı kaşıya gelen Brezilyalı golcüden önce Carragher tehlikeyi uzaklaştıdı. Bobo ile net fırsatlardan yararlanamayan Beşiktaş, 82'de Brezilyalı ile ikinci golü buldu. İbrahim Üzülmez'in ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Bobo topu filelere göndererek durumu 2-0 yaptı. 84'te savunmanın uzaklaştıramadığı topa dokunan Gerrard skoru belirledi: 2-1. Son dakikalardaki Liverpool baskısı sonucu değiştirmedi.


Fiyat değil yürek farkı

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde kendisinin 3,74 katı daha pahalı olan bir rakibi mağlup etmiş oldu. Transfermarkt.de isimli web sitesinde Beşiktaş'ın toplam değeri 75 milyon 350 bin euro olarak belirtilirken, İngiltere Premier Ligi'nde bu açıdan 3. sırada bulunan Liverpool ise 281 milyon 825 bin euro olarak gösteriliyor.


İnönü'de ilk İngiliz zaferi

Beşiktaş Avrupa Kupaları'nda ilk kez bir İngiliz takımını sahasında mağlup etti. Aston Villa ve Leeds United ile 0-0, Bolton'la da 1-1 berabere kalan Beşiktaş, geçen yıl Tottenham'a 2-0 kaybetmişti. Kartal, 2003-04'te Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'yi İngiltere'de 2-0 yenmişti.


Liverpool'u bekleyen son

İngiltere'nin Liverpool takımı Avrupa Kupaları'nda Türk takımları ile deplasmanda oynadığı 4 maçta da kazanamadı. 1976-77'de Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda Trabzonspor'a 2-0 yenilen İngiliz devi, 2001-02'de Şampiyonlar Ligi maçında G.Saray'la 0-0 berabere kalmış, geçen yıl da aynı kupada sarı-kırmızılılara 3-2 yenilmişti.




16 yıl önce