|

Her şey İngiltere'de belli olacak!

Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Galatasaray Chelsea'yi konuk etti. Aslan ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı maçın ikinci yarısında çok iyi bir futbol sergilemesine rağmen tek golle yetindi. 1-1 sona eren maçın rövanşı 18 Mart'ta Stamford Bridge'de oynanacak.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 26/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 21:21 - 26/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Her şey İngiltere'de belli olacak!
Her şey İngiltere'de belli olacak!
Stat:

Türk Telekom Arena

Hakemler:
Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso Fernandez, Juan Carlos Yuste (İspanya)
Galatasaray:
Muslera, Eboue, Chedjou, Hakan (Semih 46), Telles, Melo, Selçuk, Hajrovic (Yekta 31), Sneijder, Burak, Drogba (Umut 80)
Teknik Direktör
: Roberto Mancini
Chelsea:
Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Hazard (Oscar 90), Willian, Torres (Eto'o 68), Schürrle (Mikel 67)
Teknik Direktör
: Jose Mourinho
Goller
: Chedjou (65) / Torres (9)
İlk 11'de 8 yabancı

Galatasaray'ın Chelsea karşısına çıktığı ilk 11'de 8 yabancı oyuncu yer aldı. Teknik direktör Mancini, ilk 11'de Muslera, Eboue, Chedjou, Telles, Melo, Sneijder, Hajrovic ve Drogba'ya görev verirken, yedek oyuncuların tamamını ise yerli oyunculardan tercih etti.

Drogba eski takımına karşı

Galatasaray'ın yıldız ismi Didier Drogba, eski takımı Chelsea 'ye karşı ilk kez sahada yer aldı. 'Maviler'in kadrosuna 2004-2005 sezonu başında dahil olan ve 8 sezon geçiren Drogba, önce Çin'in Şangay Shenhua ekibine, ardından da Galatasaray'a transfer olurken, efsaneleri arasına girdiği Chelsea'ye karşı bu kez sarı-kırmızılı formayla mücadele verdi.

Telles ve Hajrovic Devler Ligi'nde ilk kez

Sarı-kırmızılı takımın devre arasında kadrosuna dahil ettiği Alex Telles ve İzet Hajrovic, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçlarına çıktılar. Hajrovic daha önce UEFA Avrupa Ligi'nde 5 maça çıkarken, Telles ise bu kulvarda da hiç yer almamıştı. Lakin Hajroviç'in bu deneyimi yalnızda 31 dakika sürdü.

UEFA tarihinde bir ilk

Ford Otosan'ın 'Ülkem için' sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen organizasyonda, Gülen Gökyüzü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören 11 işitme engelli öğrenci, açılış seremonisinde futbolcularla birlikte sahada yer aldı. Bu projeyle, UEFA tarihinde ilk kez engelli çocukların katıldığı bir maç seremonisi yapıldığı bildirildi.

Basın tribününde yer kalmadı

Karşılaşmayı 50'si yabancı toplam 349 basın mensubu takip etti. Yabancı basın mensuplarından 33'ünü konuk ekip Chelsea'yi takip eden İngiliz çalışanlar oluştururken, diğer 17'sinin ise Fransa, Bosna Hersek, Gürcistan, Norveç, ABD, Japonya, Ukrayna, İtaya ve İsveç'ten de geldikleri bildirildi.

Müsabakayı Türkiye'den de 289 basın mensubu takip ederken, yoğun talep nedeniyle taraftar koltuklarından 55 kişilik yer basın tribüne dahil edildi.

Türk Telekom Arena doldu

Taraftarlar Türk Telekom Arena'yı tamamen doldururken, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verip, oyuncuları tek tek tribüne çağırdılar.

İngiliz taraftarlar, Drogba posteri açtı

Karşılaşmayı izlemek için Türk Telekom Arena'da yerlerini alan Chelsea taraftarları, eski yıldızları Didier Drogba'yı unutmadılar. İngiliz taraftarlar, kendi tribünlerinde Chelsea formasıyla Drogba'nın dev bir posterini açarak sergilediler. Karşılaşmayı yaklaşık bin Chelsea taraftarı kendilerine ayrılan bölümden takip etti.

MAÇTAN DAKİKALAR
Erken gelen Chelsea golü

4. dakikada Muslera'nın kısa düşen pası Willian'da kaldı. Bu oyuncunun aşırtma vuruşunda Muslera'nın kafasında seken top kornere çıktı.

9. dakikada Azpilicueta soldan dip çizgiye inip içeri çıkardı, topla buluşan Torres ceza sahası içinde yerden bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1.

17. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Burak'ın pasında Hajrovic'in vuruşu üstten auta gitti.

20. dakikada Lampard'ın kullandığı serbest vuruşta top üstten auta gitti.

İkinci Donk vakası

27. dakikada Chelsea sağdan etkili geldi. Schürrle'nin içeri çıkardığı topta Ramires'in ceza yayı içinden şutunda top auta çıktı.

39. dakikada Telles'in uzak mesafeden vuruşunda Cech topu kornere çeldi.

42. dakikada Burak topu ağlara gönderdi ancak o anda sahada iki top olduğu için pozisyon gol değeri kazanmadı.

Önce direk sonra gol

52. dakikada Hazard'ın pasında Torres kaleciyle karşı karşıya kaldı. İspanyol futbolcunun vuruşunu Muslera kornere çeldi.

63. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Drogba'nın kafayla indirdiği topa arka direkte Selçuk dokundu. Top direkten döndü.

GOL! 65. dakikada Sneijder'in kullandığı köşe vuruşuna altı pas içinde dokunan Chedjou Galatasaray'a eşitliği getirdi: 1-1

66. dakikada Torres soldan ceza sahasına girdi. Vuruşunda top az farkla auta gitti.

75. dakikada Telles'in güzel vuruşunda Cech topu kornere çeldi.

10 yıl önce