|

Her sonuca açık bir maç olacak

Beşiktaş'ın takımın Hırvat teknik adamı Slaven Biliç, bu akşamki Feyenoord karşılaşması için 'İnanıyorum ki bu iş burada çözülmeyecek ve İstanbul'daki maça taşınacak' dedi.

.
00:00 - 30/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:59 - 29/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Her sonuca açık bir maç olacak
Her sonuca açık bir maç olacak

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Feyenoord karşısında favori olmadıklarını ve işin rövanşa kalacağını söyledi. Maçın oynanacağı statta basın toplantısında konuşan Bilic, sözlerine Türkçe 'Tüm Türkiye'nin bayramını kutlarım' diyerek başladı. Feyenoord'a saygı duyduklarını belirten Beşiktaş çalıştırıcısı, 'Favoriyiz demiyorum ama her sonuca açık bir maç olarak görüyorum. İnanıyorum ki bu iş burada çözülmeyecek ve ikinci maça taşınacak' diye konuştu. Beşiktaş ve Feyenoord'un birbirlerine benzer özellikleri olduğunun altını çizen Bilic, iki takımın da Avrupa'da tanındığını ve son birkaç yıldır Avrupa kupaları konusunda sorunlar yaşadı ve cezalar aldığını söyledi.

FUTBOLCULARDAN İSTEĞİM CESUR OYNAMALARI

Takımına her zaman güvendiğini ve futbolcularından tek isteğinin cesur oynamaları olduğunu anlatan Bilic, Beşiktaş gibi oynadıkları takdirde iyi bir sonuç alabileceklerine inandığını kaydetti. Feyenoord'un özellikle kanatlarının ve orta sahasının güçlü olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, özellikle orta sahada Clasie gibi genç oyuncuların korkusuz oynamalarının kendisini endişelendirdiğini ifade etti. Hırvat çalıştırıcı, olas transferlerle ilgili bir soruyu ise, 'Transferin sayısı kaç olur bilemem ama sonuç alacağız. Zamanında olursa daha da iyi olur' cevabını verdi.

36 Feyenoord-Beşiktaş maçıyla Türk-Hollanda futbol takımları Avrupa kupalarında 36. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke takımları arasında yapılan 35 maçta Türk ekipleri 7, Hollandalılar ise 22 galibiyet aldı, 6 maç da berabere bitti. Türk takımları attıkları 34 gole karşın kalelerinde 79 gol gördü.

Bilic'in şifresi kontrollü oyun

Teknik direktör Bilic, Feyenoord karşısında oyun planını hazırlamış durumda. Hırvat hocanın rövanşı da dikkate alarak kontrollü bir oyun şablonuyla sahada olması bekleniyor. Orta sahayı kalabalık tutmayı planlayan Bilic, tek forveti tercih edecek. Oyuncularına uyarılarda bulunan Bilic, kesinlikle bireysel hata istemiyor.

Rövanşın hakemi Alman

Beşiktaş ile Feyenoord arasında 6 Ağustos Çarşamba günü oynanacak rövanş maçının hakemi de belirlendi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Fedarasyonu'ndan Felix Zwayer yönetecek.

Rotterdam'da coşkulu karşılama

Beşiktaş, Feyenoord maçı için dün sabah saatlerinde Rotterdam'a gitti. Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan kalkan özel uçakla Hollanda'ya uçan kafileyi, bu ülkede coşkulu bir kalabalık karşıladı. Beşiktaş Futbol A Takımından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar'ın başkanlığını yaptığı kafilede dış ilişkilerden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları da yer aldı. Teknik direktör Slaven Bilic, kaleci Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup ve Demba Ba'ya büyük ilgi gösteren taraftarlar, futbolculara çiçek vererek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Akşam maçın oynanacağı statta bir idman gerçekleştiren siyah-beyazlılar ardından maç saatini beklemeye koyuldu.

Rutten: Tur şansları eşit

Feyenoord Teknik Direktörü Fred Rutten, Beşiktaş maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında iki takımın tur şanslarının eşit olduğunu belirtti. 'Beşiktaş'ın Avrupa'da büyük bir geçmişi var' diyen Rutten, 'Aynı kalitede olduğumuzu düşünüyorum. Bir favori olduğunu söyleyemem' yorumunu yaptı. Takımdan dört oyuncunun ayrıldığı hatırlatılan tecrübeli teknik adam, 'Beşiktaş da çok oyuncu kaybetti, bir oyuncu aldı' dedi.

Beşiktaş'ı çok iyi analiz ettiklerin belirten Rutten, 'İyi taraflarını da kötü taraflarını da biliyoruz. Kötü tarafını değerlendirmeye çalışacağız' ifadesini kullandı.

Son yolcu DE VRİJ

Sezon öncesinde teknik direktörü değişen, golcüsü Pelle, Hollanda Milli Takımı savunmacısı Martins Indi ve Janmaat'ı takımdan gönderen Feyenoord'da son yolcu De Vrij oldu. Geçen sezon Hollanda Ligi'ni ikinci bitiren Feyenoord, bu sezon bambaşka bir takım hüviyetinde. Feyenoord'da teknik direktör Ronald Koeman ile takımın en golcü futbolcusu İtalyan Graziano Pelle, İngiltere'nin Southampton ekibi ile anlaştı. 33 maçta 26 gol kaydeden Pelle, Feyenoord'un yaşadığı en önemli kayıp. Savunmada görev yapan milli oyuncular Bruno Martins Indi Porto, Darly Janmaat Newcastle United'a giderken son olarak da De Vrij, Lazio'ya transfer oldu.

Hollanda takımları yaramıyor

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında Hollanda takımlarına karşı şansı bir türlü tutmuyor. Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupaları tarihinde bugüne kadar bir Hollanda takımını mağlup edemedi. Daha önce 3 kez Hollanda takımlarıyla eşleşen temsilcimiz, 6 karşılaşmanın 5'ini kaybederken sadece 1 maçta berabere kaldı.

1966-1967: Ajax 0-2 / 1-2

1991-1992: PSV Eindhoven 1-1 / 1-2

1992-1993: Ajax 1-2 / 0-4

Gurbetçiler biletleri tüketti

Beşiktaş'ın Rotterdam kentinde oynayacağı Feyenoord mücadelesine gurbetçiler yoğun ilgi gösterdi. Siyah-beyazlı kulübe ayrılan 2 bin 500 biletten 2 bin 300 adedi Hollanda'da, 200 adedi de Türkiye'de satıldı. Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmada kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduracak.


10 yıl önce