|

Hiç beklemediğimiz bir puan kaybı oldu

00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:21 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Hiç beklemediğimiz bir puan kaybı oldu
Hiç beklemediğimiz bir puan kaybı oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor karşısında beklemedikleri bir puan kaybı yaşadıklarını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında Trabzonspor ile golsüz berabere kaldığı karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, açıkçası beklemedikleri bir puan kaybı yaşadıklarını belirterek, "Trabzonspor iyi bir takım. Her zaman herşeyi sahanın içinde yapabilecek bir takım. Golü bulamayınca bu tip maçlarda telaş başlıyor. Kısa sürede büyük maçları kaldırmak değil. Golü bulamayınca böyle bir hal gördük. Dolayısı ile beklemediğimiz bir puan kaybı oldu." dedi.

Bir gazetecinin "Hakemin yönetimi konusunda neler söyleyeceksiniz ?" sorusuna Fatih Terim, "Konuşmamak için dayanıyoruz. Bakalım nereye kadar dayanacağız bilmiyorum. Söyleyeceklerimi sezon sonuna bırakmak istiyorum. Muhakkak söyleyecek ve söylenecek çok şey var. Kişilere, kurumlara, daha evvelden yapılan planlamalara söylenecek çok şey var. Konuşursam ağır olacak ancak sezon sonunda muhakkak paylaşacağım. Bugün söyleyeceğim herşeyi içinden çıkılamaz durumdan daha fazla ortaya çıkabilir. Kişilere kurumlara söylenmesi gerekenleri söyleyeceğiz." diye konuştu.





Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın geçtiğimiz hafta içinde yapmış olduğu 'Rakiplerimiz daha rahat puan kazanıyor' sözlerini ise tecrübeli hoca, şöyle yorumladı:



"Arkadaşımızın söylediklerine bakmak lazım, büyük bir camianın teknik adamı olmak onun yükünü taşımak hiç kolay değil. Üstelik bir yıldır da zor günler ve stresli günler yaşıyoruz. İnsanın bunu kaldırması kolay değil, bizde o günlerde böyle hatalar yaptık hala da yapmaya devam ediyoruz. Bizler hoşgörü ile yaklaşmayı bilmeliyiz. Kendi emekleri için saygı istiyorsa önce diğer insanların emeklerine saygı göstermeli, tabiki büyük camialarda böyle çalkantılar kolay olmuyor. Hem hoşgörüyü hem saygıyı hoşgörüyü bilmeliyiz. Başkalarının emeklerine saygı göstermeyenler kendilerine saygı beklememelidir. Biz henüz konuşmadık sadece dinliyoruz. Henüz konuşmuyoruz."



Hergün futbol dışı bir bir olayla güne başladıklarını ifade eden Terim, "Hergün başka futbol dışı gündemle konsantre olmak kolay değil. Herkes kendi kafasına göre birşeyler almaya çalışıyor, hergün yeni gündemle uyanıyoruz. Oyuncuların işin içinden çıkıp oynamaları bile mucize. Bu yıl belki tarifi imkansız kategori oynuyoruz. Bakalım Allah nasip ederse ligin bitmesine üç hafta kaldı. Bizim iki maçımız kaldı. Belki bir üç maç daha oynayıp hatır kupası dahi yapabiliriz." diye ifade etti.



Öte yandan bir gazetecinin "3 Temmuz sürecinin ardından Galatasaray pazartesi günü yapılan açıklamayla disiplin kuruluna sevk edildi. Bu durum sizi etkiledi mi?" sorusuna Fatih Terim, şu cevabı verdi:

"Söylemek istediğim tonlarca şey var ama konuşmuyorum. Federasyonun Galatasaray ile ilgili tasarrufu var. 10 aydır niye yoktu. Ceza verebilecek mi aynen ceza verecek mi demiyorum verebilecek mi diyorum. Camiaya bundan 1.5 veya 2 ay önce hiç birleşmediği kadar birleşmesi gerektiğini söylemiştim. Futboldan başka herşeyle uğraşıyoruz. Kazanalım kaybedelim oynayalım hep böyle bir kavga dövüş içindeyiz. En sonunda bu olaylar bize de sirayet etti. Böyle bir söylemden etkilenmemiş olabilirler mi, bütün hafta sinir harbiyle geçiyor. Ben daha fazla yara açmasın diye konuşmuyorum. Ancak bir Galatasaraylı olarak futbola bu kadar emek vermiş olarak üzgünüm. Ama işin başka bir boyutuyla ilgilenmekten bir türlü sahaya inemiyoruz." dedi.

Fatih Terim, bunca çalkantılı geçilen sezona rağmen bu yıl teknik direktörlük yaptığı için asla pişman olmadığını da sözlerine ekledi.


12 yıl önce