|

İBB: 0 Trabzonspor: 2

Süper Lig'de son 2 maçını kazanan Trabzonspor, Olimpiyat Stadı'nda karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Burak Yılmaz'ın 78 ve 90+2. dakikalarda attığı gollerle mağlup etti.

00:00 - 7/01/2012 Cumartesi
Güncelleme: 16:26 - 7/01/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
İBB: 0 Trabzonspor: 2
İBB: 0 Trabzonspor: 2

Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan Trabzonspor ilk yarısı 0-0 berabere tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında bulduğu gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Bordo-mavili ekibe galibiyeti getiren golleri 78. dakikada ve 90+2. dakikada Burak Yılmaz kaydetti.

İki takımın da kontrollü bir oyunla başladığı maçta, ilk yarının son bölümünde Trabzonspor'un baskılı oyunu gol getirmedi. 

9. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Metin Akan ceza sahası önünde kaleye sert vurdu ancak top yandan auta çıktı. 

24. dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışından Halil Altıntop çok sert vurdu. Kaleci Oğuzhan Bahadır'ın çeldiği topu savunma uzaklaştırdı. 

32. dakikada Adrian'ın sağdan kullandığı korner atışında, Burak Yılmaz'ın ceza alanından yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

35. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Olcan Adın'ın pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Burak Yılmaz'ın sert vuruşunda kale direğinin sağ köşesine çarpan top auta çıktı. 

42. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sol çaprazdan serbest atış kazandı. Doka'nın uzak direğe gönderdiği top, Tolga Zengin'in müdahalesiyle kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı. 



Spor Toto Süper Lig'deki İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Trabzonspor maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Bülent Yıldırım, Muhittin Gürses, Serkan Çimen

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Oğuzhan Bahadır, Metin Depe, Efe İnanç, Ekrem Ekşioğlu, Metin Akan, Cihan Haspolatlı, Mahmut Tekdemir, Doka, Holmen, Tom Silva, Zayette

Trabzonspor: Tolga Zengin, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Aykut Akgün, Colman, Olcan Adın, Halil Altıntop, Adrian, Burak Yılmaz





İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Trabzonspor maçından notlar

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan Trabzonspor, son oynadığı ve 2-1 kazandığı Manisaspor maçına göre ilk 11'de 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Bordo-mavili takımda teknik direktör Şenol Güneş, Afrika Uluslar Kupası öncesi Fildişi Sahili Milli Takımı kampına katılan Zokora, kart cezalısı olan Serkan Balcı ve sakatlığı bulunan Volkan Şen'in yerine ilk 11'de Marek Cech, Colman ve yeni transfer Olcan Adın'a görev verdi.

Trabzonspor'da Zeki Ayvaz, Mustafa Yumlu, Barış Ataş, Sercan Kaya, Ferhat Öztorun, Alanzinho ve Henrique yedekler arasında bulunurken, sakatlıkları bulunan Vittek, Tayfun ile Jebrin, Piotr Brozek, Pawel Brozek ve kaleci Onur maç kadrosunda yer almadı.


-Olcan ilk maçına çıktı-

Trabzonspor'da yeni transfer Olcan Adın, bordo-mavili forma ile ilk karşılaşmasına çıktı.

Gaziantepspor'dan transfer edilen Olcan Adın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında teknik direktör Şenol Güneş tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü.


-Gümüşdağ ve Şakar izledi-

Futbolda yürütülen şike soruşturmasında dün mahkemenin seyir yasaklarını kaldırdığı Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve asbaşkanı Nevzat Şakar protokol tribününden karşılaşmayı takip etti.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve yardımcısı Okan Buruk da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.


-İstanbul Büyükşehir Belediyespor-

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da yeni transfer Wellington Brito da Silva (Tom Silva) Trabzonspor maçında ilk kez lacivert-turunculu formayı giydi.

Hafta içinde 4,5 yıllık sözleşme imzalanan Brezilya asıllı Bulgar futbolcu, teknik direktör Arif Erdem tarafından ilk 11'de görevlendirildi.

Lacivert-turunculu takımda Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Webo ile sakatlıkları bulunan kaleci Hasagic ve Ali Güzel da karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.


-Yaklaşık 15 bin kadar Trabsonspor taraftarı izledi-

Trabzonspor'u, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı karşılaşmada İstanbul'daki Trabzonlular yalnız bırakmadı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşmayı izlemeye gelen yaklaşık 15 bin bordo-mavili taraftar, tezahüratlarla takımlarına destek oldu.

Maç öncesinde Fenerbahçe Kulübü ve Başkanı Aziz Yıldırım, aleyhine tezahüratlar da yapan Trabzonsporlu taraftarlar, 'Düşürün, düşürün şike yapanı düşürün'şeklinde tempo tuttu.


12 yıl önce