|

İlk finalist Real Madrid

El Clasico derbisinde Real Madrid Barcelona'yı 3-1 yendi. Bu sonuçla Real Madrid, Kral Kupası'nda ilk finalist oldu.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 26/02/2013 Salı
Güncelleme: 22:04 - 26/02/2013 Salı
Yeni Şafak
İlk finalist Real Madrid
İlk finalist Real Madrid

İspanya Kral Kupası yarı finalin ilk maçında 1 - 1'in rövanşında Barcelona'yı 3 - 0 yenen Real Madrid finale yükseldi. Yarı finalin ikinci maçında Sevilla ile Arda Turan'lı Atletico Madrid karşı karşıya gelecek. İlk maçı Atletico Madrid 2 - 1 kazanmıştı.

Kral Kupası yarı finali 1-1'in rövanşında Barcelona ile Real Madrid final için Camp Nou'da karşı karşıya geldi. Eşleşmenin Madrid'deki ilk ayağında mücadele Fabregas ve Varene'ın karşılılık golleriyle 1-1 bitmiş avantajlı skoru elde eden Barcelona olmuştu. Katalanları 0-0'lık beraberlik finalist yaparken, gollü beraberlikler Real Madrid'i son iki takım arasına yazdıracaktı.

La Liga'da lider Barcelona'nın 16 puan gerisine düşerek büyük ölçüde şampiyonluk yarışına havlu atan Real Madrid Kral Kupası'nı kazanarak İspanya sınırlarında sezonu kupayla kapatmanın hesaplarını yaparak çıktığı rövanş maçını 3 - 1 kazandı ve Kral Kupası'nın ilk finalisti oldu.

Barcelona ev sahibi olma avantajı ve geçtiğimiz sene kazandığı kupanın moralini sahaya yansıtamadı ve kendi evinde 13. dakikada penaltıdan ve 57. dakikadaki Ronaldo'nun 2 ve 68. dakikada da Varane'nin golleriyle Real Madrid'i sahasında 3 - 1 mağlup olarak elendi. Barcelona'nın tek golünü ise skor 3 - 0'ken 88. dakikada Jordi Alba attı.

Dev mücadelede takımların ilk 11'leri şu şekilde;

Barcelona: Pinto, Alves, Pique, Puyol, Alba, Xavi, Busquets, Cesc, Pedro, Messi, Iniesta.

Real Madrid: Lopez; Ramos, Varane, Arbeloa, Coentrao; Alonso, Khedira; Cristiano Ronaldo, Ozil, Di Maria; Higuain.

İspanya Kral Kupası finalinde Real Madrid'in rakibi yarın TSİ 23.00'te oynanacak Sevilla - Atletico Madrid yarıfinalinin ardından belli olacak.


11 yıl önce