|

İnönü'de olay

Hakem Hüseyin Göçek'in 26. dakikada ofsayttan atılan golü vermesiyle gerilimin yükseldiği tribünler, maçın sonunda adeta patladı. Maçın son 5 dakikasında sahaya girmeye çalışan 5-6 siyah-beyazlı taraftar güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Küfürlü tezahüratlar, sahaya giren taraftarlar ve atılan yabancı maddeler nedeniyle Beşiktaş'a büyük cezaların verilebileceği öğrenildi

00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 03:34 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
İnönü'de olay
İnönü'de olay

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbi maçın son bölümünde, bazı siyah-beyazlı taraftarlar sahaya girdi. 85. dakikada kapalı tribünden bir taraftar sahaya girme teşebbüsünde bulundu. Bu taraftar fazla ilerlemeden güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirirken, 90+2. dakikada ise başka bir taraftar sahaya inerek, G.Saraylı Eboue'ye yöneldi. Bu taraftar da hemen yakalanıp, göz altına alınırken, daha sonra diğer tribünlerden de 2 taraftar sahaya girdi. Bu taraftarlar da kısa sürede güvenlik görevlileri tarafından yakalanıp, göz altına alındı. Olaylar sırasında maça bir süre ara verilirken, kapalı tribün önünde alınan önlemlerin ardından maç devam etti. Hakemler ve Galatasaraylı futbolcular maç sonunda soyunma odasına giderken de zor anlar yaşadı. Bazı taraftarlar da koltukları kırıp sahaya attı. Küfürlü tezahüratlar, sahaya giren taraftarlar ve atılan yabancı maddeler nedeniyle Beşiktaş'a en az 2 maç ceza gelmesi bekleniyor.


Marcus Merk: Tespit edilmesi çok zor

G.Saray'ın attığı ilk gol büyük tartışmalara neden oldu. 26. dakikada Riera'nın ortasında Elmander'in kafasını tamamlayan Melo topu ağlarla buluşturdu. Hakem Hüseyin Göçek, Beşiktaş'ın itirazlarına rağmen golü geçerli saydı. Yayıncı kuruştaki hakem yorumcusu Marcus Merk, pozisyonun kıl payı ofsayt olduğunu, ancak bunun tesbitinin zor olduğunu ifade etti.


12 yıl önce