|

Kadıköy'de büyük sevinç

00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 21:17 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Kadıköy'de büyük sevinç
Kadıköy'de büyük sevinç

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçlarına 3 puanla başladı.


Spor Toto Süper Lig'de 34 maçlık bölümü 68 puanla 2. sırada tamamlayarak, Süper Final Şampiyonluk Grubu'na 34 puanla giren sarı-lacivertliler, bordo-mavili ekip karşısında aldıkları galibiyetle puanını 37'ye yükseltti.

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final turunda Kayserispor'a karşı zorlu bir mücadele veren sarı-lacivertli ekip, Süper Final'in ilk maçında Trabzonspor karşısında aldığı galibiyetle moral buldu.

Karşılaşmanın ardından Kadıköy'de, ortaya konulan futbol ve alınan sonuç nedeniyle büyük sevinç yaşandı. Saha ortasında toplanan Fenerbahçeli futbolcular birlikte tribünlere giderek galibiyetin sevincini taraftarıyla paylaştı. 

Tribünlere doğru 'Fener gol gol gol' şeklinde tezahürat yapan futbolculara taraftarlar, 'Şampiyonluk geliyor' ve 'İki kupa geliyor' şeklinde karşılık verdi.



Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk maçında Trabzonspor'u 2-0 yenen Fenerbahçe, bordo-mavili ekipten bu sezon ligde toplam 7 puan aldı.

Sezonun 34 maçlık bölümünün ilk yarısında 16. haftada Kadıköy'de Trabzonspor'u 1-0 yenen sarı-lacivertli ekip, 33. haftada Trabzon'daki maçta 1-1 berabere kalmıştı.

Bordo-mavili ekiple bu sezon ligde yaptığı 3 maçta da yenilmeyen Fenerbahçe, rakibi karşısında 2 galibiyet 1 beraberlik elde etti.



Ligin 34 maçlık bölümünde 3. haftada Trabzon'daki 1-1 biten maçta Fenerbahçe'nin golünü atan Cristian, Süper Final'de Kadıköy'de de bordo-mavili fileleri havalandırdı.

Bu sezon düzenlenen Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ilk golünü kaydederken, Brezilyalı futbolcu normal sezonda ise 6 gol atmıştı. 



Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Moussa Sow, bordo-mavili ekip karşısında 61. dakikada golle buluştu.

Taraftarının şehrin plaka numarasını simgelediği için maçlarda ayrı bir sevinç gösterisi yaptığı bu dakikada bordo-mavili ekip Senegalli golcünün ayağından kalesinde 2. golü gördü.

Karşılaşmanın ilk yarısında yakaladığı iki önemli pozisyondan yararlanamayan Sow, mücadelenin ikinci yarısında Fenerbahçe'nin ikini golünü kaydetti.

Normal sezonda 6 golü bulunan Sow, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarının ardından Fenerbahçe formasıyla Trabzonspor filelerini de havalandırdı.


-Maçta toplam 9 sarı kart çıktı-


Fenerbahçe-Trabzonspor mücadelesindeki sertlikler nedeniyle toplam 9 sarı kart çıktı.

Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, Trabzonspor'da Serkan Balcı, Olcan Adın, Giray Kaçar, Adrian, Burak Yılmaz ve Henrique, Fenerbahçe'de de Ziegler, Sow ve Emre Belözoğlu'na olmak üzere 9 kez sarı kartını çıkardı.


12 yıl önce