|

Kadıköy'de tatsız gece

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki son maçında Alman ekibi Mönchengladbach'ı ağırladığı maçta sahadan 3 - 0 mağlup ayrıldı.

Aa
00:00 - 6/12/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:27 - 6/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Kadıköy'de tatsız gece
Kadıköy'de tatsız gece
Stat:

Şükrü Saracoğlu

Hakemler:
Manuel Jorge Sousa, Bertino Cunha Miranda, Rui Licino Barbosa Tavares (Portekiz Futbol Federasyonu)
Fenerbahçe:
Mert 4, Orhan Şam 4, Serdar Kesimal 4, Egemen Korkmaz 4, Özgür Çek 5, Krasic 4, Selçuk Şahin 5, Mehmet Topal 5 (Dk. 75 Caner ?), Recep Niyaz 4 (Dk. 59 Kuyt 4), Stoch 4 (Dk. 59 Cristian Baroni 4), Bienvenu 3
Borussia Mönchengladbach:
Heimeroth 5, Korb 5, Brouwers 6, Dominguez 5, Wendt 6, Hrgota 6, Ring 6, Xhaka 5, Tolga Ciğerci 7 (Dk. 72 Amin Younes 6), Mlapa 5 (Dk. 79 Zimmermann ?), Hanke 6 (Dk. 68 Luuk de Jong 6)
Goller:
Dk. 22 Tolga Ciğerci, Dk. 28 Mike Hanke (Penaltıdan), Dk. 78 Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach)
Maçtan dakikalar

Gruptan çıkmayı beşinci maçlar sonunda garantileyen iki takımın da yedek oyunculara şans verdiği karşılaşmanın ilk yarısında uzaktan şutlarla gol arayan Fenerbahçe, 20. dakikadan sonra üstünlüğü rakibine kaptırdı. 22. dakikada Tolga Ciğerci ve 28. dakikada da Hanke'nin penaltıdan attığı gollerle bir anda 2-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, Stoch ve Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından attığı şutlarda golü bulamadı ve ilk yarıyı 2-0 geride kapattı.

Karşılaşmaya temkinli başlayan Borussia Mönchengladbach, rakip kalede ilk tehlikeli pozisyonu 12. dakikada Hanke ile yakaladı. Maçın 20. dakikasından itibaren arka arkaya rakip kalede pozisyonlar bulan konuk ekip, 22 ve 28. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçti. 2-0'dan sonra rakip kaleye fazla gitmeyen Alman ekibi, ilk yarıyı bu skorla önde bitirdi.

İlk yarı

8. dakikada kalecinin ileri çıktığını gören Selçuk Şahin, orta sahaya yakın yerden topu kaleye doğru gönderdi. Kaleci Heimeroth son anda dokunarak meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.

12. dakikada Hrgota'nın pasıyla sağdan ceza alanına giren Hanke'nin sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, kaleci Mert'ten dönen top kornere çıktı.

17. dakikada Krasic'in ceza alanı dışından vuruşunda, top kaleci Heimeroth'un müdahalesiyle üstten kornere gitti.

22. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Tolga Ciğerci, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

27. dakikada sağdan ceza alanına giren Hrgota, Bienvenu'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Manuel Jorge Sousa bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi.

28. dakikada penaltı atışını kullanan Hanke, topu filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 0-2.

36. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan Stoch'un şutunda, meşin yuvarlak az farkla direğin dibinden auta çıktı.

43. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Heimeroth iki hamlede topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Borussia Mönchengladbach'ın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

56. dakikada cezasahası önünde topla buluşan Ring'in vuruşunu kaleci Mert güçlükle kornere çeldi.

62. dakikada sol çaprazdan cezasahasına giren Mlaps, kaleci Mert ile karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak, Mert'in ayaklarından kornere çıktı.

79. dakikada Alman temsilcisinin üçüncü golü geldi. Amin Younnes, sol çaprazdan kaptığı topla rakiplerini geçerek çizgiye kadar indi ve ortasını yaptı. Altı pas içinde topla buluşan De Jong, ayağın dışıyla topu ağlarla buluşturdu: 0 - 3.

90. dakikada cezaalanı sağ tarafında topu önünde bulan Kuyt'ın sert şutunu kaleci çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadeleyi Alman ekibi Borussia Mönchengladbach 3 - 0 kazandı.


11 yıl önce