|

Karabük''ten tarihi zafer

Avrupa kupalarında 3. sınavına çıkan Kardemir Karabük, yine sahadan mutlu ayrıldı. Yeni transfer Kumbela''nın 60. dakikada attığı tek golle kazanan temsilcimiz, Fransa''daki rövanş öncesi büyük avantaj sağladı. Tur için beraberlik yetecek

.
00:00 - 22/08/2014 Cuma
Güncelleme: 01:45 - 22/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Karabük''ten tarihi zafer
Karabük''ten tarihi zafer

Kardemir Karabükspor, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Fransa''nın Saint-Etienne takımını 1-0 mağlup ederek gruplara kalma yolunda önemli bir galibiyete imza attı. Fransa Ligi''nde ilk iki haftada elde ettiği 6 puanla Karabük karşısına moralli çıkan St.Etienne, dün direkten dönen topu dışında pek bir varlık gösteremedi. Galibiyeti hak eden bir oyun ortaya koyan temsilcimizin, farklı galibiyeti elde etmesi içten bile değildi.

16''da Ahmet İlhan''ın az farkla dışarı giden kafa topuyla tehlikeli olan Karabük, 28''de büyük tehlike yaşadı. Hamouma''nın kullandığı köşe atışında Bayal Sall''ın kafa vuruşu üst direğe çarparak oyun alanına döndü, defans uzaklaştırdı.

60''da oyun kurmak isterken topu kaptıran defansın hatasını iyi değerlendiren Kumbela çeza sahasının sağ çaprazından fileleri buldu: 1-0. 74''te Gradel''in vuruşunda kaleci Waterman topu sol köşeden çıkardı. Bir önceki turda 0-0 ve 1-1''lik sonuçlarla Rosenborg''u eleyen Karabük, 3. Avrupa maçından da başı dik ayrıldı.

Tur için yapacak çok işimiz var

Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, St.Etienne karşısında iyi bir oyun ortaya koyan takımı için ''Oyuncularım söylenen her şeyi yaptı. Ben hep realist olmaya çalışıyorum. Bizim için gerçekten önemli bir başarı'' dedi. Kafkas turşansı içinse ''Daha yapacak çok işimiz var'' yorumunu yaptı.

Mevlüt boş geçti

Saint Etienne''in Türk futbolcusu Mevlüt Erdinç ilk kez bir Türk takımına karşı forma giydi. Fransa Ligi''nde ilk iki haftada 3 golle yıldızlaşan Mevlüt, dün akşam bir hayli etkisizdi. Milli futbolcu, Karabük savunması arasında kayboldu.


10 yıl önce