|

Beşiktaş Feyenoord karşısında

Fenerbahçe'nin cezası sonrası Süper Lig'i 3. bitirerek Şampiyonlar Ligi vizesi alan Beşiktaş, bu akşam Hollanda'da rövanş öncesi avantajlı bir skor arayacak. Siyah-Beyazlılar'da eksikler Ömer Şişmanoğlu ve Veli Kavlak. Maç saat 21.00'de başlayacak.

.
00:00 - 30/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:03 - 30/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Beşiktaş Feyenoord karşısında
Beşiktaş Feyenoord karşısında

2012-2013 sezonunda ilk men cezasını alan, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde iki maç oynamasına rağmen yine 1 yıllık men cezası engeline takılan Beşiktaş, sezonu Şampiyonlar Ligi maçıyla açıyor… Siyah-beyazlılar, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda bugün Hollanda'nın Feyenoord takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek. De Kuip Stadı'nda TSİ 21.00'da başlayacak karşılaşmayı İtalyan hakem Luca Banti yönetecek. Yeni sezonda ilk resmi maçında kritik Feyenoord deplasmanıyla çıkacak siyah-beyazlılar, haftaya İstanbul'da oynanacak rövanş öncesi avantaj arayacak.

Temsilcimiz, zorlu maç öncesi eksik bölgelere transferleri tamamlayamamanın sıkıntısını yaşıyor. Şu ana kadar sadece forvet hattına Demba Ba ve Cenk Tosun ile takviye yapabilen Beşiktaş, Gökhan Töre konusunda henüz istediği sonuca ulaşamazken, sağ bek ve hücuma dönük orta saha oyuncusu için arayışlarını sürdürüyor.

VELİ'NİN YERİNE NECİP

Hollanda'ya 21 kişilik oyuncu kafilesiyle giden siyah-beyazlılarda sakatlıkları süren Ömer Şişmanoğlu ve Veli Kavlak kadroya alınmadı. Kafilede yer alan genç isimler Ümit Karaal, Atınç Nukan oldu. Veli Kavlak'ın yokluğunda orta sahada Atiba'nın yanında Necip'in forma giymesi bekleniyor. Gökhan Töre'nin transferiyle doldurulmaya çalışılan orta sahanın sağ kanadı içinse teknik direktör Slaven Bilic'in kafasındaki isim Kerim Frei. Hırvat teknik adam, Cenk Tosun'a da sağ kanatta şans tanıyabilir.

Maçın kilit adamı Demba Ba...

Teknik direktör Slaven Bilic, takıma tam adapte olmasa da kamptaki idmanlarda ve oynadığı hazırlık maçında göze giren Demba Ba'yı ilk on birde oynatması bekleniyor. Feyenoord savunmasının da özel önlem alacağı Senegalli forvet, Beşiktaş'ın hücum gücünü tek başına sırtlayacak. Demba Ba'nın Chelsea formasıyla 6 Şampiyonlar Ligi maçı tecrübesi bulunuyor. 169 dakika sahaya çıkan Demba Ba, 2 de gol atma başarısı gösterdi.

10 numara görevi Oğuzhan'ın...

Feyenoord maçında forvet arkasında '10 numara' pozisyonunda oynayacak Oğuzhan Özyakup'a bugün büyük iş düşüyor. Teknik direktör Slaven Bilic, takıma henüz kazandırılmayan 10 numara eksiğini Oğuzhan'a kapatmayı planlarken genç yıldıza sahada büyük sorumluluklar verecek. Oyuncusunu dikkatli olması yönünde uyaran Hırvat teknik adam, kendisinden basit oynamasını istedi. Bilic, Oğuzhan'a basmadık yer bırakmaması, önde yoğun pres uygulaması yönünde de direktifler verdi.

* Avrupa kupalarında bugün 165. maçına çıkacak siyah-beyazlılar, 60 galibiyet, 74 mağlubiyet alırken; 205 gol attı; kalesinde 239 gol gördü.

* Beşiktaş, 1959'dan başlayan Avrupa serüveninde Türkiye'yi 15 kez Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 12 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

* Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en büyük başarısı iki kez çeyrek finale yükselme oldu. Siyah-beyazlılar, 1986-87 sezonunda o dönemdeki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale çıkma başarısı gösterirken, 2002-03 sezonunda da UEFA Kupası'nda aynı başarıya ulaştı.

3. ön elemede dün

Sparta Prag-Malmö : 4-2

S.Bratislava-Sheriff : 2-1

Debrecen-BATE B. : 1-0

GÜNÜN PROGRAMI:

18.00 Aktobe-S.Bükreş

18.30 Karabağ-Salzburg

19.00 Helsinki-APOEL

19.00 AEL Limassol-Zenit

19.00 Dnipro-Kopenhag

20.00 Grasshoppers-Lille

21.00 S.Liege-Panathinaikos

21.00 Ludogorets-Partizan

21.15 Aalborg-D.Zagreb

21.30 Maribor-M.Tel Aviv

21.45 L.Varşova-Celtic


10 yıl önce