|

Kartal ikna turlarında

Fikret Orman başkanlığındaki Beşiktaş yönetimi dün İsviçre'de UEFA ile pazarlık masasına otururken, bugün de İspanya'da menajer Mendes ile Portekizli futbolcuların durumunu görüşecek

00:00 - 30/03/2012 Cuma
Güncelleme: 01:28 - 30/03/2012 Cuma
Yeni Şafak
Kartal ikna turlarında
Kartal ikna turlarında

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yöneticiler dün önce UEFA ile masaya oturdu, bugün de menajer Jorge Mendes ile pazarlık yapacak. Dün sabah yöneticiler Tamer Kıran ve Cem Bilge ile birlikte UEFA üst yönetimiyle tanışmak ve kulübün borçları konusunda görüşmek için özel uçakla İsviçre'nin Nyon kentine giden başkan Orman, 2008-09 sezonunda Zapotocny ve Sivok'un transferleri sonrası İtalya'nın Udinese Kulübü ile yaşanan anlaşmazlığı çözdü sonra da diğer davaları masaya yatırdı. Görüşmede UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino hazır bulunurken, Fikret Orman yaptığı açıklamada, UEFA yetkilileriyle öncelikli olarak tanıştıklarını belirterek, “UEFA'ya geçmişte ihtilaflı olduğumuz her konuda anlaşmaya varabileceğimizi söyledik. Udinese ile yaşadığımız ödeme problemini hallettik. UEFA bizim yaklaşımımız ve gelecek planlarımızdan memnun kaldı. İşimiz kolay değil. Zamana ihtiyacımız var. Beşiktaş'ı sevenlerin desteğiyle bu enkazı ortadan kaldıracağız” dedi. Başkan Orman ve yöneticiler bugün de Madrid'e geçerek Quaresma, Fernandes ve Almeida gibi Portekizli futbolcuların menajerliğini yapan Jorge Mendes ile masaya oturacak ve Beşiktaş'taki alacakları konusunda pazarlık yapacak. Mendes'in futbolcu alacakları da dahil siyah-beyazlı kulüpten 15 milyon TL yakın alacağı olduğu ifade ediliyor.


Quaresma ve Almeida göreve hazır

Beşiktaş, Pazar günü Samsunspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmana sakatlıkları geçen Q7 ve Almeida takımla çalışırken, tedavisine devam edilen Tanju ile solunum yolu enfeksiyonu geçiren Cenk ve Simao ise çalışmada yer almadı. Portekizlilerin Samsun maçında forma giyebilecekleri öğrenildi.


Kaleci Rüştü'ye jübile teklifi


Beşiktaş yönetimi gelecek yıl yabancı bir kaleci almak için düğmeye bastı. Yeni yönetimin Rüştü'ye jübile teklifi yaptığı ve gelecek sezondan itibaren kaleci antrenörü olarak yararlanmak istediklerini söyledi. Belinde ve dizindeki ağrılar nedeniyle bu sezon birçok maçta takımını yalnız bırakan tecrübeli kalecinin teklife henüz cevap vermediği bildirildi.

Engin ALBAYRAK


12 yıl önce