|

Kartal''da deprem

İzinsiz İstanbul''dan ayrılan ve tedavi programına uymayan Portekizli yıldıza 202 bin Euro ceza verildi. F.Bahçe derbisi için gerçekleşen idmanda köşe vuruşu tartışması yaşayan Veli ve Uğur Boral birbirine girdi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:16 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kartal''da deprem
Kartal''da deprem

Spor Toto Süper Lig''de Şampiyonlar Ligi''ne direkt katılmak için lig ikinciliğini hedefleyen Beşiktaş, Pazar günü oynayacağı zorlu Fenerbahçe derbisine hazırlanırken takımda dün iki önemli gelişme yaşandı. Sakatlığı nedeniyle forma giymeyen Manuel Fernandes, sağlık ekibinin verdiği tedavi programına uymayınca rekor cezaya çarptırıldı. Yönetimden habersiz Portekiz''e giden ve bununla da kalmayarak ülkesinde doktor kontrolünden geçen Fernandes''e disiplinsiz davranışları nedeniyle 202 bin Euro para cezası verildi. Uzun süredir sakatlığı nedeniyle antrenmanlara çıkmayan Portekizli yıldız, üç gündür ülkesinde bulunuyor.

Beşiktaş''ta dünün bir diğer olumsuz gelişmesi idmanda yaşandı. Ligde Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdüren takımın antrenmanında futbolcular Uğur Boral ile Veli Kavlak köşe vuruşu tartışması nedeniyle kavga etti. Yarı sahada çift kale maç esnasında gerçekleşen kavgada iki oyuncu aynı takımda olmalarına rağmen tartışmaya başladı, daha sonra tartışma kavgaya dönüştü. Yumruk yumruğa gelen iki oyuncuyu takım arkadaşları yatıştırmaya çalıştı; bu gerginliğin ardından idman sona erdi.

UĞUR BORAL İKİNCİ KEZ SALDIRDI

Tartışmanın ardından soyunma odasına giden Veli, teknik direktör Slaven Bilic''in isteği üzerine geri çağrıldı; Uğur''la barıştırılmak istendi. Veli''nin elini uzatmasına rağmen henüz sakinleşmemiş olan Uğur Boral takım arkadaşına tekrar saldırdı.

ERSAN İDMANI YARIDA BIRAKTI

Beşiktaş''ta tatsız geçen antrenmana belinde ağrıları olan kaleci Tolga ile arka adalesinden sıkıntı yaşayan Atiba katılmazken Ersan Gülüm, idmanı yarıda bıraktı. Ayağındaki nasır nedeniyle operasyon geçiren Ersan''ın yine ağrıları olduğu kaydedildi. Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok ve Filip Holosko da takımdan ayrı çalıştı.

Orman devreye girdi, barıştılar

Kalde ile yapılan sponsorluk anlaşmasından sonra apar topar tesislere gelen Başkan Fikret Orman, kavga eden Veli Kavlak ve Uğur Boral''la özel görüştü. İki oyuncuya bir hayli fırça atan Orman, bir an önce tatsızlığı gidermelerini istedi. Dün gerçekleşen barbekü partisinde Orman''ın direktifleriyle bir araya gelen Veli ve Uğur, tokalaşarak birbirlerinden özür diledi; daha sonra BJK TV''ye barış açıklaması yapıldı.

UĞUR: İSTER DÖVER, İSTER SEVERİM

''Bir anlık sinir. Derbi maçın stresi var. Biraz sinirlendim. Ben onun ağabeyiyim. İstersem döverim, istersem beş dakika sonra severim. Bana başkan dedi ki ''Veli''yi öp''. Ben de dedim ki ''Neresini öpeyim? Bütün yüzü sakallı.''

VELİ: YUMRUKLAŞMA YOK

''Yumruklaşma gibi bir şey yok. İnternetlerde yazıyor sanırım. Şaşırdım yani. Bana da gelip söylediler, tekme tokat yumruklaşma. Antrenmanlarda böyle şeyler oluyor.''

Bu hafta kutlama yok

Beşiktaş''ın ABD''li yıldızı Jermaine Jones, dünkü idmanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fenerbahçe derbisiyle ilgili konuşan yıldız futbolcu, ''Fenerbahçe''yi yenmek istiyoruz. Bizim takım olarak 3 puana ihtiyacımız var, ligi yukarıda tamamlamak için. Fenerbahçe''nin bizim evimizde şampiyonluk kutlamasına izin vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Komik

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kalde ile yapılan sponsorluk töreninde gündemdeki konuları değerlendirdi. Başkan Orman, Fenerbahçe''nin Beşiktaş''a maçı vereceği iddialarına cevap verirken ''Fenerbahçe''nin bize maç vereceği iddiası atılıyor ortaya, bu çok komik. Böyle iddiaları ortaya atanlar işine baksın. Beşiktaş ve Fenerbahçe camiası bu oyunlara gelmez. Oyuncularımız çıkıp oynayacaklar. Hakemin, skora etki edecek bir hata yapmamasını temenni ediyorum'' ifadelerini kullandı. E-bilet uygulamasının ligin bitimine 5 hafta kala uygulanmasını doğru bulmadığını kaydeden Orman, Olimpiyat Stadı''nda lig ve Avrupa maçlarını oynama başvuruları içinse ''Taraftarın aklında soru işareti olmasın. Stadyum yapılıyor. UEFA kurallarına göre 2 stat bildirmemiz gerekiyordu. Bu sebepten dolayı Olimpiyat Stadı''nı bildirdik'' açıklamasını yaptı.

Kalde''den 10 milyon Dolar

Beşiktaş Kulübü, Kalde Klima ile forma kol sponsorluğu için yıllık 2 milyon Dolar''dan 5 yıllık anlaşma yaptı.


10 yıl önce