|

Kartal'ın zaferi Avrupa'yı salladı

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Feyenoord deplasmanından aldığı 2-1'lik galibiyet, Avrupa basınında geniş yer buldu.

Aa
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:09 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kartal'ın zaferi Avrupa'yı salladı
Kartal'ın zaferi Avrupa'yı salladı

UEFA, resmi internet sitesinden yayımladığı haberde, Mustafa Pektemek ve Kerim Koyunlu'nun golleriyle Feyenoord'u yenen siyah-beyazlıların geçen sezon Hollanda 1. Futbol Ligi'ni (Eredivisie) ikinci sırada tamamlayan Feyenoord karşısında üst tura çıkma adına önemli bir avantaj yakaladığı vurgulandı.

FIFA'nın internet sitesinden yayınlanan haberde ise maça 5 dakika uzatılma verilmesine dikkat çekilerek Mitchell te Vrede'in son dakikadaki penaltı golünün Feyenoord için teselli olduğu belirtilirken, Fransız haber ajansı AFP, Beşiktaş'ın 1970 Avrupa Kupası şampiyonunu evinde yenmesini öne çıkardı.

İngiliz basınında yer alan haberlerde ise Feye önemli oyuncuları Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat ve Graziano Pelle'i satmasının ardından önemli derecede güç kaybı yaşadığı ve Siyah-Beyazlılar'ın bu avantajı iyi kullandığı ifade edildi.

10 yıl önce