|

Kazak söküldü

Sami Yen'deki ilk sınavda gol şov bekleyenler taraftarlar son yarım saate kadar bekledi. Kazakistan'da 1-1 biten maçın rövanşında eşitliği Mustafa Sarp bozdu. Servet son dakikada skoru 2-0'a çıkardı. İlk engeli geçen Aslan, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda İsrail'in Netanya takımıyla eşleşti.

00:00 - 24/07/2009 Cuma
Güncelleme: 00:33 - 24/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
Kazak söküldü
Kazak söküldü
PETUKHOV FARKI ÖNLEDİ

Yeni sezon öncesi UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda FC Tobol karşılaşması ile taraftarına 'Merhaba' diyen G.Saray, Kazakistan'da ki 1-1'in rövanşında Tobol'u 2-0 mağlup ederek 3. ön eleme turuna yükseldi. Maça durgun başlayan G.Saray, 35. dakikadan sonra gol için çok bastırdı. 7'de Serdar Eyilik'in muhteşem ortasına Yaser kafayı vurdu ve meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti. 12'de Arda'nın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Baros, Petukhov'u geçemedi. 13'de Nurgaliyev'in sağ çarprazdan sert şutu yan ağlarda kaldı. 37'de Arda'nın ara pasında kaleci ile karşı karşıya olan Baros müsait pozisyonda topu Petukhov'un üstüne vurdu. 38'de Arda'nın uzaktan muhteşem vuruşunu kaleci Petukhov zor çıkardı. 39'da Serdar Eyilik'in ortasında Servet kafayı vurdu ve kaleci Petukhov topa çizgide hakim oldu ve ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı.


MUSTAFA'DAN MERHABA

İkinci yarıda Galatasaray, yorgun düşen rakibi karşısında daha etkili olan taraftı. 55'de seri çalımlar ile ceza sahasına giren Bayramov'un şutunda kaleci Orkun mutlak bir golü önledi. 64'de serbest vuruştan ceza sahasına yaptığı ortaya arka direkten koşarak gelen Mustafa Sarp kafayı vurdu, kalecinin müdahalesine rağmen top filelerle buluştu: 1-0. 67'de Arda'nın sağdan ortasına boş kaleye Kewell topa dokunamadı ve savunma topu son anda çıkardı. 72'de Linderoth'un savunmanın üzerinden attığı pas ile kaleciyle karşı karşıya kalan Arda'nın vuruşunda Petukhov topu çıkardı. 78'de Mukanov'un ortasında müsait pozisyonda olan Zhumaskaliyev'in kafa vuruşu direğin hemen dibinden dışarı gitti. 88'de ceza sahası içinde topla buluşan Kewell'ın şutunda Tobol kalecisi Petukhov mutlak bir golü önledi. 90+2'de Arda'nın köşe vuruşuna iyi yükselen Servet, maçın skorunu belirledi: 2-0.



G.Saray'ın rakibi Maccabi Netanya

G.Saray'ın 3. tur ön elemesinde karşılaşacağı takım dün akşamki maçlar sonunda belli oldu. İsrail temsilcisi Maccabi Netanya, 0-0'ın rövanşında evinde ağırladığı Sliema Wanderers'i 3-0 mağlup ederek G.Saray'a rakip oldu. İlk maç 30 Temmuz'da İsrail'de oynanacak. Bu karşılaşmanın rövanşı ise 6 Ağustos'ta Ali Sami Yen'de. 3. ön eleme turundaki diğer temsilcimiz F.Bahçe ise Macaristan'ın Honved takımıyla karşılaşacak.



15 yıl önce