|

Köprüden önce son çıkış

Sami Yen'de her şey çok güzel başladı. Sarı-kırmızılıların açtığı dev pankartta Boğaziçi Köprüsü'nden Saracoğlu'na giden taraftar konvoyu resimlendi. Kewell ve Baros çeyrek finale erken rezervasyon yaptırdı. Rüyayı Guerrero (2) ve Oliç bitirdi. Türkiye Kadıköy'deki UEFA Finali'ne seyirci kaldı.

00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 01:32 - 20/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
Köprüden önce son çıkış
Köprüden önce son çıkış
BU KEZ OLMADI

UEFA Kupası 4.tur ilk maçında Almanya'da Hamburg ile 1-1 berabere kalarak tur için avantaj yakalayan G.Saray, 2-0 öne geçmesine rağmen bu avantajını kullanamadı ve 3-2'lik mağlubiyetle UEFA defterini kapattı. 10'da Pitroipa'nın yaptığı ortaya Olic kafayı vurdu ve De Sanctis parmak uçları ile topu kornere çeldi. 31'de G.Saray gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde oluşan karambolden iyi yararlanan Sabri'nin sağ çaprazdan şutunda top üstten dışarı gitti. 40'da Sabri yine sağ çaprazda topla buluştu. Topu üstten auta attı. 41'de Arda rakip yarı alana taşıdığı topu Milan Baros'a gönderdi ve Boateng ceza sahasının sol çaprazında Çek golcüyü yere indirdi. 42'de kazanılan penaltıyı stoper Kewell filelere gönderdi: 1-0 ve ilk yarı G.Saray'ın üstünlüğü ile sona erdi.


3 DAKİKADA ÇÖKTÜ

G.Saray, ikinci yarıya hızlı başladı. 48'de Arda'nın akıl dolu pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Baros, aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0. 57'de Guerrero'nun yaklaşık 25 metreden sert şutu filelere gitti: 2-1. 60'da Guerrero savunmanın ağır olmasından yararlanıp kendi sürdüğü topla De Sanctis ile karşı karşıya kaldı ve topu bir kez daha ağlara gönderdi: 2-2. 69'da kullanılan serbest vuruşta savunmadan dönen topa Barış çok sert vurdu ama kaleci Rost'da kaldı. 74'de Arda'nın ortasında Baros'un kafa vuruşu az farkla dışarı gitti. 82'de Jarolim çalımlarla ceza sahasına girdi ve vuruşu direkten döndü. Hamburg kalesine yüklenen Cimbom ile 87'de Baros ile net fırsattan yararlanamadı; 90'da savunmanın arkasına sarkan Olic, kalecinin üstünden aşırtarak cezayı kesti: 2-3.


10 dakika dayanamadık

Korkmaz, “İlk golü yedikten sonra 10 dakika geçseydi, bunlar konuşulmayacaktı” dedi.

0-0'A DA TUR ATLIYORDUK

G.Saray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, 2-0 öne geçtikleri maçta Hamburg'a yenilerek elenmelerini takımının rehavete kapılmasına bağladı. Korkmaz maç sonrası yaptığı değerlendirmede, “Maçta olabilecek bütün avantajlı skorları yakaladık 0-0'a da tur atlıyorduk. Maalesef Bordeaux maçının hemen hemen aynısı oldu 2 dakika içinde 2 gol yedik. 2 gol yiyince takım demoralize oldu. İlk golü golü yedikten sonra veya 2-0 dan sonra 10 dakika geçseydi bunları konuşmuyor olacaktık dedi.


LİNCOLN'LE SORUNUM YOK

UEFA Kupası'na veda ettiklerini bundan sonra lig mücadelesini düşüneceklerini söyleyen Korkmaz, Lincoln'ün oyundan çıkarken doğruca soyunma odasına gitmesi ile ilgili olarak, “Oyuncularım hakkında performansla ilgili yorum yapmam. Lincoln de her oyuncu gibi takımın bir parçası. Takım olarak yenilirsiniz, takım olarak kazanırsınız iyi oynarsınız, her oyuncu elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Lincoln'le aramda bir problem yok. Ben zaten hiçbir oyuncumla sorun yaşamıyorum” şeklinde konuştu.


Polat: Böyle olmamalıydı

G.Saray Başkanı Adnan Polat, maç sonrası yaptığı açıklamada “Böyle kaybetmek iyi olmadı” dedi. Oldukça üzgün olduklarını belirten Polat, “Oysa kendimizi iyi hazırlamışık. 2-0'dan sonra oyuncularımız bu iş bitti havasına girdiler ve konsantrasyon kaybı oldu. Lincoln'ün hareketi maç içinde olabilir. Artık yarın sabahtan itibaren konsantrasyonumuzu lige vereceğiz. Psikolojik olarak bu kupayı alacağımıza herkes inanmıştı. Ama olmadı” diye konuştu.


Lincoln'den ikinci vaka!

G.Saray'ın Brezilyalı yıldızı dün oyundan alındıktan sonra yedek kulübesi yerine soyunma odasına gitmeyi tercih etti. Ümit Karan'yerine dahil eden teknik direktör Bülent Korkmaz'a işaret eden Brezilyalı yıldız, koşar adım soyunma odasının yolunu tuttu. Lincoln, ilk maçta da oyundan alındıktan sonra Bülent Korkmaz'ın elini sıkmayarak tepki göstermişti.


Lucescu Zico'yu eledi

l UEFA Kupası 4. turunda bir dönem Beşiktaş ve G.Saray'ı çalıştıran Mircea Lucescu'nun takımı eski teknik direktörü Shaktar Donetsk, F.Bahçe eski teknik direktörü Arthur Zico'nun takımı CSKA Moskova'yı 1-0'ın rövanşında 2-0 yenerek çeyrek finale kaldı.

Diğer sonuçlar:

S.Donetsk-CSKA: 2-0 (0-1)

Zenit-Udinese: 1-0 (0-2)

Braga-PSG: 0-1 (0-0)

Aalborg-M.City : 2-0 (0-2) (penaltılarla 4-3)

Şampiyonlar Ligi ile UEFA Kupası'nda çeyrek ve yarı final maçlarının kura çekimi bugün İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak.



15 yıl önce