|

Krasic'ten G.Saray'a Drogba göndermesi

Fenerbahçe'nin Sırp yıldızı Milos Krasic, yurtdışında bir gazeteye verdiği röportajında gündemdeki konular üzerine konuştu.

.
00:00 - 20/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 17:38 - 20/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Krasic'ten G.Saray'a Drogba göndermesi
Krasic'ten G.Saray'a Drogba göndermesi

Krasic, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile arasındaki rekabeti ve sarı lacivertli takımın Avrupa kupalarındaki durumunu değerlendirirken, Sırp futbolcu geçmişte çıkan transfer dedikodularına da açıklık getirdi.

İşte Krasic'in röportajından önemli bölümler:

GALATASARAY'IN YILDIZLARI VARSA...
'in haberine göre, "Türkiye'de kendi adıma her şey yolunda. Tanrı'ya şükür herhagi bir sorunum yok. Bu bence uyum süreci açısından en önemli şey. Türkiye'de yeni bir hayat kurdum. İstanbul çok güzel bir şehir. İnsanlar bana çok iyi davranıyor. Ligin kalitesi de iyi bir seviyede. Büyük oyuncuların transferlerini duyuyorsunuzdur. Bu yıldızların Türkiye'deki tek adresi Galatasaray değil! Türkiye'de, Rusya'ya nazaran rekabet alt seviyede. Rusya'da 10 takım birbiriyle eşit şartlarda mücadele edebilir. Zamanla bu rekabetin Türkiye'de de oluşacağına inanıyorum. Taraftarlar ise tek kelimeyle inanılmaz. Fenerbahçe-Galatasaray derbisi Rusya'dakilere nazaran daha ateşli geçiyor."
RUSYA İLE BAĞLARINI KOPARAMIYOR

"Rusya'yı özlemiyor değilim. Kariyerimin 6 yılı burada geçti ve ayrılırken bir sürü arkadaşımı geride bırakmak zorunda kalsam da irtibatımız kopmadı. Bu nedenle Rusçam hala iyi seviyede. Moskova'nın kalbimde özel bir yeri var, benim için ilkleri yaşadığım bir şehir. Buraya geldiğimde 18 yaşında bir gençtim. CSKA Moskova'daki tecrübelerimle daha iyi bir insan olduğumu düşünüyorum. Rusya'daki arkadaşlarımdan Zoran Tosic, Elver Rahimic ve Pavel Mamaev ile sık görüşüyorum."

BENFICA DAHA RAHAT

"Avrupa kupalarında iyi maçlar çıkardık. Belirli maçlardaki kötü oyunumuzla bizi değerlendirmek haksızlık olur. Benfica ile yakın zamanda çok zor bir maç oynayacağız. Portekiz ekibi Avrupa maçlarına daha az stresle çıkacak, çünkü ligdeki konumları bize göre dahat durumda ama biz de kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. İlk maçı sahamızda oynayacağız, umarım finale kalan taraf biz oluruz. Sonrasını zamanı geldiğinde düşünürüz."

KERZHAKOV VE PAVLYUCHENKO'YA DESTEK

"Fenerbahçe'nin forvet hattına Rus oyunculardan Alexander Kerzhakov veya Roman Pavlyuchenko'nun gelmesi, (Rus basınındaki iddialar üzerine) hoşuma gider. Bu oyuncular Avrupa'da isim sahini, neden olmasın?"

FENERBAHÇE İZİN VERMEMİŞ

"Bir oyuncu kadroya giremediğinde, her zaman o futbolcunun kulüp değiştireceğine dair deidkodular gündeme getirilir. Bir takımdan ciddi bir teklif aldığım doğru olsa da kulübüm beni elinden çıkarmak istemedi. Fenerbahçe'deki ilk aylarımda geçirdiğim sakatlık nedeniyle form grafiğim ne yazık ki iyi değildi. Kendimi toparlamaya başladığımda takım içindeki yüksek rekabet nedeniyle kısa süreler forma şansı buldum. Eski formumu yakalamaya başladıkça, taşlar yerine oturacak. Futbol ve hayatta ne olacağı bilinmez. Güçlüklerle başaçıkabilmeyi öğrenmelisiniz. Sonrasında her şey iyiye gider. Gelecek sezonda eski performansımı sahaya yansıtabilmek için gerekli form grafiğini yakalamak için tüm gücümle çalışacağım. Tek ihtiyacım olan şey bu.

11 yıl önce