|

Kulübü lokma satışıyla döndürüyorlar

Kırklareli Bedensel Engelli Spor Kulübü, tekerlekli sandalye basketbol takımının giderlerini, lokma satışından karşılamaya çalışıyor. Kulübün Antalya ve Adana deplasmanlarına gidebilmesi için 22 bin lokma satması gerekiyor.

Aa
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:09 - 24/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kulübü lokma satışıyla döndürüyorlar
Kulübü lokma satışıyla döndürüyorlar

Kulüp Başkanı Erol Gökçe, maddi imkansızlık nedeniyle geçen yıl birinci ligden çekilmek zorunda kaldıklarını söylerken yeni sezonda ikinci ligde mücadele edeceklerini ancak deplasman maçlarına gitmeye güçleri olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Kulübün tek geliri lokma satışları. Deplasman masraflarımızı lokma satarak karşılamaya çalışıyoruz. Un, yağ, şeker ve tüp gibi giderler olmadan 22 bin lokma satarak rakiplerimiz Antalya ve Adana deplasmanına gidebilecek duruma geleceğiz. Sporcularımızı maçlara ve diğer sportif müsabakalara bu şekilde göndermeye çalışıyoruz."

'Sporcularımız gönüllülerden oluşuyor'

Gökçe, sporcuların takımda gönüllü olarak oynadığını söyledi. Maddi sorunlar nedeniyle sporcuların kulüpten hiçbir beklentileri olmadığını dile getiren Gökçe, şimdiye kadar büyük takımlara birçok sporcu gönderdiklerini vurguladı. Geçen yıl 4 sporcularını Çanakkale Boğazgücü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımına verdiklerini ifade eden Gökçe, "Zor koşullarda spor yapıyoruz. Trakya'da tekerlekli sandalye basketbol olarak ilk ve tek takımız. Trakya'da başka bir örneği yok. Bizim rakiplerimiz belediye, valilik ve il özel idaresi destekli takımlardır. Bunlarla mücadele etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

'Başarılı bir takımız'

Gökçe, takımın 2003'te kurulduğunu ve aynı sezon büyük başarı göstererek yükselme grubu müsabakalarında ikinci lige çıktıklarını söyledi. Altı yıl ikinci ligde oynadıktan sonra Türkiye şampiyonu olarak 2008'de birinci lige yükseldiklerini belirten Gökçe, geçen sezon birinci ligden maddi imkansızlık nedeniyle çekildiklerini anımsattı.

Önümüzdeki yıl ikinci ligden devam edeceklerini dile getiren Gökçe, "Şehrimizde sponsor bulmak çok zor. Belediye ve diğer kamu kurumlarından gerekli yardımı alamayınca kendi halimizde çalışıp, çabalayıp sporcularımızın da özverileriyle şehrimizde engellilere spor yaptırmaya çalışıyoruz. Şehrimizin de ismini duyuruyoruz" diye konuştu.

10 yıl önce