|

Kupa Beşiktaş'a hasret Fener'e

Engin Albayrak
00:00 - 14/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:19 - 14/05/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Kupa Beşiktaş'a hasret Fener'e
Kupa Beşiktaş'a hasret Fener'e

İzmir'deki finale Beşiktaş damgasını vurdu. Siyah-beyazlılar 6 maçtır yenemediği rakibi karşısında coştu, Yusuf, Bobo (2) ve Holosko'nun golleriyle farka koştu. Kupayı 8. kez kucaklayan Kartal 6 maçtır yenemediği rakibini susturdu, İnönü'deki 2-1'lik çelmelemenin hesabını sordu


Maçın öyküsü

47. Fortis Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş, nefesleri kesen maçta Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek şampiyon oldu. Ligde bu sezon iki maçta da Beşiktaş'ı deviren sarı-lacivertliler, 26 yıldır kazanamadığı kupaya yine hasret kaldı. Beşiktaş ilk atağında golü buldu. 6. dakikada Yusuf'un ceza sahası dışından şutu kaleci Volkan'ın da hatasıyla filelerle buluştu: 1-0. 22. dakikada Holosko'nun pasında Bobo topu üstten auta attı. 25. dakikada Alex'in ceza sahası dışından çektiği şutu son anda kaleci Hakan kornere çıkardı. 26. dakikada kaleci Hakan, Güiza'nın gollük vuruşunu kurtardı. 27. dakikada Deivid'in ortasına ayak koyan Güiza topu ağlara gönderdi: 1-1. 39. dakikada Robrto Carlos'un nefis serbest vuruşunu kaleci Hakan kornere çıkardı. 41. dakikada Güiza kale yerine pas vermeyi tercih edince F.Bahçe önemli bir fırsatı değerlendiremedi.


BEŞİKTAŞ FARKA GİTTİ

46. dakikada Bobo, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutu Volkan Babacan'dan döndü. Fenerbahçe gol için rakip kalede baskı kurmaya çalıştığı dakikalarda kalesinde golü gördü. 56. dakikada Bobo ceza sahası dışından vuruşu kaleci Volkan Babacan'ın müdahelesine rağmen ağlara gitti. 61. dakikada Deivid'in nefis pasında Semih'in vuruşu autla sonuçlandı. 63. dakikada Güiza'nın vuruşunu Hakan kurtardı. 64. dakikada Tello'nun şutu Volkan ve direğe çarparak kornere gitti. 74. dakikada Bobo'nun golüyle farkı ikiye çıkardı: 3-1. 80'de Holosko'nun golüyle siyah-beyazlılar skoru 4-1'e taşıdı. 90 dakikada Güiza'nın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren Alex maçın skorunu belirledi: 4-2.



'Denizli ile anlaştık tüm kupalara talibiz'

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, zafere ulaştıkları kupa finalinin ardından Mustafa Denizli ile prensipte anlaştıklarını söylerken, “Şimdiki hedefimiz şampiyonluk. Ne varsa almak istiyoruz. Hocamızla prensip olarak anlaştık. Yönetim kurulumuzla detayları görüşeceğim. Gelecek hafta açıklarız” dedi. Teknik direktör Mustafa Denizli ise maç sonrası yaptığı değerlendirmede, “Bunu bu akşam unutmamız lazım. Bu mutluluk bize rehavet getirmesin. Önümüzde çok önemli 16 gün var. 16 gün sonra daha büyük sevinci yaşamanın arefesinde olduğumuzu unutmamız lazım” diye konuştu. İkinci yarıda ortaya çok farklı bir skor getirecek pozisyonlar bulduklarını kaydeden tecrübeli hoca, “İkinci yarıda kupa maçlarında görüşmemiş bir skor ortaya çıkarabilirdi” şeklinde konuştu.







15 yıl önce