|

Leoparlar'ın en zor maçı

PTT 1. Lig'de 3. sırada yer alan Ankaraspor, 37. hafta mücadelesinde en yakın takipçisi Orduspor ile Spor Toto Süper Lig yolunda kritik bir maça çıkacak. Leoparlar bu maçı kazanıp Balıkesirspor'un alacağı sonucu bekleyecek.

Aa
00:00 - 25/04/2014 Cuma
Güncelleme: 11:05 - 25/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Leoparlar'ın en zor maçı
Leoparlar'ın en zor maçı

PTT 1. Lig'de geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor şampiyonluğunu ilan ederken, Süper Lig'e doğrudan yükselecek ikinci takım olabilmek için mücadele sürüyor.

Haftanın en kritik maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ardından bir üst lige doğrudan yükselmeyi hedefleyen Ankaraspor ile Orduspor karşılaşacak. Orduspor'un evsahipliğinde 19 Eylül Stadı'nda 27 Nisan Pazar günü yapılacak maç, saat 17.00'de başlayacak. PTT 1. Lig'de 66 puanla 3. sırada bulunan başkent ekibi, son hafta öncesi rakibini deplasmanda yenerek, Orduspor'u ikincilik yarışının dışına itmeye çalışacak.

Balıkesirspor'un maçı da önemli

Geçen hafta Lokman Gör'ün 42. dakika kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan ancak Mersin İdman yurdu'nu 3-1 mağlup etmeyi başaran teknik direktör Osman Özköylü'nün öğrencileri, Orduspor ile berabere kalmaları durumunda ise Kahramanmaraş'tan gelecek sonucu bekleyecek.

Ligde 67 puanla 2. sırada yer alan Balıkesirspor'un, ligden düşmesi kesinleşen Kahramanmaraşspor deplasmanında bırakacağı olası üç puan Ankaraspor'u son haftaya girilirken ikinciliğe taşıyacak. Ankaraspor'un, Balıkesirspor'a karşı ikili averajda üstünlüğü bulunuyor. Başkent temsilcisi, Balıkesirspor'u evinde 3-1 yenerken, rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Ayrıca gol averajları dikkate alındığında da Ankaraspor'un üstünlüğü göze çarpıyor.

Ankaraspor, ligin son haftasında ise Karşıyaka'yı konuk edecek.

Evsahibi avantajını kullanmak isteyecek

Ligde geçen hafta deplasmanda Bucaspor'a 2-1 yenilerek 4. sıraya gerileyen evsahibi Orduspor ise telafi peşinde. Bucaspor mağlubiyeti sonrası teknik direktör Erkan Sözeri ile ligin bitimine iki hafta kala yol ayrımını giden Orduspor, seyircisinin de desteğiyle Ankaraspor'u puansız göndermeye çalışacak.

Evsahibi Ordusor, Ankaraspor engelini geçip Balıkesirspor'un puan kaybetmesini bekleyecek. Karadeniz ekibi, ligin son haftasında Şanlıurfaspor'a konuk olacak.

10 yıl önce