|

Maç da var seyahat de

17. Ağır Ceza Mahkemesi, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş'in yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı. Ayrıca Sadri Şener'in de içinde bulunduğu 21 kişi artık statlara girebilecek

Engin Albayrak
00:00 - 7/01/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:35 - 7/01/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Maç da var seyahat de
Maç da var seyahat de

Sike soruşturmasında cezalı duruma düşünlerin itirazlarını inceleyen mahkemeden sevindirici heber geldi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, "Futbolda Şike" davası sanıkları arasında bulunan Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı, Genel Direktör Tayfur Havutçu ve Protokol Müdürü Ahmet Ateş hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı. Mahkeme ayrıca, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, yönetici Ali Yıldırım, Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı, Protokol Müdürü Ahmet Ateş, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile Zafer Tüzün, Serkan Acar, Samet Güzel, Hasan Çetinkaya ve Beşir Acar hakkındaki seyir yasağının kaldırılmasını da kararlaştırdı. Dava dosyasını da İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine iade etti. Öte yandan, tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile 20 kişinin tahliye talebi 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi


Disiplin Kurulu 4 isme futbolu yasakladı

Disiplin Kurulu, dün yaptığı toplantısında bazı dosyaları masaya yatırdı, Korcan Çelikay, İskender Alın, İbrahim Akın ile Ümit Karan hakkında idari tedbir uygulanması kararı aldı. Geçtiğimiz aylarda Metris Cezaevi'nden serbest bırakılan İbrahim Akın, Gaziantepspor ile anlaşırken, İskender Alın da eski takımı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile sözleşme imzalamıştı. Kaleci Korcan Çelikay ise Sivasspor'a dönerek antrenmanlarına başlamıştı. Bu futbolcular artık takımlarının formasını giyemeyecek.


ÇETE pazara çıktı

Nakit sıkıntısı çeken ve bu yüzden takas hariç transfere sıcak bakmayan Beşiktaş yönetimi kurtuluşu Almeida ve Quaresma gibi Portekizli yıldızların satışında arıyor. Yönetim, menajer Jorge Mendes aracılığıyla iki futbolcuyu da satmak isterken şu ana kadar yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Almeida'yı isteyen takımlar arasında en ciddi teklifi İspanya'nın Malaga takımının verdiği bildirilirken, Quaresma ile Rusya'nın Anzhi ve Fransa'nın Paris Saint Germain takımlarının ilgilendiği bildirildi. Anzhi'nin Quaresma'nın transferi için 8 milyon euro teklif ettiği, ancak kabul görmediği öğrenildi.


TFF yönetimi 'Şike'den çekildi

Kulüpler Birliği'nin 'Sorumluluk sizde' diyerek topu üzerine attığı TFF, dün yaptığı toplantının ardından, şike, puan silme gibi yargı konularında nihai kararı disiplin kurullarının vereceğini açıkladı. Resmi siteden yapılan açıklamada, "Gerçekleştirilen son talimat değişiklikleriyle; TFF Yönetim Kurulu'nun yetkisinde bulunan ceza niteliğindeki hükmen mağlubiyet kararı, ihraç, puan tenzili ve küme düşürme cezalarını gerektiren fiillere ilişkin karar yetkisi, evrensel hukuk normları ile FIFA ve UEFA düzenlemelerinin yanı sıra TFF Kanun ve Statüsü hükümleri de göz önünde bulundurularak Disiplin Kurulları'na devredildi" denildi.




12 yıl önce