|

'Maç satmadık satmayız'

30. haftada şampiyonluğunu ilan eden ilk takım olmak istediklerini belirten Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, 'Rakiplerimize her zaman saygı duyduk ama durumları bizi ilgilendirmiyor' ifadesini kullandı

.
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:01 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
'Maç satmadık satmayız'
'Maç satmadık satmayız'

Ligde en yakın takipçisinin 12 puan önünde şampiyonluğa koşan Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel, Pazar günü oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Rakiplerinin Şampiyonlar Ligi'ne katılma hedefi nedeniyle derbi maçta Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısında sahadan yenilgiyle ayrılacağı iddialarına sert tepki gösteren milli kaleci, 'Maç satmadık, satmayız' dedi.

Takımda herkesin tek amacının şampiyonluk olduğunu belirten Volkan, 'Takım olarak sezona şampiyonluk parolasıyla girdik. Amacımız 30. haftada Beşiktaş maçını kazanarak şampiyonluğumuzu ilan etmek. Rakiplerimize her zaman saygı duyduk ama kimin ikinci olacağı ve durumları bizi ilgilendirmiyor. Biz sahaya çıkıp derbiyi kazanmak için elimizden geleni yapacağız' ifadelerini kullandı.

Ligde Beşiktaş derbisinde şampiyonluklarını ilan ederek kalan haftaların taraftarlarla birlikte kutlamalar şeklinde geçmesini dilediklerini kaydeden F.Bahçeli kaleci, 'Ligin bitimine kadar kutlamalar yapmak istiyoruz. Kimin ikinci olacağı bizi ilgilendirmiyor' dedi.

Yanal'la 1 yıl daha

Fenerbahçe yönetimi, sezon sonunda mukavelesi sona erecek teknik direktör Ersun Yanal ile sözleşme yenileyecek. Beşiktaş maçında şampiyonluğun garantilenmesi halinde yönetim, tecrübeli teknik adamla bir araya gelerek sözleşmesini uzatacak. Sözleşme süresinin yine 1 yıllık olacağı öğrenildi. Bunu isteyen ise Ersun Yanal. Ersun Yanal, buna gerekçe olarak, 'Başarılı olursam, zaten yönetim benimle çalışmak ister. Ama 3 yıllık da sözleşme yapsam bir başarısızlık halinde yönetim beni istemezse gönderebilir' ifadelerini kullandı.

F.Bahçe'den çocuk itirazı: Kabul edilemez

Fenerbahçe Kulübü, Antalyaspor maçından sonra futbolcularla birlikte zaferi kutlayan çocuk nedeniyle PFDK'ya sevk edilmelerine tepki gösterdi. Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, PFDK'ya sevk edilme nedenlerinden birinin maçın bitiminden 15 dakika sonra 13-14 yaşlarında bir çocuğun yeşil zemine girip, sevinç gösterisinde bulunması olduğu belirtilerek, ikinci gerekçenin ise raporda yer alan tezahüratlar olduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca 'Kendi taraftarımız önünde, olası şampiyonluğumuzu kutlamak adına evimizdeki ilk maç olan Rizespor karşılaşması öncesinde, bu gerekçeler ile PFDK'ya sevk edilmek, kabul edilemez. Fenerbahçe Kulübü olarak olası şampiyonluk kutlamalarımıza gölge düşürecek bu yanlıştan bir an önce geri dönülmesini temenni ediyoruz' denildi.

Caner'e Gönül tarifesi

F.Bahçe'de sezon sonu sözleşmesi bitecek Caner Erkin'le yeni mukavele konusunda yapılacak anlaşmanın detayları belli olmaya başladı. Yönetim, menajeri Batur Altıparmak ile yaptığı görüşmede Caner'e Gökhan Gönül'ün aldığı ücreti teklif etti. Caner'e yıllık 1 milyon 750 bin Dolar garanti ve maç başlarının toplamı olarak 400 bin Dolar önerildi. Yıllık 700 bin Dolar alan Caner, düşünmek için süre istedi.


10 yıl önce