|

Madrid'den önemli ayrıntılar

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Real Madrid'in karşısına çıkan Galatasaray için 12 yıl aradan sonra tarih tekerrür etti.

Ajanslar
00:00 - 3/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 22:10 - 3/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Madrid'den önemli ayrıntılar
Madrid'den önemli ayrıntılar

Teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde, 2000-2001 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükselen ve Real Madrid ile eşleşen Galatasaray, yine 3 Nisan'da ilk maçı oynamıştı.

O tarihte İstanbul'da yapılan karşılaşmayı 3-2 kazanan sarı-kırmızılı takım, rövanş için avantaj yakalamasına karşın Madrid'de 3-0 kaybederek, Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti.

-Terim'in yardımcıları 12 yıl önce ilk 11'deydi-

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in yardımcılıklarını üstlenen 3 isim, 2000-2001 sezonu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Santiago Bernabeu'da ilk 11'de sahada yer almıştı.

Dönemin teknik direktörü Murcela Lucescu'nun ilk maçta olduğu gibi Madrid deplasmanında sahaya sürdüğü Claudio Taffarel, Hasan Şaş ve Ümit Davala, 90 dakika mücadele etmelerine karşın turu atlayan tarafın Real Madrid olmasını engelleyememişti.

-Üç öğrencisi Mourinho'ya karşı-

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun daha önce birlikte çalıştığı 3 oyuncu Didier Drogba, Wesley Sneijder ve Hamit Altıntop, bu kez Galatasaray formasıyla Portekizli teknik adamın karşısına çıktı.

Real Madrid yetkilileri, Galatasaray taraftarları için Santiago Bernabe Stadı'nda aldığı özel önlemler sonuç vermedi.

Galatasaray taraftarlarının, kendileri için ayrılan bölümden değil de ev sahibi takımın tribünlerinden bilet edinmelerinin engellenmesi için önlem alındığı duyurulmasına karşın, rakip seyirciler arasında binlerce sarı-kırmızılı futbolsever dikkati çekti.

Real Madrid Kulübü'nce konuk takım taraftarları için 3 bin 900 biletin ayrıldığı Santiago Bernabeu Stadı'nda yaklaşık 15 bin Galatasaray taraftarınun bulunduğu görüldü. Tüm tribünlerde yer alan sarı-kırmızılı taraftarlar, Türkiye ve Galatasaray bayrakları açıp tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Öte yandan, İspanyol internet sitelerinde, Galatasaray taraftarının ilgisine işaret edilerek, ''Bernabeu'da Türk işgali'' başlıkları atıldı.

-Kadroda tek değişiklik-

Teknik direktör Fatih Terim, Real Madrid karşısında, son oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kadrosunda tek değişiklik yaptı.

Terim, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ilk 11'de yer alan Hakan Balta'nın yerine İspanyol oyuncu Riera'yı bu kez kadroda tercih etti.

Real Madrid-Galatasaray maçının 100'ün üzerinde ülkede canlı yayınlandığı ve statta Meksika, Arjantin, Kolombiya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'in de aralarında bulunduğu 140 ülkeden medya mensubunun görev yaptığı açıklandı.

Basının karşılaşmaya gösterdiği büyük ilgi, İspanyol medyasında ''Sanki UEFA Şampiyonlar Ligi Finali gibi'' diye yorumlandı.

-Gözaltına alınan taraftarlar maçı izleyemedi-

Madrid'de öğle saatlerinde İspanyol polisiyle gerginlik yaşayan ve gözaltına alınan taraftarlar maçı izleyemedi.

''Şiddete meyilli taraftar'' statüsünde gösterilen bu kişilerin kişilerin maça girişine izin verilmedi ve en kısa sürede geldikleri ülkelere gönderilecekleri belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da Real Madrid-Galatasaray maçını tribünden izleyenler arasında yer aldı.

Karşılaşma öncesi stada geldikleri görülen Aysal ve Demirören'in yanı sıra eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat da maçı takip etti.


11 yıl önce