|

Mancini ada pazarında

Sol kanat problemini eski öğrencisi Kolorov ile çözmek isteyen İtalyan teknik direktör, Manchester Unitedlı Antonio Valencia ile de kanatta yaşadığı sorunu gidermeyi planlıyor

Taha Güvendi
00:00 - 15/10/2013 Salı
Güncelleme: 18:47 - 14/10/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Mancini  ada pazarında
Mancini ada pazarında

Galatasaray devre arasında yapacağı transferler ile kadrosunu güçlendirmek isterken, yerli transferlerin yanında takıma katılacak yabancı oyuncular da merak konusu. Yerli transferi için teknik direktör Roberto Mancini'ye yardımcısı Tugay Kerimoğlu bir rapor hazırlarken, İtalyan teknik adam, yabancı transferleri bizzat kendisi yapacak. İngiltere Premier Ligi'nde Manchester City ile şampiyonluk yaşayarak kariyerinin zirvesine çıkan Mancini, sarı-kırmızılılara da İngiltere'den takviye yapma peşinde. Manchester City forması giyen Ko-

larov ile sol bek sorununu çözmek isteyen İtalyan teknik adamın, kanatlarda yaşadığı sıkıntıyı da Manchester United'dan Antonio Valencia ile gidermek istediği belirtildi. İngiliz basınında sürekli transfer etmek istediği oyuncular hakkında haberler çıkarken, Mancini'nin Premier Lig'den sarı-kırmızılı takıma takviyede bulunmak istediğinin altı çizildi.

AYSAL DA SICAK BAKIYOR

Mancini'nin İngiltere'den transfer isteğine başkan Ünal Aysal da olumlu bakıyor. Kendisi de transfer etmek istediği oyuncuyu sıklıkla 'Güçlü, istikrarlı' olarak tanımlayan Aysal'ın bu yüzden Ada futboluna sıcak baktığı belirtildi. Göreve gelir gelmez Arsenal'den Eboue'yi takıma kazandıran Aysal yönetimi, forveti de Bolton'dan transfer ettikleri Elmander'e teslim etmişti. 2011 yılı yaz transfer döneminin sonunda ise daha önce Liverpool'da forma giyen Riera, Olympiacos'tan takıma kazandırılmıştı.

ESKİLERİ BIRAKMIYOR

Roberto Manci'nin transferdeki en büyük özelliğinin de ilk tercihini eski öğrencilerden yana kullanması dikkat çekiyor. Son olarak Manchester City'i çalıştıran tecrübeli teknik adam, dört sezon çalıştırdığı İngiliz temsilcisinde bir önceki takımı Inter'den 2009-2010'da Viera'yı, 2010-2011'de Mario Balotelli'yi, 2012-2013'de Maicon'u transfer etmişti.

Florya'nın yeni müdürü Şenol

Sarı-kırmızılı takımda yeniden yapılanma sürerken, Orhan Kemal Şenol, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yeni müdürü oldu. Fatih Terim'in gönderilmesiyle birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'nin müdürü Fahri Yılmaz'ın işine son verilmişti. Orhan Kemal Şenol daha önce Fahri Yılmaz'ın yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Aydın Yılmaz göze girdi

Sezon başında transfer döneminin sonuna doğru teknik direktör Fatih Terim'in affıyla takıma kazandırılan Aydın Yılmaz, gösterdiği performansla yeni teknik direktör Roberto Mancini'nin de gözüne girmeye başardı. Kanat oyuncusu eksikliğinden dert yanan İtalyan çalıştırıcının, ilerleyen haftalarda genç futbolcuya şans vermesi bekleniyor.


11 yıl önce