|

Manisa'da ''Aybaba İstifa'' sesleri

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının ağlarında gördüğü 4. golden sonra teknik direktör Samet Aybaba aleyhinde tezahürat yaptı. 

Aa
00:00 - 20/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 22:41 - 20/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Manisa'da ''Aybaba İstifa'' sesleri
Manisa'da ''Aybaba İstifa'' sesleri

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 4-1 mağlup olan Beşiktaş, aldığı istikrarsız sonuçlarla şampiyonluk şansını kaybetti.

Ligde Akhisar Belediyespor maçına kadar son 4 haftada, 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Beşiktaş, 28. haftadaki Bursaspor yenilgisinin ardından Akhisar Belediyespor karşısında da sahadan puansız ayrıldı.

-Ligde en erken golünü yedi-

Akhisar Belediyespor maçına kadar müsabakaların ilk 15 dakikalık bölümünde kalesinde 5 gol gören Beşiktaş, bu sezon ligde en erken golünü yedi.

Kaçın 2. dakikasında kalesinde gol gören siyah-beyazlı takım, ligde 19. haftada Galatasaray deplasmanında 3. dakikada Emre Çolak'ın golüne engel olamamıştı.

Beşiktaş'ın oynadığı karşılaşmaların ilk 15 dakikalık bölümünde kalesinde gördüğü goller şöyle:

7. hafta Fenerbahçe-Beşiktaş: 3-0 (Dk. 13 Sow)

19. hafta Galatasaray-Beşiktaş: 2-1 (Dk. 3 Emre Çolak)

21. hafta Sanica Boru Elazığspor-Beşiktaş: 1-3 (Dk. 4 Ahmet Görkem Görk)

26. hafta Beşiktaş-Kasımpaşa: 1-3 (Dk. 7 Viduez Mora)

28. hafta Bursaspor-Beşiktaş: 3-0 (Dk. 15 Pinto)

30. hafta Akhisar Belediyespor-Beşiktaş: 4-1 (Dk. 2 Gekas)

-İlk kez 4 gol yedi-

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor maçına kadar kalesinde 46 gol gören Beşiktaş, bu sezon ilk kez kalesinde 4 gol buldu.

-Mustafa Pektemek, 390 gün sora-

Beşiktaş'ın sakatlıktan yeni kurtulan golcüsü Mustafa Pektemek, Akhisar Belediyespor'a karşı 390 gün sonra golle tanıştı. 

Ligde 2. haftadaki Galatasaray maçında dizinden geçirdiği sakatlık nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan Pektemek, bu sezon 5. maçında ilk golüne ulaştı.

Ligde son golünü 26 Mart 2012'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında atan golcü oyuncu, geçen sezon deplasmanda oynanan Manisaspor maçında da takımı adına 1 gol kaydetmişti.

-
Gökhan Süzen ilk kez kırmızı kart gördü-

Akhisar Belediyespor karşısında Gekas'a yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kartla cezalandırılan Gökhan Süzen, kariyerinde ilk kez kırmızı kart gördü.

Karşılaşmada sarı kart gören Beşiktaşlı futbolcular Necip Uysal ve Ersan Adem Gülüm de cezalı duruma düştü. Necip ve Ersan, 31. haftadaki Orduspor maçında forma giyemeyecek.

-Taraftardan protesto-

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının ağlarında gördüğü 4. golden sonra teknik direktör Samet Aybaba aleyhinde tezahürat yaptı. 

Maçın ardından Akhisar Belediyespor'lu futbolcuları tribüne çağıran seyirciler, Aybaba aleyhinde slogan attı. 


11 yıl önce