|

Derbide mecburen Dany!

Galatasaray maçında yaptırdığı gereksiz penaltıyla şampiyonluk yolunda kritik yenilgiye neden olan, Karabük maçındaki hatasıyla da kredisini tüketen Dany Nounkeu, Fenerbahçe derbisinde Franco'nun partneri olmaya en yakın aday…

Süleyman Hatısaru
00:00 - 18/04/2014 Cuma
Güncelleme: 22:40 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Derbide mecburen Dany!
Derbide mecburen Dany!

Süper Lig'de Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma vizesi için lig ikinciliğini hedefleyen Beşiktaş'ın sakatlıktan başı kurtulmuyor. Pazar günü ligde Fenerbahçe derbisine çıkacak siyah-beyazlılarda son fire Ersan Gülüm oldu. Ayağındaki nasır problemi nedeniyle önceki günkü idmanı yarıda bırakan yıldız futbolcu, yeniden ameliyat oldu. Yaklaşık 3 haftadır takımdan ayrı kalan Ersan'ın hafta başında takımla çalışmalara başlamasının ardından derbide defans hattını Ersan-Franco'dan oluşturmayı düşünen teknik direktör Slaven Bilic, ameliyat haberiyle sarsıldı. Ersan'ın Fenerbahçe derbisinde oynamayacak olmasının ardından forma konusunda ibre mecburen Dany'e döndü. Galatasaray derbisinde savunmada görev yapan Dany, ceza sahası içinde yaptığı gereksiz müdahale sonrası neden olduğu penaltı için bir hayli tepki çekmiş; camia tarafından tartışılmıştı. Dany, ayrıca Karabükspor maçında son dakikada sektirdiği topla Eneramo'nun attığı gole neden olmuş; kaybedilen 3 puan nedeniyle fatura kendisine kesilmişti. Dany'nin performansı konusunda endişeleri olan Bilic, kara kara düşünüyor. Ersan'ın sakatlığı nedeniyle savunma kurgusunu Franco ve Dany'den oluşturacak Hırvat teknik adam, sol bekte Motta, sağ bekte ise Atiba'yı düşünüyor. Orta sahada Veli, Jones ve Oğuzhan'ı sahaya sürmeyi planlayan Bilic, hücum hattının sağ kanadında Gökhan, solda ise Olcay ile maça başlayacak. Derbide forvet Almeida olacak.

Olimpiyat'ta derbi alarmı!

E-bilet uygulamasının ilk kez yürürlülükte olacağı Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Devre arasında fiziki tedbir şartları artırılan Atatürk Olimpiyat Stadı için geniş güvenlik önlemleri alınıyor. Derbide E-bileti olmayan hiçbir taraftar, stadın yakınına yaklaştırılmayacak. Taraftarlar 3 ayrı arama noktasından geçirilecek, 3 bin polis memuru görev yapacak.

Veli-Uğur idmana kol kola çıktı

Beşiktaş'ta önceki günkü idmanda kavga eden daha sonra Başkan Fikret Orman'ın araya girmesiyle barışan Veli Kavlak ve Uğur Boral dünkü idmana kol kola geldi. İkiliyi beraber gören Olcay Şahan, Veli ve Uğur'a idman sahasına çıkana kadar alkış tuttu. Olcay'ı gören diğer oyuncular da aynı şekilde alkışla tempo tuttu.

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi hazırlıklarını sürdürürken belindeki ağrıları nedeniyle önceki günkü idmanda yer almayan kaleci Tolga Zengin, dün takımla çalıştı. İdmana Fernandes, Ersan ile bireysel çalışan Ömer, Sivok, Atiba ve Holosko katılmadı.

Başkan Orman Eto'o için Ada'da

Chelsea'de forma giyen Samuel Eto'o'nun transferi için ilk somut adım atıldı. Kamerunlu yıldız için bizzat görüşmelerde bulunacak Başkan Fikret Orman, dün İngiltere'ye gitti. 'İngiltere'ye yeni stat için çim bakmaya gideceğim' diyerek Eto'o gelişmelerini saklayan Başkan Orman, dün Chelsea yönetimiyle görüştü. Orman, yarın İstanbul'a dönecek.

10 yıl önce