|

Milli Takım'da hedef ilk dört!

Barbolini, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından Ankara'nın evsahipliğinde düzenlenen Dünya Grand Prix'si 1. Grup 1. ayak maçları bugün başlıyor. A Milli Bayan Voleybol Takımı'nda hedef ilk 4'e kalmak.

Aa
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 12:58 - 1/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Milli Takım'da hedef ilk dört!
Milli Takım'da hedef ilk dört!

Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Massimo Barbolini, "Dünya Grand Prix'sinde oldukça zorlu bir gruptayız ama hedeflediğimiz nokta için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

Barbolini, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından Ankara'nın evsahipliğinde düzenlenen Dünya Grand Prix'si 1. Grup 1. ayak maçlarıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın oldukça zorlu geçeceğini belirterek, "Grupta oynayacağımız 3 takım ve diğer ayaklarda yer alan Brezilya, son Dünya Şampiyonası ve olimpiyatların ilk 4 takımını oluşturuyor. Bu yüzden bizim için çok önemli bir turnuva. Hedefimiz ilk 4 takım içine girerek finale çıkmak" diye konuştu.

'Daha çok iş ve maç yaparak kendimizi kanıtlamalıyız'

Bu sezon sistemin değiştiğini vurgulayan Barbolini, "Dünya sıralamasındaki ilk 12 takımı bir gruba, diğer takımları ise farklı gruplara koydular. Biz bu 12 takımın içindeyiz. Bu nedenle zor bir grupta olmamız normal. Zor başlayacağız ama turnuva kendimizi geliştirmek için çok önemli bir fırsat. Daha çok iş, daha çok maç yaparak Dünya Şampiyonası'na kendimizi hazırlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Maç takviminin yoğunluğu nedeniyle bu sezon iki ayrı milli takım oluşturulmasının, A takımda maç eksikliğine sebep olabileceğini ancak bunun çok da önemli olmadığını dile getiren İtalyan antrenör, şöyle devam etti:

"Türk voleybolunda amaç yüksek seviyede maç oynayabilen daha çok oyuncu yetiştirmek. Genç oyuncular ilk başlarda zorlanabilirler. Kolay olmayacak ama bir yerden başlamak gerekiyor. Gençlerin tecrübe elde etmesi çok önemli. 1. ayak maçlarının ardından açılıp daha rahat oynayabiliriz. Dünya Şampiyonası'na iyi hazırlanmak istiyorsak bu turnuvadaki maçları tek tek değerlendirip kendimizi geliştirmeliyiz. Çok zor bir gruptayız ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Turnuva sonunda neyimiz eksik neyimiz fazla onu göreceğiz. Kondisyonumuzla ilgili konuşmak şimdilik zor, turnuva sonunda daha net göreceğiz."


10 yıl önce