|

Mourinho Real Madrid'de çoğunluğu kaybetti

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun son bir ayda takındığı eleştirel tutumundan dolayı kadroda çoğunluğun desteğini kaybettiği iddia edildi.

Cihan
00:00 - 7/01/2012 Cumartesi
Güncelleme: 12:36 - 7/01/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Mourinho Real Madrid'de çoğunluğu kaybetti
Mourinho Real Madrid'de çoğunluğu kaybetti

İspanyol basınında çıkan haberlere göre Türk futbolcuların da aralarında bulunduğu çoğunluk Portekizli teknik adama karşı tavır almış vaziyette. Mourinho'nun özellikle 1-3'lük Barcelona mağlubiyetinden beri oyuncularını basın karşısında eleştirmesi Real'li futbolcuları kızdırdı.


Real Madrid'e gelir gelmez futbolcuların dikkatleri dağılmasın diye basın karşısında demeç vermeyi yasaklayan Mourinho, tüm baskıyı kendi üzerine almayı taahüt etmişti. Futbolcular genel olarak uygulamadan memnun iken 1-0'lık Levante mağlubiyetinden sonra 'Mourinho'nun çok agresif açıklamaları sonrası durumu değiştirdi. Mourinho'nun o maçta kırmızı kart gören Khedira'yı yenilgiden sorumlu tutan suçlayıcı açıklamaları takım kaptanlarını alarma geçirdi. Adı açıklanmayan bir futbolcunun demecine göre Casillas, Mourinho'dan basın toplantılarında oyuncular hakkında suçlayıcı ifadeler kullanmamasını istediğini net bir dille ifade etti.


Santander'de yapılan konuşmadan sonra bir süre yumuşak tavır takınan Mourinho'nun dengesi Barcelona mağlubiyetinden sonra bozuldu. O gün teknik adamın basın toplantısında sarf ettiği sözlerden Mesut Özil ve Xabi Alonso'nun yanısıra Cristiano Ronaldo'nun alındığı belirtiliyor.


Mourinho'nun Santander anlaşmasını bozduğunu ifade eden futbolcular soyunma odasında günlerce Mourinho'yu eleştirdi. Son olarak Sevilla maçında Mesut Özil, Higuain ve Kaka'nın yerine haftanın yarısını Arjantin'de geçiren Di Maria'yı ilk on bire alınması bu üçlünün tepkisine neden oldu. Mourinho ise tepkiye cevap olarak bu futbolcuları Sevilla maçında bir dakika bile oynatmadı.


El Pais gazetesinde yayınlanan yazıda özellikle Mourinho'nun “koruduğu” futbolcu olarak görülen Mesut Özil'in tavrına dikkat çekildi. Portekizli teknik adama karşı güvenini kaybeden Mesut Özil'in Khedira, Hamit Altıntop ve Nuri Şahin'le kendi aralarında grup oluşturduğu öne sürülüyor. Takım arkadaşlarından bazısının aktardığına göre kendi aralarında Almanca bazı şeyler fısıldaşan grubun Mourinho'dan canı sıkılmış vaziyette.


Geçtiğimiz salı gecesi Kral Kupası'nda Malaga'ya karşı 0-2 geriye düştükten sonra 3-2 galip gelen Real Madrid'de teknik direktör Mourinho maçın ilk yarısında gösterdikleri performansın “bazı futbolcuların Christmas tatilini yiyip-içip gezmek olarak anlamasından” kaynaklandığını öne sürmüştü.


Jose Mourinho'ya cevap takım kaptanı Iker Casillas'tan geldi. Casillas verdiği demeçte, “Tatiller dinlenmek, ailenle beraber olmak ve futboldan bir süre uzaklaşmak içindir. Ben tatillerde herşeyi yiyorum.” dedi.


Öte yandan Real Madrid bugün akşam TSİ 21.00'de kendi evinde Granada'yı ağırlayacak. Casillas, Adán, Jesús, Ramos, Marcelo, Varane, Albiol, Lass, Khedira, Granero, Nuri Şahin, Xabi Alonso, Mesut Özil, Callejón, Hamit Altıntop, Kaká, Cristiano Ronaldo, Higuaín ve Benzema'yı bugünkü maç kadrosuna alan Mourinho sürpriz bir şekilde Arbeloa ve Coentrao'yu liste dışı bıraktı.

12 yıl önce