|

Mourinho'dan Fenerbahçe'ye müjde

Real Madrid'in dünyaca ünlü Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, F.Bahçe taraftarlarını heyecanlandıracak bir cümle kurdu

00:00 - 18/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 10:17 - 18/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Mourinho'dan Fenerbahçe'ye müjde
Mourinho'dan Fenerbahçe'ye müjde

Aykut Kocaman'ın göreve gelmesinin ardından her F.Bahçeli'nin rüyalarını süsleyen Lassana Diarra transferi, gittikçe daha da 'gerçek' hale geliyor. F.Bahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında oynadığı Antalyaspor karşılaşmasını Şükrü Saracoğlu'ndan takip eden, daha sonra F.Bahçe müzesini, tesislerini ve Ülker Arena Spor Salonu'nu gezip, kulüple ilgili detaylı bilgiler edinen Fransız yıldızla ilgili önceki gün İspanya'dan gelen haber de, bu işin olacağı yönünde.


Dia'nın çok yakın arkadaşı olan ve F.Bahçe yönetiminin bu kontağı kullanarak transfer etmek isteği 27 yaşındaki ön liberonun transferiyle ilgili Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho da konuşarak transfer haberlerini doğruladı.


Öyle ki dünyaca ünlü Portekizli hoca, Bayern Münih'le yapacakları Şampiyonlar Ligi yarı final maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, Lassana Diarra ile ilgili olarak, “Lass'ı ben bu sezon ve gelecek sezon için hesaba katıyorum. Biz Valencia ile oynarken Lass izinliydi. O gün içinde Paris'e, Türkiye'ye gidebilir ya da Madrid'de kalabilir. Bu beni ilgilendirmez. PSG'nin oyuncuya 6 milyon Euro verdiği doğru. Türkler'in teklifi nedir bilmiyorum. Diarra kalıp kalmayacağı yönünde kararı kendisi verecek, Paris'e de gidebilir, Türkiye'ye de.?Onun seçimi.. ” ifadelerini kullanarak, transferin olası bir durum olduğunun altını çizdi.


PSG'NİN 6'SI 3.8 OLUYOR

REAL Madrid'den yıllık 5.5 milyon Euro kazanan Lassana Diarra'nın sözleşmesi seneye bitiyor. Daha uzun bir sözleşme isteyen yıldız futbolcuya PSG, yıllık 6 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme teklif etti. Fakat bu ücret, vergileri düştükten sonra 3.8 milyon Euro'ya kadar düşüyor. Bu yüzden F.Bahçe'nin şansı hiç de az değil.


SARI-LACİVERTLİ yönetimin düşüncesi ise şu. Kulüp kasasından Diarra'ya ayrılan yıllık ücret 3.5 milyon Euro olacak. Her yıl için de tıpkı Doğuş Holding Patronu Ferid Şahenk gibi kulübünü seven ve yardım etmek isteyen bir isimle anlaşılacak. Futbolcuya her yıl 2 milyon Euro da ekstra temin etmeyi planlayan F.Bahçe, böylece teklifini 5.5 milyon Euro'ya getirmiş olacak.


12 yıl önce