|

Mutluluğun adı İspanya

İspanya'nın ilk dünya kupası şampiyonluğu ülkeyi sokaklara döktü. İspanyollar sabahlara kadar zaferi kutladı. İspanya basını coşkularını manşetlerine taşıdı: “Rüyalarımız gerçek oldu. Eksik ünvanımıza kavuştuk. Büyük İniesta” ifadelerini kullandı

00:00 - 13/07/2010 Salı
Güncelleme: 01:27 - 13/07/2010 Salı
Yeni Şafak
Mutluluğun adı İspanya
Mutluluğun adı İspanya

İspanya'nın final maçının uzatma dakikalarında İniesta'nın attığı golle Hollanda'yı 1-0 mağlup ederek tarihinde ilk defa Dünya Kupası'nın kazanması ülkeyi sokaklara döktü. Karşılaşmayı meydanlara kurulan dev ekranlarda izleyen İspanya halkı, 116. dakikada gelen gol sonrası büyük sevinç yaşadı. Ülkenin her yerinde sokaklara dökülen halk sabaha kadar şampiyonluğu kutladı.

RÜYALAR GERÇEK OLDU

İspanyol basını da İspanya'nın tarihinde ilk kez dünya şampiyonluğunu kazanmasının sevincini yaşıyor. Marca gazetesi “Şampiyonlar, şampiyonlar” ve “Iniesta bizi cennete çıkardı” başlıklarını attı. Iniesta'nın golünün İspanyol futbol tarihinin en önemli golü olduğunu belirten Marca: “Ve rüyalarımız gerçeğe dönüştü. Dünya şampiyonu biziz. İspanya, futbolun olimpiyasında Iniesta sayesinde büyük bir zafer kazandı. Bu günleri gördükten sonra artık rahatça ölebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

İNİESTA'YA ÖVGÜ YAĞDI

“Teşekkürler Iniesta” ve “Dünya şampiyonları” başlıklarını kullanan As gazetesi de Iniesta'nın attığı şampiyonluk golü için “Hayatımızın en önemli golüydü, öyle bir gol ki daha şimdiden ölümsüzleşti tıpkı bizi mutlu etmek için doğan dahi gibi” yorumunu yaptı. Iniesta'ya defelarca göklere çıkaran As, haberinde şu ifadeleri kullandı: “Iniesta bizi ne kadar mutlu ettin. Teşekkürler bizi dünya şampiyonu yaptığın için. Belki hiçbir zaman bizim için ne yaptığını tam olarak anlayamayacaksın ama biz asla unutmayacağız”

El Pais “İspanya dünya şampiyonu” başlığını kullandığı haberinde 11 Haziran'ın tarihi bir gün olduğunu belirtirken, “İspanya, dünya kupasının başlangıcından 80 sene sonra şampiyon oldu, rüyalarımız gerçek oldu” diye yazdı.

NE BÜYÜKSÜN İSPANYA

Avrupa kupası ve ardından dünya kupasını kazandıktan sonra Ispanyolların şimdilik yazacağı başka tarih kalmadığını yazan Sport ise "bu zafer sayesinde Ispanya üzerindeki 'başarısız' damgasını tamamen sildiği gibi, artık her şeyi yapmaya muktedir olduğunu da gösterdi” ifadelerine yer verdi.

İspanyol basınında öne çıkan diğer başlıklar şöyle: El Mundo: “Ne büyüksün İspanya!”

ABC: “İspanya eksik unvanına kavuştu”

Super Deporte: “Çığlık, kahkaya ve gözyaşı... Unutulmaz bir kutlama!”

El Mundo Deportivo: “Büyük Iniesta ve Şampiyonlar.”

DEL BOSQUE: BAŞARI 2008'İN

Teknik direktör Vicente del Bosque ise, dünya kupası şampiyonluğunun, 2008'deki Avrupa Şampiyonluğu sayesinde kazanıldığını söyledi. İspanya'nın oyun tarzının 2008'de şekillendiğini, kendilerinin de bu sistemi takip ettiğini kaydeden Bosque, hücum futbol oynayan takımların ödüllerini aldığını da söyledi.


Zapatero baba İniesta'yı kutladı

İspanya Başbakanı, Dünya Kupası'nı getiren golü atan Andres İniesta'nın babasını aradı, “Oğlunuz tüm İspanya'yı mutlu etti” diyerek tebriklerini iletti

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, final maçının 116. dakikasında attığı golle Dünya Şampiyonluğu'nu getiren Andres İniesta'nın babasını arayarak tebrik etti. Baba İniesta'yı tebrik eden Zapatero, “Andres futbolcu ve insan olarak örnek biri. Oğlunuz tüm İspanya'yı mutlu etti” sözleriyle teşekkürlerini iletti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İspanya'nın tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nı kazanması Zapatero'yu ağlattı. Hollanda-İspanya finalini ailesi ile birlikte izlediğini ve İspanya'nın kupayı kazanmasının ardından gözyaşlarını tutamadığını kaydeden Zapatero, bu başarının yeni nesillere öz güven sağlayacağını umduğunu ifade etti.

NASIL KURTARDI AMA!

Milli Takımı huzurunda kabul eden Başbakan Zapatero, kaleci Casillas için “Robben'in şutunu nasıl kurtardı ama” derken Hollanda'ya karşı galibiyet golünü atan Iniesta ve teknik direktör Del Bosque'ye özel olarak teşekkür etti. Zapatero'nun elinde kupayla birlikte zıplayarak kutlama yapması dikkat çekti.


'Dünyanın en mutlu ülkesi'

İspanya kafilesi ülkesine döndü. Uçak indikten sonra havaalanı çalışanları, üzerinde 'Dünyanın en mutlu ülkesine hoş geldiniz. Teşekkürler' yazılı bir pankart açtı.


Şampiyon Kral'ın huzurunda

İlk defa kazanılan Dünya Kupası'nı ülkelerine getiren İspanyol futbolcular, Kral Juan Carlos ve Başbakan Jose Luis Rodrigues Zapatero'yu ziyaret etti. Milli Takım'a “En büyük düşümüzü gerçekleştirdiğiniz için teşekkürler” diyen Kral Juan Carlos, “Gün gurur duyma günü. Tüm İspanyolların kalbini titrettiniz. Kral olarak hepinizi kucaklıyorum. Yaşasın İspanyol futbolu” şeklinde duygularını dile getirdi. Şampiyon, Başbakan'ı da ziyaret ettikten sonra üstü açık otobüsle şehir turu attı


FIFA'dan İspanya'ya 23.7 milyon euro prim

FIFA, Dünya Kupası finalinde Hollanda'yı 1-0 yenerek şampiyon olan İspanya'ya 23,7 milyon euro ödül verecek. Kupada 2. olan Hollanda'da FIFA'dan 19 milyon euro alacak. FIFA, ayrıca yarı finalde elenen Almanya ve Uruguay'a 15,8'er milyon euro verecek.


Doğrucu Paul emekli oluyor

Kupa boyunca 8 maçın sonucunu doğru bilen Paul isimli ahtapot emekli oluyor. Paul'un artık asıl işi olan çocukları eğlendirme görevine döneceği belirtildi.



14 yıl önce