|

'Olaylarda TFF ve Fenerbahçe'nin de etkisi var'

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olayların bordo-mavili camiaya mal edilemeyeceğini söyledi. Gümrükçüoğlu olayların çıkmasında Fenerbahçeli futbolcuların tahriki ve TFF'nin 2010-2011 sezonu şampiyonluğunu Trabzonspor'a vermemesinin de etkili olduğunu söyledi.

İha
00:00 - 11/03/2014 Salı
Güncelleme: 13:32 - 11/03/2014 Salı
Yeni Şafak
'Olaylarda TFF ve Fenerbahçe'nin de etkisi var'
'Olaylarda TFF ve Fenerbahçe'nin de etkisi var'

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hüseyin Avni Aker Stadı''nda dün akşam oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçta yaşanan olayların tasvip edilemeyeceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, başta kaleci Volkan, Emenike ve Caner gibi futbolcuların tahriklerinin, 2010-2011 yılında kazanılan şampiyonluğun tüm hukuk yolları bitirilmesine rağmen Trabzonspor''a teslim edilmemesinin toplum üzerinde bıraktığı etkilerin de olayların çıkmasında etkili olduğuna dikkat çekti.

'Hukuğun gereği yapılmalıydı'

Karşılaşma sırasında ve sonrasında yaşanan olayların Trabzonspor camiasına ve Trabzon kentine mal edilemeyeceğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, ''Futbol Federasyonu hukukun gereğini yapmalıydı ve hakkı hak edene vermeliydi. 2010-2011 Futbol Sezonu''nun şampiyonluk kupasını adaletin gereği olarak kendisine verilmesini bekleyen Trabzonspor taraftarı bunun gerçekleşmemesi nedeniyle daha da gerilmektedir. Federasyon zamanla bu işin soğuyacağını düşünse de hayatta bu böyle olmamaktadır. Tüm bunların yanında maç içindeki provakasyonlar da olunca kimsenin tasvip etmediği ve tasvip edemeyeceği olaylar yaşanmıştır'' dedi.

'Üç futbolcu dışında kimseye saldırılmadı'

Karşılaşmanın sonunda Trabzon kentinin ve Trabzonspor camiasının suçlanmaya çalışıldığını da kaydeden Gümrükçüoğlu, ''Taraftar gerek önceki maçlarda gerekse son maçta kendisini tahrik eden ya da maçı provoke etmeye çalışan iki üç futbolcu dışında rakip takımdan kimseye tepki göstermemiş ve sahaya girmemiştir. İstanbul''da oynanan ve binlerce taraftarın maç oynanırken sahaya girdiğinde ''Bu tür olaylar olabilir'' diyenlerin Trabzon''daki maçta futbolcuların can güvenliği yok demeleri hiç inandırıcı değildir'' diye konuştu.

10 yıl önce