|

Olcan adın G.Saray''da

Son karar için Olcan''ın tatilden dönüşünü bekleyen G.Saray Kulübü, nihayet muradına erdi. Olcan, 4 milyon Euro + Trabzonspor''dan alacağı 500 bin Euro ve Salih Dursun''un bonservisiyle takası karşılığında sarı-kırmızılıların yeni yıldızı oldu

Taha Güvendi
00:00 - 1/07/2014 Salı
Güncelleme: 00:34 - 1/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Olcan adın G.Saray''da
Olcan adın G.Saray''da

Galatasaray, uzun süredir peşinden koştuğu, Beşiktaş ile transferinde yarıştığı Olcan Adın''ın transferini resmen bitirdi. Dün Trabzonspor ile görüşmelere başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu''na (KAP) açıklayan sarı-kırmızılıların transferdeki maliyeti 4 milyon Euro + Olcan''ın Trabzonspor''dan alacağı 500 bin Euro + Salih Dursun''un bonservisi şeklinde olacak.

Gün içinde Olcan Adın''ın menajeri Fazıl Özdemir ile de görüşen Galatasaraylı yöneticiler, milli futbolcuyla da 4 yıllık anlaşmaya vardı. Transfer görüşmelerini KAP''a bildiren Galatasaray, yakın zamanda milli futbolcuya resmi imzayı attıracak. Olcan''ın sarı-kırmızılı takımdan yıllık 2 milyon Euro civarı kazanacağı kaydedildi.

2.7 MİLYON EURO''LUK TAKAS!

Galatasaray''a geçen sezon devre arasında büyük umutlarla Kayserispor''dan 2.7 milyon Euro karşılığında transfer edilen Salih Dursun, Olcan Adın transferinde takas olarak kullanıldı. Sarı-kırmızılı takımın Salih Dursun''un yanında bir oyuncuyu daha Trabzonspor''a bonservisiyle birlikte vermesi bekleniyor.

Olcan G.Saray''a son 3 yılda gelen 6. Trabzonsporlu

G.Saray, Trabzonspor''dan oyuncu transferi geleneğini sürdürdü. 2011-12 sezonunda Selçuk İnan, Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam''ı bonservissiz renklerine bağlayan sarı-kırmızılılar, bir yıl sonra sezonu 35 golle gol kralı olarak tamamlayan Burak Yılmaz''ı 5 milyon Euro''luk serbest kalma bedelini ödeyerek transfer etti. Cimbom, Trabzonspor''dan Toulouse''a giden Umut Bulut''u da kiralık olarak kadrosuna kattı.

Ufuk veda etti

G.Saray''ın 5 sezondur kalesini koruyan Ufuk Ceylan, Florya''ya veda etti. Sarı-kırmızılı takımla söz- leşmesi sona eren tecrübeli kaleciyle Süper Lig''den iki takımın ilgilendiği bildirildi.

Hajrovic geçici lisans almadı Biz de FIFA''ya başvuracağız

G.Saray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, alacaklarının belirlenen sürede ödenmediğini gerekçe göstererek, geçici lisans için FIFA''ya başvuran Izet Hajrovic''in elinde geçici lisans olmadığını öne sürdü. Hajrovic konusunda ihmalin söz konusu olduğunu belirten Ergün, ''Menajerinin de kötü niyeti ortada. Biz de kendisini şikayet edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Faturası profesyonellere

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, parasını alamadığı için FIFA''ya giden Hajrovic konusunda sorumlu tutulsa da, faturayı profesyonellere kesecek. Başkan Aysal, bugünkü yönetim kurulu toplantısında Hajrovic olayını masaya yatıracak; 9 milyon Euro''luk zararla karşı karşıya kalınmasının hesabını mali işlerden sorumlu birimden soracak.

10 yıl önce