|

Olimpiyat ateşi

Süper Lig''de ikinci sırada yer alan siyah-beyazlı takım F.Bahçe karşısında saha ve seyirci avantajını kullanmak istiyor. Beşiktaş, şampiyonluğa çok yaklaşan F.Bahçe''yi mağlup ederek, Şampiyonlar Ligi''ne doğrudan katılım hakkı olan lig ikinciliğini korumak amacında. Fenerbahçe''ye ligde kalan 5 maçta mutlu son için sadece 3 puan yetiyor. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş''ı deplasmanda yenip ligin bitimine 4 hafta kalan şampiyonluğunu ilan ederek kendisine ait rekoru geliştirmeyi hedefliyor

.
00:00 - 20/04/2014 Pazar
Güncelleme: 17:49 - 19/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Olimpiyat ateşi
Olimpiyat ateşi

Süper Lig''de Beşiktaş ile Fenerbahçe bugün 2013-14 sezonunun son derbisinde çok kritik bir maça çıkacak. İki takım açısından da derbide alınacak sonuç büyük önem taşıyor. Derbinin evsahibi Beşiktaş şampiyonluğa koşan rakibini yenerek, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi''ne doğrudan katılım bileti olan lig ikinciliğini korumak amacında. Siyah-beyazlılar, elektronik bilet uygulamasının devreye girdiği haftada taraftarının desteğiyle bu sezonki ilk derbisini kazanıp, kalan 4 haftada Galatasaray ile giriştiği ikincilik yarışındaki bir puanlık avantajını devam ettirmeye çalışacak.

Lider Fenerbahçe, derbiyi kazanması durumunda sezonun bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Ligin 30. haftasına 66 puanla, en yakın takipçileri ikinci sıradaki Beşiktaş''ın 12, üçüncü Galatasaray''ın da 13 puan önünde lider giren sarı-lacivertli ekip, olası derbi galibiyetiyle puanını 69''a yükseltip, bitime 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyecek. Derbide taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle aynı zamanda, kendisine ait, ligin en erken şampiyonu rekorunu geliştirecek. Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, derbi galibiyeti halinde bu kez 4 maç kala bu unvanı alacak.

Derbi öncesi Beşiktaş''ta kart cezalısı oyuncu bulunmazken, sakatlıkları nedeniyle Fernandes, Ersan, Muhammed, Ömer, Sivok ve Holosko forma giyemeyecek. Fenerbahçe''de ise sakatlıkları bulunan Webo, Egemen ve Serdar derbide takımlarını yalnız bırakacak.

Anlamlı ziyaret

F.Bahçeli futbolcular Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Bekir İrtegün ve Alper Potuk, hastanede tedavi gören çocukları ziyaret etti. Oyuncular, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nin hematoloji ve onkoloji bölümlerinde tedavi gören çocukları yalnız bırakmadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında çocukları ziyaret eden futbolcular, hediyeler verdi. Sarı-lacivertliler, çocukların sağlık durumları hakkında da doktorlar ve velilerinden bilgi aldı. Çocuklara moral vermeye çalıştıklarını söyleyen Emre, ''İnşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar, aileler bir an önce bu sıkıntılardan kurtulurlar. Allah yardımcıları olsun'' dedi.

Hediye şampiyonluk

Ligin zirvesinin yalnız lideri F.Bahçe''de futbolcular, Beşiktaş''ı yenerek şampiyonluğunu ilan etmek istiyor. Beşiktaş karşısında sezonun en iyi performansını sergileyerek şampiyonluğunu ilan etmek için söz veren futbolcular, sıkıntılı bir süreç geçiren Başkan Aziz Yıldırım''a da unutulmayacak bir şampiyonluk yaşatmakta kararlılar. Takım kaptanları Emre ve Volkan, takım arkadaşlarıyla yaptıkları toplantıda, ''Beşiktaş''ı yenerek şampiyon olmalıyız. Başkanımız için oynayacağız. Şampiyon olarak her zaman bizlerin yanında olan başkanımıza şampiyonluk kupasını hediye edeceğiz. Bu hafta kazanarak işi bitirmeliyiz'' ifadelerini kullandı. Bu arada F.Bahçe yönetimi, Beşiktaş derbi maçı öncesi futbolcuların maç başı ve transfer taksitleri olmak üzere tüm alacaklarını hesaplarına yatırdı. Bu ödeme sarı-lacivertli futbolcularda doping etkisi meydana getirdi. F.Bahçe yönetimi, ayrıca Beşiktaş derbi maçının galibiyet primini de 3 milyon TL olarak açıkladı.

Bilic''in silahı Gökhan

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisinde oyun planını Gökhan Töre üzerine kurdu. Ligde ikincilik yarışı açısından büyük önem taşıyan derbi karşılaşmasında Hırvat teknik adam, genç oyuncuya bir çok görevler yükledi. Hırvat teknik adam, savunmaya yardımcı olmasını istediği Gökhan''dan Fenerbahçe''nin özellikle sol kanattaki etkili oyuncuları Caner ve Sow''u da sürekli kontrol altında tutarak oyundan düşürmelerini istedi. Fenerbahçe''nin savunmada güçlü olması nedeniyle uzaktan atılacak şutlarla rakiplerini yıkmanın planlarını yapan Bilic, Gökhan Töre''den ayrıca kaleyi gördüğü yerden şut atmasını istedi. Hırvat çalıştırıcı, oyunculara ise Şampiyonlar Ligi iddiasını güçlü bir şekilde sürdürme açısından derbide saha ve seyirci avantajını iyi kullanmaları gerektiğini anlattı.

Süper Lig''de bugün kozlarını paylaşacak Beşiktaş ile Fenerbahçe''nin bir ortak noktası derbinin kaderini belirleyecek
DERBİDE SON 15 DAKİKAYA DİKKAT
BİRİ GOL ATIYOR, BİRİ GOL YİYOR

Ligde geride kalan 29 haftanın en golcü takımı olan Fenerbahçe, 63 golün 19''unu son 15 dakika ve uzatmalarda buldu. Beşiktaş ise yediği 26 golün 6''sını bu zaman diliminde kalesinde gördü. Buna karşılık siyah-beyazlılar, ilk yarının son çeyreğinde ve ikinci yarının ilk çeyreğinde sonuca gidiyor

Spor Toto Süper Lig''de şampiyonluktan çok lig ikincisin belirleme açısından büyük önem taşıyan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde geri sayım sona erdi. İki takım bugün Beşiktaş''ın ev sahipliğinde Olimpiyat Stadı''nda kozlarını paylaşacak. Derbinin sonucuna kuşkusuz sahadaki mücadele etki edecek ancak zorlu karşılaşma öncesi ilginç bir istatistik dikkat çekiyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe''nin çoğunlukla attıkları ve yedikleri gollerin dakikaları aynı zaman dilimine denk geliyor. Lider Fenerbahçe en fazla golü son çeyrek ve uzatmalarda atarken, siyah-beyazlı takım ise kalesinde en fazla golü bu bölümlerde gördü. Ligde geride kalan 29 haftanın en golcü ekibi olan sarı-lacivertli takım, rakip ağlara gönderdiği 63 golün 19''nu son 15 dakika ve uzatma bölümünde kaydetti. Beşiktaş ise yediği 26 golün 6''sını bu dakikalarda kalesinde gördü. Fenerbahçe 90+ dakikalarda 5 gol atarken, siyah-beyazlı takım ise son iki maçında uzatma dakikalarında kalesini gole kapatamadı.

BEŞİKTAŞ''IN 31-45''TE MUTLAKA GOLÜ VAR

Ligde geride kalan haftalarda 48 gol atan Beşiktaş''ın en fazla gol bulduğu bölüm 31-45 dakika aralığı oldu. Siyah-beyazlı takım, maçlarda ilk yarının son çeyreğinde rakip filelere 11 gol gönderirken, 61-75 dakika aralığında ise 10 gol kaydetti. Beşiktaş kalesinde en az golü ise (3 gol) 61-75 dakika aralığında gördü.

Sarı-lacivertliler, bu sezon oynadığı maçlarda özellikle ilk ve ikinci yarının son bölümlerinde daha skorer bir performans ortaya koyuyor. Teknik direktör Ersun Yanal''ın talebelerinin en fazla gol attığı bölüm 76-90 dakika aralığı ve uzatmalar (19 gol) olurken, ilk yarıların son çeyreğinde ise rakip ağlara 13 gol yollandı. Maçlarında en az golü (5 gol) 16-30 dakika aralığında kaydeden F.Bahçe, kalesinde ise en fazla golü 76-90 dakika aralığı ve uzatmalarda (7 gol) gördü.

E-biletli ilk derbi

Beşiktaş ile F.Bahçe arasındaki derbide konuk sarı-lacivertli taraftarlar tribünde yer almayacak. İki takım arasında yapılacak maçta anlaşma gereği F.Bahçeli taraftarlar bulunmayacak. İki ekip arasındaki karşılaşma, elektronik bilet (e-bilet) uygulamasının yapılacağı ilk derbi olacak. Dün itibariyle e-bilet alanların sayısı 8 bine çıkarken 14 bin kombine biletle birlikte toplam 22 bin taraftarın üzerinde bir seyircinin derbiyi izlemesi bekleniyor. Giriş için turnikeler yenilenirken, stadın etrafına da yeni tel örgüler çekildi. Derbide 2 bin 100 emniyet mensubunun yanı sıra bin 300 özel güvenlik elemanı görev yapacak. Stat çevresinde oluşturulan bölümlere passolig kartı olmayanlar alınmayacak.

Demirören memnun

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş-F.Bahçe derbisiyle ilk kez uygulanacak e-bilet projesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Demirören, TFF''nin internet sitesindeki duyuruda; e-bilet sisteminin Süper Lig ve PTT 1. Lig''de hayata geçirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. ''Gerçek futbolsever vatandaşlarımızın bu duygu ve düşüncelerle bir an önce Passolig kayıtlarını tamamlayıp başka ülkelerde görüp imrenerek izlediğimiz maç atmosferini gerçekleştireceklerine inancım tamdır'' diyen Demirören, kulüplerin yüzde 95''inin bu sisteme entegre olmaya onay verdiğini, kalan iki kulüple de görüşmelerin olumlu bir şekilde devam ettiğini bildirdi.


10 yıl önce