|

Olimpiyat milli bir meseledir

“Olimpiyatları, Türkiye'ye kazandırma sürecinde iktidarıyla, muhalefetiyle, tüm kesimlerin, sektörlerin, paydaşların katkı sağlaması zarurettir.' “Şu an itibariyle yaklaşık 18 bakanlığımız, Türkiye' nin 2020 olimpiyat adaylık başvurusunun hazırlanmasına yönelik çalışmalara katkı vermektedir'

00:00 - 7/01/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:25 - 7/01/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Olimpiyat milli bir meseledir
Olimpiyat milli bir meseledir

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, olimpiyatları Türkiye'ye kazandırmanın tek başına hükümetin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ya da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin meselesi olmadığını belirterek, “Olimpiyatlar milli bir meseledir” dedi. Bakan Kılıç, İstanbul'daki medya kuruluşlarının spor müdürleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylık başvurusunun bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlatan Bakan Kılıç, “Adaylık başvurusu bizzat o ülkenin başbakanı tarafından imzalanan ve uluslararası kamuoyuna bizzat ülkenin başbakanı tarafından adaylığının başvurusu yapılan tek ülkenin Türkiye olduğunu biliyorum. Ağustos ayında Başbakanımız Türkiye'nin adaylık başvurusunu imzalandığı tarihten bu yana olimpiyatları İstanbul'a kazandırmak için bütün fırsatları değerlendiriyoruz” dedi.

ÜLKE OLARAK BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

Bakan Suat Kılıç, olimpiyatların milli bir mesele olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: “Olimpiyatları, Türkiye'ye kazandırmak tek başına hükümetin ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın veyahut Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin meselesi değildir. Olimpiyatlar milli bir meseledir. Olimpiyatları, Türkiye'ye kazandırma sürecinde iktidarıyla, muhalefetiyle, tüm kesimlerin katkı sağlaması zarurettir. Herkesin gayret içinde olması gerekmektedir. Şu an itibariyle yaklaşık 18 bakanlığımız, Türkiye'nin 2020 olimpiyat adaylık başvurusunun hazırlanmasına yönelik çalışmalara katkı vermektedir.'

SPORU TABANA YAYMALIYIZ

Türkiye'nin sporda büyük başarılara imza atamamasının, sporu tabana yayamamasından kaynaklandığını dile getiren bakan Kılıç, yüzme havuzsuz il bırakmayacaklarını ve 18 stadın temelini atacaklarını da kaydetti. Bakan Kılıç, son olarak 9-11 Mart tarihlerinde 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ve Mersin'de düzenlenecek 2013 Akdeniz Oyunları hakkında da bilgiler verdi.


Bakanlık olarak yorum yapamayız

Bakan Kılıç, Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili soruyu, “Bakanlık olarak, 'doğrudur' ya da 'yanlıştır' şekilde yapacağımız her değerlendirme, TFF'nin de Kulüpler Birliği'nin de UEFA'nın da işini zorlaştıracaktır. Zorlaştırmakla da kalmayacak, 'Özerklik üzerinde siyasal etkiler mi var?' tartışmaları gündeme aldıracaktır. Bu nedenle yorum yapmıyoruz” diye konuştu.


12 yıl önce