|

Olimpiyat şampiyonu Aslı'nın mutlu günü

Olimpiyat şampiyonu atlet Aslı Çakır Alptekin ile eşi ve antrenörü İhsan Alptekin'in düğün töreni İstanbul'da yapıldı. 

Aa
00:00 - 6/10/2012 Cumartesi
Güncelleme: 20:42 - 6/10/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Olimpiyat şampiyonu Aslı'nın mutlu günü
Olimpiyat şampiyonu Aslı'nın mutlu günü

Üsküdar Belediyesi Nikah Dairesi Kır Bahçesi'nde gerçekleştirilen düğüne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı. 

Suat Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aslı'nın olimpiyatlar nedeniyle düğün yapamadığını hatırlatarak, 'Bize altın madalya gururunu yaşattıktan sonra, Londra'da bayrağımızı olimpiyat stadında dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı yine olimpiyat stadında okutma başarısını gösteren ilk sporcumuz olduktan sonra Aslı, düğün yapmaya zaman buldu. Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Aslı ile İhsan hayatlarını bir kez daha birleştirmiş oldular. Nikahlarına şahit olamamıştık ama mutlu günlerinde Başbakanımızla birlikte şahitlik ettik. Allah mesut bahtiyar etsin' diye konuştu. 

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise tarih ve kültür şehri Üsküdar'ın bir yandan da hanım sultanlar şehri diye anıldığını kaydederek, 'Artık bundan sonra 'şampiyonlar şehri' diye anılacak. İnşallah Bağlarbaşı'ndaki kapalı spor salonumuzu Sayın Başbakanımızın emriyle saygıdeğer Bakanım da inşa ettirmiş olursa 2016 ve 2020 olimpiyatlarına daha çok şampiyon yetiştireceğimizin sözünü veriyorum' şeklinde konuştu.

-Aslı: 'Bu, yarıştan daha heyecanlıymış'-

Düğün töreninde konuşan Aslı Çakır Alptekin ise evleneli iki sene olduğunu ancak olimpiyata hazırlanmak için düğün yapamadıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

'Öncelikle Sayın Başbakanımız ve çok değerli eşi Emine Erdoğan'a düğünümüzü şereflendirdikleri için çok teşekkür ediyorum. İki sene oldu evleneli, fakat olimpiyata hazırlanmak için düğün yapamamıştık. Her genç kızın dileği beyaz gelinlik giymektir. Olimpiyatlara hazırlanmak için bunu giyemedim. Ülkemi en iyi şekilde temsil edip, bütün dünyaya 80 bin seyircinin önünde İstiklal Marşımızı okutmak için erteledik. Sağ olsun belediye başkanımız bu düğünü armağan etti. Çok mutluyuz. Bu, yarıştan daha heyecanlıymış.' 

Aslı, gazetecilerin, 'Başbakan, atletler yetiştirmenizi istedi, ne diyorsunuz?' şeklindeki soruları üzerine, 'Biz de istiyoruz. Ama önümüzde yarışmalar var. Onun ardından düşünüyoruz' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın hediyesinin sorulması üzerine Aslı, 'Başbakanımızın eşi bilezik taktı. Onun buraya gelmesi bizim için çok büyük bir hediye' ifadelerini kullandı. 

İhsan Alptekin de çok heyecanlı olduğunu belirterek, '2012 Londra Olimpiyatları'nda koşuyormuşuz gibi heyecanlıyım. Sayın Başbakanım, değerli eşi ve değerli Spor Bakanımız Suat Bey'e çok teşekkür ediyorum. Sizler bizi mutlu ettiniz, Allah da sizi mutlu etsin' diye konuştu. 

Düğüne ayrıca, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, Üsküdar Belediye Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, Genel Sekreter Nihat Doker, Atletizm Milli Takımlar Başantrenörü Muharrem Or, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 1500 metrede Aslı'nın ardından ikinci olan Gamze Bulut, milli atletler Halil Akkaş, Gülcan Mıngır ve Özlem Kaya, çiftin aileleri ve yakınları katıldı.

Bu arada, düğün töreninden önce Aslı'nın 2012 Londra Olimpiyatları'nda 1500 metrede altın madalya kazandığı koşunun görüntüleri de gösterildi. 

12 yıl önce