|

Olimpiyat Stadı'nda protesto

Beşiktaş-Fenerbahçe maçında tribünlerin büyük kısmı boş kalırken merakla beklenen e-biletli taraftar sayısı da belli oldu. Bu arada maç öncesi protestolar vardı...

Aa
00:00 - 20/04/2014 Pazar
Güncelleme: 20:34 - 20/04/2014 Pazar
Yeni Şafak
Olimpiyat Stadı'nda protesto
Olimpiyat Stadı'nda protesto

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan sezonun son derbi maçına ev sahibi siyah-beyazlı taraftarlar beklenen ilgiyi göstermedi. Beşiktaş'ta bazı taraftar grupları, bu hafta uygulamaya geçen elektronik bilet (e-bilet) uygulamasını protesto edip, derbiye gelmezken, karşılaşmayı 25 bine yakın sporsever izledi.

Sadece kombine kart ve passolig kartı bulunan taraftarların girebildiği derbide, passolig ile bilet alanların sayısının yaklaşık 8 bin olduğu öğrenildi.

Stat dışında protesto

Bu arada bazı taraftar grupları stat dışında e-bilet uygulamasını protesto etti. Bir grup taraftar, pankartlar açarak, passolig uygulamasına karşı olduklarını dile getirdi. Tribünlerde bulunan taraftarlar da "Yönetim uyuma taraftarın dışarda" ve "Yeter Yıldırım Demirören" şeklinde tezahüratlar yaptı.

İsmail Köybaşı'nın yerine Gökhan Töre

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, son yapılan Torku Konyaspor maçının kadrosunda bir değişiklik yaparak takımını Fenerbahçe karşısına çıkardı.

Siyah-beyazlılarda geçen hafta ilk 11'de sahaya çıkan İsmail Köybaşı, derbide yedek soyunurken, yerine Gökhan Töre forma giydi. En son 25. haftadaki Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Gökhan, 4 maç sonra takımdaki yerini aldı.

Beşiktaş'ta derbide savunma yabancı oyuncular Hutchinson, Franco, Dany ve Motta'dan oluşurken, orta alanda Gökhan Töre, Veli Kavlak, Jones, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan, forvette ise Almeida forma giydi.

Terim de derbide

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de derbiyi izleyenler arasındaydı. Terim, maçı Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı'nın yanında oturarak izledi.

Bu arada Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, maç öncesi sarı-lacivertli futbolculara çıkış tünelinde "Hoş geldiniz" derken, hakemlere de başarılar diledi. İki takım oyuncuları ve teknik adamları da maç öncesi birbirlerine başarı dileklerinde bulundu.

10 yıl önce