|

Olimpiyat Sultanı

A Milli Bayan Voleybol Takımımız, Ankara'daki finalde Polonya'yı 3 sette dize getirdi, 2012 Londra biletini cebine koydu

00:00 - 7/05/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:55 - 7/05/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Olimpiyat Sultanı
Olimpiyat Sultanı

Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, 2012 Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri final maçında, Polonya'yı 3-0 yendi. Türkiye, 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı. İlk teknik molaya 8-6 ve ikinciye 16-15 yenik giren Sultanlar, Neriman'ın servislerinden kazandığı sayılarla seti 25-22 aldı. 1-0. İkinci setin başında öne geçen Sultanlar, sonlarda yavaşlasa da seti 25-22 aldı: 2-0. İstikrarlı oyununu 3. sette de sürdüren ve ilk teknik molayı 8-4, ikinci teknik molayı ise 16-12 önde kapatan Milliler'de seti de 25-19 alarak maçtan 3-0 galip ayrıldı ve olimpiyat vizesini kaptı. Maçı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık birlikte takip etti. Sultanlar, bu sonuçla 52 yıl sonra takım sporlarındaki hastere son vermiş oldu. Takım sporlarında olimpiyatlara son olarak 1960'da futbolda katılmıştık.


Motta'nın gözyaşları

Milli Takımın Brezilyalı Antrenörü Marco Motta, dünyanın birçok yerinde görev yaptığını ama böyle bir teknik ekip görmediğini söyledi. Toplantısında duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Motta, bu başarının kolay gelmediğini, bu başarıda herkesin emeği olduğunu kaydetti.


55 yıllık rüya gerçek oldu

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, TVF'nin 1958'de kurulduğunu belirterek, '55. yılın içindeyiz. 55 yıllık bir rüya gerçek oldu' dedi. Karabıyık, 'olimpiyatlarda madalya gelir mi?' sorusunu 'Neden olmasın' diye cevapladı.


Sıra Londra'da

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Voleybol Milli Takımı'nın elde ettiği başarıdan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, esas büyük başarının Londra Olimpiyatları'nda gösterileceğini söyledi. Kılıç, bu başarının diğer branşlar için bir moral olduğunu da kaydetti.


Onlarla gurur duyduk

VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, Sultanların Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etmesinin gurur verici olduğunu belirterek, 'Onlara destek olmaktan mutluyuz' dedi.



12 yıl önce